Snížení horečky u 3 letého dítěte

70
31.1.11 09:08

Snížení horečky u 3 letého dítěte

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, co dáváte tříletých dětem na snížení horečky při normálním nachlazení, když má od 38 do 39 stupňů. Vždy nám dobře zabírali čípky paralen 100, ale poslední dobou mi přijdou asi slabé.
Malý váží 16 kg. Vždy jsem mu dávala jen jeden čípek, ale teď jsem četla na návodu, že od 14 do 20 kg se má
dávat 3 X denně 2 čípky. Zkoušely jste to takto, nebo jsou i silnější čípky? Nebo by bylo lepší dát nějaký sirup na snížení horečky? Napište mi, prosím, přesný název léku i kolik obsahuje g léčivé látky. Malý vždy stůně tak tři dny, žádné komplikace nemá, jen pokašlává a má horečku.
Díky moc za odpovědi.
S pozdravem
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22078
31.1.11 09:19

Dceři dávám Nurofen sirup nebo Panadol Baby sirup, a sice v případě, že horečka přesáhne 39 stupňů (nebo 38,5 večer před usnutím).

Čípky se nám neosvědčily žádné, krom toho si je nechce nechat zavádět, takže tyto dva sirupy jsou pro nás jednodušší a příjemnější. Kolik gramů látky obsahuje, to fakt nevím, nemám je před sebou - na webu si to snadno dohledáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
31.1.11 09:28

Opisuju z krabiček sirupů:
Panadol baby - 5ml obsahuje 120mg paracetamolu
13-15kg (2-3 roky) - 9ml
15-21kg (3-6 let) - 10ml
obojí po 6ti hodinách

Nurofen - 5ml obsahuje 100mg ibuprofenu
3-7let - 5ml - 1 dávka
16kg - 320mg ibuprofenu/den

100mg paralen je fakt málo. Mám 15kg dítě, sirup u nás moc neprochází, dát mu čípek je nadlidskej výkon (pokud se zadaří používám Panadol nad 15kg), takže drtím půlku Paralenu 500 do medu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
31.1.11 09:32

ahoj tak používáme Nurofen sirup.Vyhovuje nám.A na noc mu dávám když horečka neustupuje tvaroh na nožičky a ráno máme klid.Tak ať se brzy uzdravíte :palec: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cimbik
31.1.11 09:53

Ahoj, dcerce dávám Nurofen sirup (jahoda),ale jen pokud horečka přesáhne 39 nebo před spaním, když má přes 38,5, aby se jí lépe spinkalo. Taky zrovna dnes je v posteli a kouká na pohádky - má zvýšenou teplotu, pokašlává, tak uvidíme… Co chodí do školky mám ji doma téměř každých 14 dní s nachlazením. Brzy se uzdravte :wink:

• Citovat
  • Upravit
4155
31.1.11 10:21

Ahoj, střídám Nurofen sirup a Panadol baby sirup, čípky si nenechá zavést, v nouzi jsem už i dala čtvrtku rozdrceného Paralenu 500. Při teplotě nutím hodně pít a sirup dávám jen když je horečka nad 39, jinak ne. Pokud nemá studené končetiny, osvědčil se nám tvaroh do ponožek, je ji to příjemné a zabírá to. Při neustupující horečce pomáhá i sprcha, nesmí být studená, jen o něco chladnější než je horečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
31.1.11 10:25

Ahoj holky, zatím díky moc za odpovědi. Když byl Vojtíšek malý, tak mi paní doktorka řekla, že mu má dávat čípek proti horečce. Vždy mu to hned zabralo, tak jsem si na to zvykla a když měl horečku, tak jsem ani o ničem jiném nepřemýšlela. Čípek jsem mu vždy dala, ani neprotestoval. Jenže teď už je to asi slabé. Teď naštěstí už má jen zvýšenou teplotu, ale abych věděla pro příště. Možná zkusím koupit ten nurofen sirup, jak píšete. Myslíte, že je lepší než panadol? A na jak dlouho vydrží jedna lahvička, kdyby se užíval tak 3× denně?
Mějte se hezky.
Ahoj Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22078
31.1.11 12:02
Jamalu píše:
Možná zkusím koupit ten nurofen sirup, jak píšete. Myslíte, že je lepší než panadol?

Myslím, že je to úplně jedno.

