Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@whitemirror nejdříve si zkus sama zjistit, jestli máš ovulaci (měřením BT, testy). Mě napsala hned doktorka od 16 DC nejprve utrogestan, pak Duphaston, na,,úpravu,, cyklu. Ms chodila jak hodinky takhle 4 měsíce a já furt netěhotná. Byl.mi nasazen Clostilbegyt a dochazela jsem 11 DC na folikulometrii. Vždy jsem slyšela, že nereagují (jen jednou před rokem v lednu a z toho biochemko). A od 16 DC zase duphaston. Tak jsem se začala pidit a zjistila, že duphaston blokuje ovulaci
Poté jsem si vydupala alespoň hormonální profil, už na 90 procent jsem věděla, že mám Pcos a to se potvrdilo. Hodně jsem si nastudovala, nasadila přírodní léčbu, cvičení,… A dala tomu čas! První ovulace bez hormonů přišla 29 DC
poslední půl rok ji mám kolem 20 DC. Takže když jsem chodila na UTZ 11 DC, nejspíš bylo brzo a hned jsem ji zablokovala duphastonem. 1.12. jsem byla také na UTZ (14 DC) a bylo mi řečeno, že to na ovulaci nevypadá i když jsem řekla, že ji mám prostě déle. Počkala jsem si a 22-24 DC jsem měla krásné pozitivní ovulační testy a hned potom se teplota zvedla.
Omlouvám se za dlouhý popis. Ale má ráda. Nejprve vypozorovat, kdy a zda dochází k ovulaci. Pak si vydupat hormonální profil!!! Pak teprve řešit léky
pokud bys měla Duphaston nebo podobný, počkat si l, až bude po ovulaci a pak ho nasadit. Neposlouchal přesně na den, kdy ho začít užívat. Každá jsme jinak, zvlášť při pcos je cyklus jiný. Viděla jsem grafy, kdy žena otěhotněla při ovulaci 29, 36 ale i 51 DC. Jde to, jen to chce více trpělivosti a čekání, než u holke, které mají ovulaci 12 DC ![]()
Určitě se brzy zadaři
![]()
@bobrik99 píše:
@bacova.mi U nás má blbé řeči švagr. To jsem ani nebyla s mužem (byla jsem single) a furt o tom mlel. Teď to dal na jiný level, že mám prý už břicho, přitom naopak mám problém přibrat (a docela mě tím urazil, nebudu tvrdit že ne). Plus mu stačilo málo a bylo, u nás se jak dlouho snažíme a nic. Mě ale obecně pije krev, protože jeho chování k mojí sestřičce je
.
No to musí být ale velký pinďa
S takovým je asi těžké vyjít
Jsem klidná, ale když to někdo přežene, vybouchnou jak papinak, takže bych ho asi poslala do míst, kam slunce nesvítí ![]()
@Karolína117 vítej
už sis taky prošla pěkně trnitou cestou. Přeji, ať nový rok přinese jenom to nejlepší // ![]()
@Anonymní píše:
Holky, tak ja uz treti den zpozdeni ( jindy je MS presna) a testy porad negativniAle dokud MS neprijde, porad doufam
Cekajicim preju //
A kolik dní jsi po ovulaci?
@acire achjo, to mě mrzí… já mám pocit jak kdyby si občas ti doktoři chtěli odbýt jen to nutný, tzn. udělat klasický preventivní vyšetření, a neřešit nic navíc
čekat než se doktorka uráčí to řešit, tak bych taky najednou mohla bejt stará a čas by nebyl
byla jsi v caru? nebo plánuješ návštěvu?
jinak moje babička při loučení včera zase: „no ale příští vánoce už s miminkem, jo??“
moje máma se zase furt vyptává na naše známý, jestli už se jim to narodilo a kdyže maj termín.. to taky není příjemný poslouchat, když oni se začali snažit pozdějš a vyšlo jim to napoprvé.. ještě do toho ti známí maj furt řeči ať si už konečně taky pořídíme děcko, aby to jejich mělo kámoše.. joo jasně, vteřinku, už pro nějaký letim do supermarketu
![]()
@acire Ahoj, měla jsem taky takového gynekologa, který neřešil, že nemám ovulaci a tak jsme se s přítelem mohli snažit, jak jsme chtěli. To fakt radši zvaž, že bys doktora ještě změnila. A nepřemýšlela jsi o centru asistované reprodukce? Žádanku od svého gynekologa ani nepotřebuješ.
