Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@29naja91 mne trvalo rok po vysazeni HA než se tělo srovnalo, kamarádka otěhotněla hned druhy cyklus. Takže to máme každá jinak, ale víc se setkávám s tím, ze je po vysazeni problém
Jó holky, je to dilema ![]()
Než jsem HA (Lindynette) začala brát, jsem měla cyklus pravidelný - ale to jsem byla ještě mladá osmnáctka.
Před čtyřmi roky jsem vysadila. Byla jsem po rozchodu a rozhodnutá, že chlapi jsou fuj a už žádného nechci ![]()
Popravdě mě moc překvapilo, jak dobře jsem to snášela. Téměř nic se nezměnilo, jen mi vyskákaly pupínky na zádech
a co se cyklu týká, tak byl teda šok jak silné a dlouhé to je (oproti tomu na co jsem zvyklá s HA), ale jinak pravidelnost víceméně dobrý. Jen třeba „zpoždění“ pět dní než jsem to čekala, ale prý se to nedá považovat za zpoždění, prostě jen jsem měla cyklus 28-33 dní. Holt s práškama je život pro mě snadnější, ale zároveň se asi přikláním k názoru tělo nechat srovnat
Budeme si doma muset promluvit ![]()
@29naja91 to jak bude tvoje tělo reagovat po vysazení je dost individuální. Já brala HA od 15 do 21, vysadila jsem ji kvůli vedlejším účinkům a tehdejšímu rozchodu. Nicméně, trvalo to cca rok než se mi tělo jakž takž srovnalo. MS čistě náhodná, třeba 2-3 měsíce nic, pak 2× za sebou s odstupem 2 týdnů.
Na druhou stranu jsem někde četla že je velice snadné otěhotnět hned ten první cyklus po vysazení, tak babo raď ![]()
@bacova.mi
ahooj
tak já taky přeplouvám do skupinky 2022.. myslím, že to tentokrát opět neklapne.. byl by zázrak kdyby jo ![]()
Jinak zdravím všechny holky
Je mi 24 let a snažíme se od června 2020 o první miminko. Bohužel jsem za tu dobu zažila 3× biochemické těhotenství (v prosinci 2020, V červnu a v listopadu 2021). Mám za sebou HP a ikdyz si doktorka myslela, že mám určitě PCOS tak dle výsledků ne, ale mám nízký FSH hormon
problém je u mě také nepravidelný cyklus a časté anovulacni cykly. Za dobu snažení jsem už vyměnila gynekologa..no bohužel ani jeden semnou nic nedělá, protože říkají, že jsem mladá ![]()
Dnes jsem 39 DC, ovulaci jsem nezastihla ovu testy, ale 37 DC jsem objevila prvního ducha na mamatestu a dnes opět, ale bohužel mi zase nijak nezesilil a čekám, že to dopadne opět blbě
tak už preventivně přecházím ze snazilek 2021 do 2022
držím palce nám všem ![]()
@acire ahoj
myslím, že tě v tom nenechám. A kdo ví, třeba to bude v pondělí všechno jinak a tvůj dusik zesílí ![]()
@bacova.mi kezby ale radši se připravuju na nejhorší ať nejsem na Štědrý den úplně vyřízena ![]()
@acire Tak to máme stejně. Strašně bych si přála, aby to vyšlo, ale samozřejmě mám strach, že budu zklamaná a vánoce si vuuuubec neuziju
takže se snažím na to psychicky připravit, ale moc to nejde ![]()
@bacova.mi já to mám taky tak…
Mrzí mě že mi to radši nevyšlo tak, že bych měla aspoň ovu kolem Vánoc nebo silvestra a ne tohle. U mě jde ještě znát, že se něco děje ale bohužel
opravdu to je extrémně slabé. Teď jsem po úplném zaschnutí dala testy k sobě a jdou stejné, už je to nevyfotitelny duch ale když na to posvitim, tak růžová čárka prosvitne ale na obou testech to je stejné
takže na prd ![]()
@acire chápu te
vždy mám kolem ovulace i dobrou náladu a jsem plná energie. Ale musíme to brát tak jak to je. Měla. jsem. minuly cyklus také biochemko, je to k vzteku. Víš, že se něco děje, ale nedotáhne se to do konce. Už ani z těch duchu na testu se člověk netěší, když máš strach, že to nikam nepovede. Na druhou stranu je to prý docela časté a jen kvůli tomu, že brzo testujeme, tak o tom víme. Jinak bychom nejspíš nějaké biochemko vůbec nepostřehly
ono to jednou vyjde a moc.bych nám přála, aby to už bylo brzy ![]()
@bacova.mi no já bych tehu test ani nedělala, kdybych nebyla zase 39DC. Já teď váham, že pokud v pondělí bude opět duch, tak jestli i tak jít na vyvolávacku
myslíš, že Agolutin by vyvolal MS při neprosperujícím? Takhle můžu čekat do nekonečna a opět to nemusím dostat…a nechci zase čekat tak dlouho, že budu měsíc vkuse krvácet jako v červenci ![]()
@acire v tom případě bych zašla k Dr. a domluvila se tam, co a jak. Jestli agolutin vyvolá má i v takovém případě netusim ![]()
@acire na mě asi ještě něco leze
dala se do mě zimnice, je mi zle od žaludku a jídlo mi smrdí ![]()
Ahoj holky dneska sem měla šílený bolesti podbřišku tak sem zkusila ještě tt a ta čárka je vohodně tmavší než včera 🍀 snad to víde a bude to Vánoční dárek ❤️️🍀