Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím, má tu prosím někdo zkušenosti s výběrem snubního prstenu pro muže elektrikáře? Nevím, jaký zvolit materiál, aby byl můj nadcházející manžel v bezpečí během práce.
Moc se mi zalíbily prsteny z karbonu, kde píší, že pro práci elektrikáře jsou bezpečné, ale přitom mám za to, že karbon vodivý je?
Silikon a dřevo se mi moc nelíbí, jak vzhledově, tak kvalitou - náročnější péče o něj. Popřípadě, pokud by karbonové prsteny byly opravdu bezpečné, poradíte mi přímo obchody, kde se dají koupit a je potvrzené, že mají vodivost zkontrolovanou?
Děkuji ![]()
Tak snad když pracuje tak má proud vyplý. Takže je to úplně jedno. Nebo ať si ho do práce nebere pokud je nebezpečí že by prsten poškodil. Můj manžel děla s elektřinou, i na baráku těžký práce a má normální prstýnek ze zlata.
Neni to cely blbost? Vzdyt samotny prsty jsou taky vodivy, bud se chrani komplet nebo dostane zasah prsten neprsten. Nejsem zadnej borec na fyziku, ale to by ten prsten musel nekam strkat, kam nestrka prsty. Muj tata je elektrikar a cely zivot ma normalni zlaty prsten. Vubec nerozumim v cem by byl problem
@DJKnír můj muž si na práci obecně snubak sundava. Jednak aby ho neztratil/ nepoškodil, druhak se mu s ním špatně pracuje. Taky bych volila spíš sundávání na tu práci.
Jinak já práci elektrikáře nerozumím, ale nemá mít elektriku vypnutou během práce? Tedy že je to jedno, jak vodivý má nebo nemá prsten?
Navic on prece to musi vedet nejlip, ze prsten na ruce ho nezabije, by se o tom nebavite? Vzdyt musi mit skoleni
@Liška32 píše: Více
@JancaS84 @tini @Liška32 snoubenec má jako elektrikář povinnost nenosit vodivé šperky na sobě. V elektrikařině se nevyznám, ale co jsem pochopila, přímo v BOZP mají psán přísný zákaz vodivých šperků v práci. Chci, aby byl v bezpečí, a zároveň neměl problém od nadřízených. Z nějakého důvodu to asi psané v BOZP mít budou, i když pracují s vypnutým proudem.
Ani s možností sundavání prstenu do práce nechci počítat, protože věřím, že snoubenec může v nějaké dny zapomenout, strčí ho v práci do kapsy a už nenajde.
Proto se ptám na možné materiály prstenu, protože nechci, aby prsten musel pořád sundavat. Rád nosí šperky, nesundavá ani kožený řetízek, co ode mě dostal k zásnubám, ale vím, že ostatní šperky z vodivých materiálů doteď leží v šuplíku, protože neustálé sundavání a nandavání před/po práci je prostě únavné a nosí je jen, když se jde někam do společnosti.
Příspěvek upraven 13.10.24 v 10:30
@tini povídáme si o tom,
ale přítel se vyzná v elektřině, ne ve špercích. Já se nevyznám ani v jednom. ![]()
Líbí se mu dřevěné prsteny, ale mně ne, takže hledáme kompromis. Karbon je vodivý, ale u šperků píší, že není, a to nedokážeme potvrdit ani jeden, proto se ptám zde na zkušenosti.
Hlavně i na nápady na obchody s prsteny, kde bych se mohla na tuto zásadní věc optat s odborníkem. Nemám žádné doporučení na obchody s karbonovými prsteny, protože nikdo v mém okolí s nimi zkušenosti nemají ![]()
@DJKnír píše: Více
Tak předpokládám, že v práci má ženaté kolegy, kteří by mohli poradit ne?
@DJKnír píše: Více
Tak když nosí rád šperky a mají v práci narizeni tak asi sám ví co může a nemůže mít. Tak proč to nevyberete společně. Běžte se podívat do obchodů co nabízí.
@izabe právě, že je v kolektivu, kde ženatý jsou pouze dva - první volí možnost sundavání/nandavání, což pro nás taková možnost je až ta poslední. Další nenosí prsten vůbec, což mi taky připadá zbytečné, aby prsten, co sis vybral, ležel celý život zavřený v krabičce na poličce.
@JancaS84 proto se tu ptám na nápady na obchody ![]()
Zatím jsem se setkala jen s otázkami, na které nevím už jak odpovídat, protože tolik nesouvisí s mým dotazem a ani ho nezodpovídají.
Upřímně, z hlediska bezpečnosti by prsten neměl představovat moc velké dodatečné riziko.
@Violelta píše: Více
no ale pokud to mají přímo v pravidlech bezpečnosti, tak by vodivý nosit neměl. Pokud by se cokoliv stalo, tak řeknou, že porušil pravidla bezpečnosti a neuvidí ani kačku za případný pracovní úraz
A co nejaky celokamenny prstynek? treba z hematitu nebo achatu. měly by být taky nevodivé.