Svatba o nás bez nás

Jihiro
4.10.24 00:28

Svatba o nás bez nás

Naši svatbu jsme oznámili mé rodině a dopadlo to katastrofálně.
Táta pozval kamaráda aby nám dělal fotografa a strávil s námi celý den včetně večera a dokonce mu zajistil i ubytování. Čím blíže je svatba, tím horší to je. Nic není podle nás. Moje rodina rozhodla o menu, o dortu, vlastně i o datumu. Rozhoduje i o tom co si mám vzít na sebe. Hostina bude na zahradě ale moje rodina nechce pouze peníze za potraviny ale i za práci. Začínám být z toho zoufalá a nastávající taky. :,( :,( :,( :,( :,( :,( :,( Nic není podle nás a naše svatba se řeší o nás bez nás. Ani téma výzdoby nemůžeme vybrat. Začíná mě tohle všechno extrémně vytáčet a začínáme si s partnerem říkat, že jestli by nebylo lepší po obřadu jít domů a být pak doma a oni ať slaví na naše zdraví ale bez nás. Stejně mám pocit, že nás tam ani nechtějí. :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: Ještě se jedna členka rodiny vyjádřila že bych měla zaplatit tátovi oblek a samozřejmě i PH. Moje „svědkyně“ ještě mojí nabídku nepřijala a nejsou ženy v rodině schopné a ochotné akceptovat dress code který jsem určila. Ach jo. Náš nejšťastnější den v životě se nám sype pod rukama. Rodina nechce přispět takže musíme vše financovat sami.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1938
4.10.24 00:33

Takže vy platíte, tak jak můžou oni rozhodovat? 8o fotografovi řekni, že smlouvu nepodepíšeš a nazdar… Podívej, musíš se ozvat popřípadě se na to vykašlat.
Jako někde udělat ustupek to asi chápu, ale nechat ostatní zorganizovat svatbu, jak ji nechci a ještě to poslušně zaplatit? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13754
4.10.24 00:38

Jaké si to uděláte, takové to máte. Těžko vás můžou přinutit zvolit téma, fotografa, místo, hostinu, datum a šaty 8o které nechcete. Jak to udělají? To jsi nesvéprávná nebo co?
Jediné, co můžou odmítnout je zvolený dress code nebo pokud se jim to nebude líbit, tak nemusí přijít. Ale jinak nechápu, jak mohou zařizovat bez vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jihiro
4.10.24 00:42

@Thrisha Jak jsem napsala. Všechno se řeší ale bez nás. Ještě žena v rodině prohlásila že se beztak do té doby rozejdeme. To už jsem měla chuť brečet. A to máme jako zrušit svatbu nebo jak jsi to myslela? Všechno se řeší prakticky za našimi zády. Už jen čekám kdy přijde někdo z rodiny s tím že už jsou oznámení v tisku. To by byla pomyslná poslední kapka. Navíc, můj táta nesnáší alkohol takže partner už ví že ani na vlastní svatbě se nebude moct napít aby nebyli řeči. Ne že by byl alkoholik, ale ke svatbě alkohol patří a už je rozhodnuté že budou na svatbě jen dvě flašky bílého vína a zbytek nealko. Žádné děti na hostině nebudou takže nechápu proč chce takto moc diktovat :nevim: :nevim: :nevim: :nevim: :nevim: :nevim: :nevim: :nevim: :nevim: :nevim: :nevim: Fakt začínáme být toho názoru že bude lepší jet jen na obřad a pak být doma a „oslavit“ si to ve dvou. :,( :,( :,( :,( :,( :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
1938
4.10.24 00:52

@Jihiro nerozumím tomu, jak můžou něco bez vás oficiálně domluvit. Oni i platí zálohy? Nebo mají vaši kreditní kartu?
Kdyby mi tohle kdokoli v rodině dělal, tak prostě jejich svatba nebude a udělám si svoji bez nich a basta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jihiro
4.10.24 01:05

