Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@andelka83 píše:
Nehledě na to, že jednak žádné oni dva už asi není, jednak on ( chudák vydělávající méně, zato s dalšími dvěma svými dětmi) asi taky mohl myslet na to, jestli on a zakladatelka mají na v podstatě čtvrté dítě.
To je přesně to co jsem chtěla napsat ale nechtěla jsem být netaktni… Každý z nich má své závazky a k tomu ještě dítě… No je to jejich věc akorát to prostě nechápu.. Při takto slepovane rodině je jenom otázka času kdy se něco pokazí… (nikoho nechci urazit a asi to může i fungovat ale já bych do toho asi nešla)
@Anonymní píše:
A jsem si vic nez jista, ze toto je ucelove jednani tveho ex za pomoci jeho partnerky. Ty se chovas jako chudera (resis jeji plat, pricemz tvuj manzel jakoby neexistoval, nechavas zvysovat vyzivne, protoze ex ceka dite a ty si na RD s novym amantem, odstehujes syna 70 km od otca a tak znemoznis vetsi podil pece otce), tak vymysleli toto. A ja doufam, ze jim to projde a synovi bude otec vyzivne kompenzovat placenim vsech potreb za pomoci jeho partnerky bez tveho stalkovani jejich prijmu.
Prijem je dulezity jak od ex, tak i od jeho partnerky. Muj manzel mi nezvysuje uroven, jeho partnerka ano. Dite ma narok na stejnou zivotni uroven, tak je logicke, ze jsem se zajimala o jejich prijmy. To, ze cekal dite soud nezajimalo a meli dohromady prijem 90000. Vyzivne 8500 se mi zdalo dost nizke. Ja na vlastni byt ani najem nemam, proto jsem sla tam, kde jsem mohla dustojne se synem bydlet. Pokud otec chtel mohl se prestahovat bliz. Otci jsem nikdy v kontaktu nebranila. Jeste neco k te chudere?
@Jemako píše:
To je přesně to co jsem chtěla napsat ale nechtěla jsem být netaktni… Každý z nich má své závazky a k tomu ještě dítě… No je to jejich věc akorát to prostě nechápu.. Při takto slepovane rodině je jenom otázka času kdy se něco pokazí… (nikoho nechci urazit a asi to může i fungovat ale já bych do toho asi nešla)
No já to klidně řeknu, přestože v přesně stejné situaci jsem ( on jedno, já dvě, společné jedno a nějakou dobu manžel vydělával míň než ex, a já mám částečný úvazek). Život může přinést cokoliv.
@Anonymní píše:
Prijem je dulezity jak od ex, tak i od jeho partnerky. Muj manzel mi nezvysuje uroven, jeho partnerka ano. Dite ma narok na stejnou zivotni uroven, tak je logicke, ze jsem se zajimala o jejich prijmy. To, ze cekal dite soud nezajimalo a meli dohromady prijem 90000. Vyzivne 8500 se mi zdalo dost nizke. Ja na vlastni byt ani najem nemam, proto jsem sla tam, kde jsem mohla dustojne se synem bydlet. Pokud otec chtel mohl se prestahovat bliz. Otci jsem nikdy v kontaktu nebranila. Jeste neco k te chudere?
Motas pate pres devate. Tvuj manzel ti zivotni uroven zvysuje. Z jednoho hrnce se naji vic lidi vzdycky. 8500 z padesati litru je super vyzivne. Ted bych snizeni ocekavala, protoze myslim, ze ucelovost budes prokazovat dost tezko. Na druhou stranu bych se pidila po tom, proc nema exmanzel urcene i vyzivne pro sebe. Jeho expartnerka ma vuci nemu vyzivovaci povinnost.
@Anonymní píše:
Na vlastní byt ani nájem nemáš, ale tvrdíš, že tvůj manžel ti nezvyšuje životní úroveň? Vždyť si protirecis. Pokud brali jejich společné příjmy, a nezajímalo je společné dítě na cestě, tak je měl zajímat i příjem tvého partnera a stejně tak nezajímat vaše další děti a výdaje. Možná teď soud konečně bude fér a výživné mu dočasně sníží.
@VitaminC popravdě, je to ( aspoň se to označuje) výživné pro neprovdanou matku. Nejsem si jistá, jestli existuje ekvivalent pro muže.
Vzpominam si na diskuzi, kdy byl pubos v peci otce, matka vyzivne devet tisic, tehotna. Chtela vyzivne taky snizit a dostala tu desnou bidu, ze se nema mnozit jak krysa, mimino at da otci a jde makat.
Zvlastni, jak jsme my zeny mnohem prisnejsi k zenam nez k muzum.
@VitaminC píše:
Vzpominam si na diskuzi, kdy byl pubos v peci otce, matka vyzivne devet tisic, tehotna. Chtela vyzivne taky snizit a dostala tu desnou bidu, ze se nema mnozit jak krysa, mimino at da otci a jde makat.
Je to velice zvláštní. Než aby ženy drželi při sobě… Netuším čím to je…
@VitaminC píše:
Jenže ten otec to dítě nemá komu dát a jít makat.
@Jemako píše:
Je to velice zvláštní. Než aby ženy drželi při sobě… Netuším čím to je…
Protože některé ženy přemýšlí a jednají tak, že člověk spíš začne fandit otcům.
Ty jsi teda darecek.
Tveho manzela neposuzovat a uroven ti nezvysuje, jeho pritelkyni posuzovat a uroven mu zvysuje. Alimenty 8500 ti prijdou porad nizke. Kdyz ti rekl, ze potrebuje snizit tak nezajem. Kluka odstehujes 70 km, kvuli krouzku k tatovi nemuze ani na ty cele vikendy… Fakt se pekne odkopavas. Doufam, ze mu to snizi a pokud pritelkyne fakt odesla, tak ze najde casem nejakou hodnou co je prijme oba.
@andelka83 píše:
Protože některé ženy přemýšlí a jednají tak, že člověk spíš začne fandit otcům.
Snažím se být nestranna… Nejsem rozvedená a ani manžel nemá žádnou ex která by nám mohla dělat zle… Stejně si myslím že se tady víc zbrojí proti maminkám… U otce je úspěch když něco platí a občas se vidí s dítetem.. Asi to mám prostě jinak nastavené… Pro mě jsou oba rodiče na stejné úrovni.. Když jsem četla manželovi příspěvek kdo vám hlídá dítě když jdete ke kadeřnici nebo jak často vám manžel hlídá děti tak se mohl umlátit smíchy..
Pěkně se nám to celé začíná rozmotávat.
Na můj vkus je v tom až moc dětí.
Jak je vidno, tak rozchod neproběhl bez problémů a obě rodiny si zřejmě rády dělají naschvály.
Kolik byly vlastně alimenty před zvýšením? ![]()