Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky snažilky! ![]()
Mohla bych se k vám taky přidat?Snažíme se se skoromanžou od srpna,kdy jsem vysadila prášky po cca 4 letech.Dneska jsem 24.dc a podle Fertilityfriend byla ovulka v neděli a sexík byl,tak snad se zadařilo ![]()
Ahoj holky, s přítelem se snažíme od srpna o miminko, v sobotu bych měla dostat menstruaci a když ne, tak testík a doufám, že se to podařilo…Jinak jsem dost nachlazená, bojím se brát nějaké léky, v lékarně mi doporučila homeopatikum, ale nic moc…Tak se mějte papa
Ahojky holky, tak se to tu trošku rozjelo,že jo?? To je dobře. Já bych měla podle příznáků mít dnes ovulku hlen tomu napovídá a je v něm i trocha krve, tak dnes na to vlítnem a snad se podaří.
Ahoj holky, můžu se přidat? Snažíme se od srpna, dnes jsem to měla dostat, ale ráno test negativní, příznaky zřejmě vsugerované
, pobolívá mě břicho a záda, ale ms nikde, tak ještě tak trochu zadoufám, ale asi zbytečně ![]()
tulidlo píše:
Ahoj holky, můžu se přidat? Snažíme se od srpna, dnes jsem to měla dostat, ale ráno test negativní, příznaky zřejmě vsugerované, pobolívá mě břicho a záda, ale ms nikde, tak ještě tak trochu zadoufám, ale asi zbytečně
Ahojky jasně, že můžeš, tak ještě chvilku počkej a pak ještě testni u někoho to trvá dýl než píšou na netu
Ahoj,
tak já před třemi dny objevila na testu ducha a dneska už je tam hezky vidět //..já tomu nemůžu vůbec uvěřit..dneska mám dostat ms..tak si pořád říkám co když ještě přijde..dokonce se mi o tom i zdálo že jsem to dostala
Jsem tak šťastná ale zároveň se teď pořád bojím ![]()
ahoj vsem snazime se o mimco uz pul roku a porad nic,nevim cim to je a jsem z toho uplne vyrizena,doma mame 3leteho chlapecka a snazime se o sourozence jenze nam to porad nevychazi. nevim co delame spatne a kdyz si na to vzpomenu je mi do breku. ![]()
Holky, já si myslím a tvrdí to i různí Dr., že je to hodně o psychice člověka. Od mých kamarádek, sester a matky vím, že si neměřily teploty, nehlídaly ovulaci, snad jen praktikovaly různé polohy a častěji měly sex a prostě to vyšlo. Někomu hned, někomu za pár měsíců. Myslím si, že čím víc budeme bláznit a hlídat se, tím se naše těhotenství jen oddálí. Takže Vám přeji, pokud to jde, klidnou hlavu a milujte se z lásky, ne za každou cenu otěhotnět ![]()
Kacka369 píše:
Ahoj,
tak já před třemi dny objevila na testu ducha a dneska už je tam hezky vidět //..já tomu nemůžu vůbec uvěřit..dneska mám dostat ms..tak si pořád říkám co když ještě přijde..dokonce se mi o tom i zdálo že jsem to dostalaJsem tak šťastná ale zároveň se teď pořád bojím
No tak to všechny určitě držíme palce, jupíííííííííí ![]()
Holouška píše:
Holky, já si myslím a tvrdí to i různí Dr., že je to hodně o psychice člověka. Od mých kamarádek, sester a matky vím, že si neměřily teploty, nehlídaly ovulaci, snad jen praktikovaly různé polohy a častěji měly sex a prostě to vyšlo. Někomu hned, někomu za pár měsíců. Myslím si, že čím víc budeme bláznit a hlídat se, tím se naše těhotenství jen oddálí. Takže Vám přeji, pokud to jde, klidnou hlavu a milujte se z lásky, ne za každou cenu otěhotnět
S tím naprosto souhlasím a u nás to tak i je, ale chápu, že pokud se někdo snaží hodně dlouho, těžko si to takhle hezky logicky zdůvodní a přestane se trápit…
My jmse si řekli, že začneme po svatbě, kdyby to bylo vyšlo hned, tak by děti od sebe byly přesně dva roky. Nevyšlo, nevadilo… ale když jsem v září zjistila, že jsem těhotná, měla jsem obrovskou radost… a když jsem týden nato už zase těhotná nebyla, tak to moc bolelo, a teď už mi to nedá, prostě na to někdy myslím, jak bych byla ráda, kdyby to vyšlo… ![]()
Já myslím, že všechny moc dobře víme, že nemyslet na to je nejlepší. Bohužel pro většinu z nás nemožné, jinak bychom to tu neřešily ![]()
Bunbinka: Taky s tebou souhlasím. Já má problémy s děložním čípkem. Doktorka mi nedávno sdělila, ať se snažíme a co nejdřive otěhotním. Kdyby náhodou měla přijít o dělohu nebo měla jiné komplikace…Jen to necháváme na přírodě a slyším od okolí, že to mám řešit tak třičtvrtě roku neúspěchu, že tato doba je normální pro snažení…
Holouška, zas na druhou stranu, já tě v tomhle trochu uklidním… jsem po dvou konizacích děložního čípku, taky mě strašili, že budu mít problémy s otěhotněním. No, Ondra se povedl po dvou měsících známosti
. A teď se nechráníme od června a už v srpnu jsem otěhotněla. Sice jsem pak o miminko zase přišla, ale to nemělo s čípkem nic společného.
Takže neboj, ono to půjde ![]()
Ale jinak je fakt, že já taky nejsem zrovna „snažilka“ - tj. neměřím teplotu, nesleduju ovulaci, nekupuju testy, … prostě spolu spíme a uvidíme
. Spíš to beru jako snažení v tom, že chceme
.
Záleží taky na tom, kolik je ti let, je pravda, že já to v 35 vidím trochu hůř s tím čekáním třičtvrtě roku… ale co, když budu muset, tak počkám, no…
ahojky holky..jůů kačko tak to gratuluju ke // a moc závidím..kéž už bych se taky dočkala..nestrachuj se a bud na sebe jen opatrna a vic pro to udelat nemuzes..pokud se neco ma stat tak se to stane a nikdo tomu nezabrani,ale nemysli hned na nejhorsi..uzivej si tu radost a na nic jinyho nemysli..
no a holky co se snazite dlouho..tak vam drzim palce at uz to vyjde..nedavno jsem se docetla o prstickovy metode..zadej si to tu do vyhleavace a neco si o tom precti a treba to pomuze a treba je to jen babska rada,ale i na tu psychiku to treba zabere:.)
Dobré ráno, tak já jsem to stále nedostala, takže zítra ráno budu zase testovat. Testovala jsem včera ráno a nic, ms mělá být v pátek, tak už fakt nevim ![]()
Jinak přeju hezký slunečný den, víkend se taky povedl a sluníčka si snad užijeme celý týden