Je v něm jiná účinná látka než v Panadolu, brufen, tuším (v panadolu je paracetamol), takže se to nedá srovnávat.

Je dobré mít ty sirupy doma oba, protože se dají střídat po třech hodinách (když teplota neklesne po panadolu, po třech hodinách lze dát nurofen, pak po třech hodinách zase panadol,…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
31.1.11 12:02

Nechci být dotěrná,ale proč dáváte léky až nad 39st. 8-o Chápu,že do 38 st. nedávám nic.Tělo má bojovat samo a vytvářet si protilátky,ale tohle už mi přijde hodně 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
31.1.11 12:05

jo a jinak je dobré mít doma Paracetamol-Panadol (to mááme čípky) Panadol Junior od 15kg.A pak máme Nurofen sirup.Je tam jiná léčivá látka-ibuprofenum nebo tak nějak :wink:

Když jsou horečky vysoké a anedají se srážet tak můžeš tyto dvě léčivé skupiny střídat po 4h :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22078
31.1.11 12:08
verenika píše:
Nechci být dotěrná,ale proč dáváte léky až nad 39st. 8-o Chápu,že do 38 st. nedávám nic.Tělo má bojovat samo a vytvářet si protilátky,ale tohle už mi přijde hodně 8-o

Protože se mi to u mé starší tak osvědčilo. Když vydržím a sirup nedám, teplota jí vyleze třeba na 38,8, vydrží tam dvě tři hodiny a klesne. Ona je mezitím unavená, polehává, odpočívá. Když jí dám Nurofen už při 38, srazí se teplota dolů, jí se uleví a začne lítat jako černá ruka, což mi připadá kontraproduktivní. Kromě toho má pokaždé už od prvních příznaků nasazena homeopatika.

U mladšího ale dávám už při teplotě nad 38.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
31.1.11 12:10
BohunkaP píše:
verenika píše:
Nechci být dotěrná,ale proč dáváte léky až nad 39st. 8-o Chápu,že do 38 st. nedávám nic.Tělo má bojovat samo a vytvářet si protilátky,ale tohle už mi přijde hodně 8-o

Protože se mi to u mé starší tak osvědčilo. Když vydržím a sirup nedám, teplota jí vyleze třeba na 38,8, vydrží tam dvě tři hodiny a klesne. Ona je mezitím unavená, polehává, odpočívá. Když jí dám Nurofen už při 38, srazí se teplota dolů, jí se uleví a začne lítat jako černá ruka, což mi připadá kontraproduktivní. Kromě toho má pokaždé už od prvních příznaků nasazena homeopatika.

Jo ták,no ony děti někdy lítají i při 39.Náš prcek dokáže ležet i při 37,5 a i naopak při 39 lítat jako by mu nic nebylo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cimbik
31.1.11 12:47

Mám to vyzkoušené, naše holky nemají sklony k febrilním křečím (v takových případech je to o něčem jiném) a i přes vyšší teploty působí vesměs čile a jen málokdo a máloco je dokáže udržet v posteli. Když má vyšší teplotu, přece jenspíš ulehne a čteme nebo skládáme puzzle nebo tak. Jakmile bych dala sirup při 38, stane se z maroda tryskomyš a je po ležení :lol:

• Citovat
  • Upravit
cimbik
31.1.11 12:49
verenika píše:
BohunkaP píše:
verenika píše:

Jo ták,no ony děti někdy lítají i při 39.Náš prcek dokáže ležet i při 37,5 a i naopak při 39 lítat jako by mu nic nebylo :roll:

Tohle se prý odvíjí od toho jakého původu je horečka, když je to virová infekce, děti jsou i přes vyšší teploty čilé a aktivní, když je to bakteriálního původu, jsou mrzuté a unavené a dokážou ležet, ikdyž nemají vysokou teplotu

• Citovat
  • Upravit
3284
31.1.11 12:59

jamalu, pokud dáváš čípky a malej je snáší vpoho, klidně bych u nich zůstala, jen bych dala dva ;) my to střídáme … někdy čípky, někdy sirup.. vždy podle okolností … (syn si vybere, co chce :mrgreen: )čípky mi přijde, že zaberou dřív :) a taky jak tu psaly holky v případě nutnosti střídáme nurofen a paracetamol …

jo a nám teda taky zabírají octové ponožky ;)

Příspěvek upraven 31.01.11 v 13:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+