@acire taky jsem měla gynekologa který to neřešil a pořád jsem poslouchala že tělo potřebuje čas se vyčistit, no tohle říkala rok a po roce stále žádná ovulace.
Tak jsem změnila doktorku a ta je úžasná, začala to řešit, jezdila jsem na ultrazvuk kde se měřili vajíčka. Mezi tím jsem už docházela do Caru.
Měla jsem Clostybelgyt vajíčka krásně rostla ale nic, mám vyšší AMH takže pravděpodobnost prázdného folikulu ![]()
Pichalat jsem si během toho ovitril aby praskaly, když jsem si ho nepichla tak no vajíčka přerostla v cystu ![]()
Je to nefér jak někdo má dlouhou a trnitou cestu k vytouženým //
![]()
@michellees @Merillyn @Vod-nice děkuji holky
no já bych už do caru chtěla a bylo to i v plánu, začít to řešit od ledna, ale bohužel manžel se sprajcl a ještě to chce zkoušet přirozeně
![]()
Dnes jsem byla pro Agolutinovou injekci, jsem 49 DC
a doufám, že mrcha dorazí. Posledně jsem následující cyklus po Agolutinu měla ovulační a krásně srovnány, tak kezby to bylo i teď ![]()
Ahoj holky, pridavam se k vam z podzimni skupinky snazivek. Vice se snazime zhruba od zari, zatim bylo jedno biochemko minuly mesic,.. ted jsem 11 dpo a ani znamka po duchovi…
![]()
vsem preji hodne stesti ![]()
@acire s návštěvou car to máme stejně. Já bych šla hned, manžel ještě nechce
škoda, že nemůže žena docházet sama, když je problém u ní
teď budeš mít po injekci určitě krásný cyklus ![]()
@bacova.mi přesně to si říkám taky. Kdyby šlo chodit na stimulaci a vše sama a chlap by čistě přišel dát svůj materiál a okamžitě v otočce mohl jít domů tak bych si to celé zařídila
takhle netuším kdy se tam dostaneme ![]()
Kezbys měla pravdu a byl by alespoň ovulační ![]()
Ahoj holky taky se k vám přidávám! Snad všechny brzo najdeme ty vysněné // 🤩 🙂
A zrovna vych se zeptala co si myslíte o mem grafu, asi příjde červená? ![]()
Ahoj holky, taky se chci přidat. Pročítala jsem si, co jste tu už napsaly a klobouk dolů, že to tak zvládáte všechno. My jsme ve snažení za půlkou roku, vždy jsme se nějakým způsobem trefili, ale nikdy ani biochemko, zatím nic. Manžel tedy říkal, že cítí, že má nějaký problém a v lednu jde na testy na testosteron, má příznaky, podle kterých by ho měl mít málo a ten ovlivňuje mrštnost plaváčků. Jinak už vám všem přeju konečně ty vytoužené // ![]()
@nik442 ahoj, vítám tě
z grafu ještě nelze nic vyčíst. Poslední tři teploty jsou měřené v jiný čas, pak to může být zkreslené
každopádně přeju, aby mrcha nedorazila ![]()
@Elíseček ahoj, jsem rád, že tu jsou známé tváře
Pokud se manželovi potvrdí nižší testosteron, není to nic hrozného
je spoustu doplňků, co ho zvyšují
věřím, že se vám brzy zadaři a budeš se tu chlubit //
a je super, že máš může, který sám od sebe to chce řešit ![]()