Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Deb0rah vítám tě
určitě je lepší že začátku netlačit na pilu a nechat tomu volnost. Je potřeba se připravit na to, že to nemusí být hned. Četla jsem, že úplně zdravým párům trvá průměrně půl roku, než otěhotní
Někdo se jen otře o trenky a je to tam, ale to jsou také výjimky. Přeji, ať se zadaři co nevidět
V jaké fázi se teď nacházíš?
Ahoj,
zatím snažilka nejsem (i když bych už ráda byla
) a jestli vše půjde podle plánu, tak bysme se měli začít snažit až v polovině roku.
Přítel má utkvělou představu, že budeme rodit v dubnu, nejlépe v květnu, případně ještě v červnu
Takže si myslí, že vysadím v létě a hned se zadaří ![]()
Já nevím jak mu vysvětlit, že se to nemusí povést hned. Ani jeden z nás není nejmladší (36 a já 29).
Před týdnem jsem byla u gynekoložky, probíraly jsme to a říkala, že HA tedy není vůbec nutné vysazovat dopředu - prostě vysadit, nasadit Femibion a hurá na to ![]()
Blbý je, že mi teď vyšly nějak vyšší jaterní testy a často mě bolí v lýtku (trombóza?), takže předpokládám, že mi obvodní doktorka HA zatrhne
A teď babo raď… Jestli to není moc „průhledný“ a moc velká „náhoda“, když to na přítele vybalím, když ví, že bych těhotněla klidně hned ![]()
@29naja91 ahoj tak určitě bych si nechala vyšetřit krev na trombofilni mutace( i u těch lze brát antikoncepci k tomu zvolenou) já osobně mám leidenskou mutaci a u mě to dělalo ten problém, proč docházelo k ZT, takže hned od začátku musím pichat injekce na ředění krve
@Ajkule Ano, na krev mě určitě pošle. Obvodní je naštěstí pečlivka, zítra ráno k ní běžím ![]()
@bacova.mi tak to mas teda taky veselý, ale na druhou stranu to není nic co by neslo řešit, akorát to je dost finančně náročný. Každopádně nám v CAR pomohli. Doufala jsem teda, ze se podaří IUI, ale u nás těch problému bylo víc, tak jsme nakonec šli do IVF
@29naja91 tak to je dobre, ona to sice není žádná tragédie, ale v těhotenství to muže být dost problém
Ahoj, přidávám se k Vám..snažíme se od léta a nic. Měřím teplotu, mám utrogestan, ale ovulaci mi podle testu nevychází. Podle teploty jak kdy. Za dva měsíce jdu na kontrolu na gyndu. Kolem je to sama těhotná na první vrz a kámoška je sotva po šestinedělí a už se chystají na druhé. Vždycky to zabolí.
@Anonymní píše:
Ahoj, přidávám se k Vám..snažíme se od léta a nic. Měřím teplotu, mám utrogestan, ale ovulaci mi podle testu nevychází. Podle teploty jak kdy. Za dva měsíce jdu na kontrolu na gyndu. Kolem je to sama těhotná na první vrz a kámoška je sotva po šestinedělí a už se chystají na druhé. Vždycky to zabolí.
Ahoj vítej, myslím ze tohle prožívá nebo prožívala spousta z nás a neboj i vám se to jednou podari. Od léta to není zas tak dlouhá doba i když vím, ze by člověk chtěl teď hned ![]()
@29naja91 ahoj, vítám tě
pokud by jsi měla mít zdravotní prolemy s HA, určitě bych poslechla doktorku a nebrala ji. Přítel by to měl chápat. Pokud byste se shodli, že se ještě snažit nebudete, je spoustu jiných antikoncepčních metod, jak se chránit, i bez hormonů
A je pravdou, že myslíte si, že se zadaři na první dobrou, je docela od přítele naivní
Někdy se to stává, ale záleží na mnoha jiných faktorech a spoléhat se na to nedá
držím palce, ať máte bezproblémové početí a hlavně, ať jsi v pořádku po zdravotní stránce ![]()
Ahoj holky. Tak se k vam s dovolenim taky pridam ![]()
Snazime se druhy mesic, zacali jsme v listopadu. Ted uvidime, jestli se povedlo treba v prosinci ![]()
Ted me ceka dlouhe cekani, testovat bych mela 24. ![]()
Beru jen Pregnafolin 800, pritel nic.
