Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@mokkk píše:
No tak logicky- pokud jsou oba rodiče tvého syna doma, resp. ty pracuješ na půl úvazku, mít se asi moc dobře nebude a životní úroveň mu poklesne značně.
Třeba bys bývalému mohla po odpoledních hlídat mimino, aby on mohl částečně zpět do práce a příjmy na alimenty by se vám zase zvýšily.
Hádám, že přítel bude proti, takže pokud chces být doma s mladším, mohl by to dorovnat on.
V rodinách mají mít všichni stejnou životní úroveň, ne? Nebo to platí jen pro ty první rodiny?
Prosím tě, kde ziješ?
O alimenty se musí soudit a teď mu bude zadarmo hlídat dítě. Notabene žije daleko.
@Jemako může dělat na jakýkoli úvazek, ale nesmí pak brečet že je chudinka co má málo peněz. Víc péče otec dát nemůže. Matka mu to v podstatě znemožnila.
@Sylvania 333 píše:
Prosím tě, kde ziješ?
O alimenty se musí soudit a teď mu bude zadarmo hlídat dítě. Notabene žije daleko.
To byl očividně vtip. Resp. příspěvek k otevření očí. Reálně by to asi nešlo, ale..
@unuděná píše:
No pokud je skutecne na RD s ditetem, ktere ma sverene do pece a na nejz matka plati alimenty (jak se toto stane?-to je nejaka nesvepravna nebo dite nechtela? ), tak samozrejme ano, jak by asi mohl platit tolik, jako dosud, kdyz ma tak rapidni pokles prijmu?
Kamarád teď dostal do péče syna, necelé dva roky. Matka (s kamarádem se rozešli krátce po porodu) si našla nového přítele na druhém konci republiky a dítě (už) nechce ![]()
Takže kamarád musí od září sehnat nějaké jesle nebo hlídání. Kde na to vezme nevím - rodičák už je vyčerpaný a o alimentech si nejspíš může nechat jen zdát, matka nevypadá, že by se hrnula do práce.
Jistě že může dělat na jakýkoliv úvazek… Já reagovala na to že snižuje synovi standart protože dělá na poloviční úvazek… Ale ona i u toho polovičního úvazku dává mnohem víc (peněz i péče) než otec… Jak říkám asi s tím nic neudělá a bude se s tím muset smířit ale nevím proč tady některé démonizuji zakladatelku když ona z toho vyjde prostě nejhůř…
@aanysek alimenty se musí platit i když člověk nepracuje. Zažádal o ně? Pokud by neplatila, je zálohované výživné státu. Pro 2 letaka už snad hlídání, školku, jesle, dětskou skupinu najde, mohl by mít přídavek na dítě, k platu bonus na dítě..Držím palce ať to dá.
@Jemako jo, má to blbý. Ale ex si tu situaci nevybral, jsou věci, s nimiž se počítat nedá. A snad to není nafurt.
@andelka83 tak když budou oba dva rozumní tak se to bude dát zvládnout… Za dva roky školka a všechno se může vratit do starých kolejí… No hlavně aby to opravdu nebylo účelové
Kdyby matka mojí vyvdane dcery onemocněla a velmi se jí snížil příjem i možnost péče, tak taky přijmu, že teď musíme víc financovat dítě my. Taky by to zasáhlo do rozpočtu, i do fungování rodiny, ale tohle jsou nestandardní situace.
Nebo kdyby se něco stalo s mým ex a nemohl platit ( jako doposud ) a brát si je.
@Jemako píše:
@andelka83 tak když budou oba dva rozumní tak se to bude dát zvládnout… Za dva roky školka a všechno se může vratit do starých kolejí… No hlavně aby to opravdu nebylo účelové
Kdyby bylo tak
Ale nepřijde mi to.
@andelka83 píše:
Kdyby bylo takAle nepřijde mi to.
Počkáme si a uvidíme ![]()
@Anonymní píše:
Prijem je dulezity jak od ex, tak i od jeho partnerky. Muj manzel mi nezvysuje uroven, jeho partnerka ano. Dite ma narok na stejnou zivotni uroven, tak je logicke, ze jsem se zajimala o jejich prijmy. To, ze cekal dite soud nezajimalo a meli dohromady prijem 90000. Vyzivne 8500 se mi zdalo dost nizke. Ja na vlastni byt ani najem nemam, proto jsem sla tam, kde jsem mohla dustojne se synem bydlet. Pokud otec chtel mohl se prestahovat bliz.Otci jsem nikdy v kontaktu nebranila. Jeste neco k te chudere?
Argument jak noha, kdyz aktualne doma zije za energie a neplati najem. Taky by nemusel sehnat praci za 40, ale za 25 a mela bys tech 2700 od zacatku.
Kdyz mi tak ta partnerka uvysije uroven, tak ji presvedc at se k nemu vrati ![]()
A teď si predstavme to “čoro moro”, kdyby tatinek dal pak dite taky jen na dopoledne do skolky, protože xy duvodu jak zakladatelka a šel jen na puluvazek
![]()
@Anonymní píše:
Ja jsem se stehovala za manzelem. Byt byl jeho matky tak co jsem mela delat…
Aha a uz nam to leze… Takže ty se odstehujes, ale on se parchant nechce vic starat.
@Aglája75 píše:
Kdyby otec o syna tak stal nic mu nebrani odstehivat se do mesta, lde zije matka… Ptec proste muze dnes vse a vse se mu musi prizpusobit… jakmi „chce“ kdyz nechce nemusi nic…Ale matka ňa narok zit a vse musi prizpusobit otci i kdyz nikdo nevi, jestli by sve dite vubec vidat chtel…![]()
.
A proc by se mel otec stehovat za matkou, ktera sebrala dite a odstehovala se za chlapem
a jeste to podavat stylem, kdyby stal o dite
Ale ja vim, to bys nebyla ty, aby za vsechno nemohl jen ten chlap, ale kupodivu jen ten ex, to ze se novy mohl prestehovat za zenou s dítětem, to ne, vid.