Snazime se o druhy detatko.
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Tak se k vam s dovolenim taky pridam![]()
Snazime se druhy mesic, zacali jsme v listopadu. Ted uvidime, jestli se povedlo treba v prosinci
Beru jen Pregnafolin 800, pritel nic.
Ted me ceka dlouhe cekani, testovat bych mela 24.
Snazime se o druhy detatko.
Ahoj, vítám tě
přeji hodně štěstí při testování, ať ti Ježíšek naděli //
já mám termín ms 24.12.,.ale.14 dní dlouhou lf, takže asi zkusím TT dřív, abych se případně psychicky připravila, že to nevyšlo ![]()
@29naja91 píše:
Ahoj,
zatím snažilka nejsem (i když bych už ráda byla) a jestli vše půjde podle plánu, tak bysme se měli začít snažit až v polovině roku.
Přítel má utkvělou představu, že budeme rodit v dubnu, nejlépe v květnu, případně ještě v červnuTakže si myslí, že vysadím v létě a hned se zadaří
Já nevím jak mu vysvětlit, že se to nemusí povést hned. Ani jeden z nás není nejmladší (36 a já 29).
Ahoj, vítám tě v klubu
, taky snažilka ještě nejsem, ale chtěla bych být. U nás to není tím že by přítel měl utkvělou představu o jarním miminku, ale tím že čekáme na bydlení. Začínáme stavět, tak nechci být v pokročilém stupni těhotenství nebo těsně po porodu když se budeme stěhovat ![]()
Sama jsem zvědavá jak rychle nám to půjde, doufám že problémy nebudou, ale tohle dopředu nikdo neví. Jsme od vás oba tedy o něco starší (já 33, on 39).
Jinak to s tou přítelovou utkvělou představou je zajímavé, já to mám podobně, ale teda jen s tím že bych fakt nechtěla mimnko na Vánoce, ale kdyby se nám zadařilo a prostě to tak přišlo, tak bych to taky přežila ![]()
@Gracetheworld Ahoj, pokud stavíte, tak to chápu.
My bydlení vyřešené taky úplně nemáme
Já mám svůj byt, ve kterém trávíme společně 6 dní v týdnu a přítel má veliký dům, jen tam prozatím žije část jeho rodiny. To by se právě mělo ke konci příštího roku vyřešit, takže přítel čeká i na tohle. Já ho chápu, nijak na něj s miminkem netlačím, ale zase si myslím, že ve třech bychom se i do mého menšího bytečku vešly ![]()
Nikdy jsem si nemyslela, že se stanu „obětí“ věku
ale ta třícítka na krku mě nějak děsí, tak doufám, že do té doby opravdu začneme ![]()
Jinak jsem dnes byla u obvodní. Jediný důvod proč bych měla vysadit HA vidí v tom, že uvažujeme o mimču a ona zastává názor, že je lepší vysadit alespoň s tříměsíčním předstihem a gynekoložka zase, že vysadit až se budeme chtít rozrůstat, tak nevím nevím co v tomhle ohledu budu dělat ![]()
@29naja91 v tomhle se názory hodně liší. Někdo doporučuje a říká že je větší pravděpodobnost otěhotnění hned po vysazení HA a někdo zase říká že tělo potřebuje čas se srovnat
. Čert aby se v tom vyznal
záleží jak budeš a jestli budeš mít krásný a pravidelný cyklus ![]()
Já po vysazení měla a ještě mám problémy s nepravidelnou MS ![]()