@Thrisha Hostina bude na zahradě. Chtějí proplatit potraviny i práci. Fotograf je vyřešen za našimi zády. Prostě máme platit ale nic nerozhodovat a jen odkývat i když i na to mnohdy nečekali a něco domluvili. Příchuť dortu? Rozhodná bez naší účasti. Datum? Rozhodnutý bez naší účasti a já pak už jen zavolala na úřad. Šaty? Prakticky rozhodnuté bez ohledu na mě. Menu se rozhodlo bez nás. Prostě bude tohle a basta. :zed: :zed: :zed: Alkohol? Maximálně dvě flašky. Nic víc. Ale vy držte pusu a plaťte. Hostina? Potraviny nebudou podle mých představ ale budeme to muset zaplatit. Protože pokud to nebude podle nich, tak nám neumožní využít zahradu. :,( :,( :,( :,( :,( :,( :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.10.24 01:27

To je celý nějaký divný, ne? Nemůže rozhodovat za tebe nikdo, když ty mu na to nepřistoupíš a poslušně službu/tovar nezaplatíš. Já v úvodu myslela, že vám to celé platí rodina. Dneska už se pomalu na všechno od profíků snad skládá předem minimálně záloha, tak pokud rodina nezaplatí, nemůžou objednávat. Pokud je něco tzv. jen na hubu, tak je to jejich problém a službu jsem JÁ neobjednala, tedy nevyužiju.
Jestli poslušně platíš a kýveš jen kvůli zapůjčení zahrady, tak si tady ale nemáš na co stěžovat, vybíráš si to sama. Další věc, to máte tu svatbu ještě letos? Na zahradě asi už těžko ne. Za pár šupů se dá pronajmout i hezká Sokolovna nebo něco podobného.
Mně takto do všeho kecala kdysi rodina ex, v různých sférách, ale měli smůlu, platím, tak rozhoduju :nevim: A pokud by byla jakákoliv pomoc podmíněna ztrátou mé kontroly, s díky odmítnu, mám přece ústa a nejsem nesvéprávná.

• Citovat
  • Upravit
749
4.10.24 01:34
@Jihiro píše: Více

zařiď si to jinde a jinak, klidně jen ve dvou se svědky. já si tohle vůbec neumím představit - přece když to neodsouhlasím, nepodepíšu objednávku, tak nic neplatím. ať si to zaplatí ten, kdo to domluvil. a jak popisuješ vaši rodinu - na svatbě bych je teda nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1346
4.10.24 01:38

Byla by to pomyslná kapka, ale ty si to necháš stejně všechno líbit…
Sami teď řešíme svatbu a taky každý radí, jak by to mělo být. Poslední připomínka k drahému jídlu mě tak vystresovala, že jsem začala hledat jiné místo a svatbu začala překopávat. Naštěstí nám osud nepřál, není již možnost nového ubytování a v té chvíli jsem partnerovi řekla, že mě z toho klepne. Nakonec jsme se domluvili, že za nápady poděkujeme, ale řekneme, že je to naše svatba a rozhodneme si to podle sebe. Rozhodli jsme se, že si necháme svoje původní plány a už nic měnit nebudeme.
Udělejte si to, jak sami chcete. Víš, jak se to říká: Kdo chce - hledá způsoby, kdo nechce - hledá výmluvy. U tebe mi přijde, že hledáš výmluvy. Rázně bych řekla, že za žádný jídlo platit nebudu, že to takhle nechci a ať si to zaplatí ten, kdo to plánuje.. Stejně tak ubytování fotografa i ostatní věci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
4.10.24 01:44

@Jihiro no, tak se jim vykašli na zahradu a udělej si to podle sebe a je jen pozvi ne? Zkrátka nechápu, jak tě jkao svepravnou dospělou osobu, která zakládá vlastní rodinu může rodina takhle manipulovat do něčeho co nechceš.
Budeš muset udělat razny krok, to že tady budeš brečet tě bohužel nevysvobodi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.24 02:05

@Thrisha To bude zřejmě typický případ „Chci si jen stěžovat, nechci pro to nic dělat.“
Z jiné diskuze jsem pochytila, že svatba zřejmě má být až příští rok, o to víc tu hysterii nechápu. Kamarádka vizážistka teprve bude otevírat termíny na příští rok, fotografka jakbysmet. A nevím, jak je to jinde, ale u nás šly domlouvat termíny na úřadě na daný rok až první týden v lednu. Aspoň teda pár let zpět, když jsem to řešila já. Jakože pro příklad v říjnu 2024 by mně termín na červen 2025 nedala, že otevírá termíny až po Novém roce a mám si zavolat.

• Citovat
  • Upravit
3159
4.10.24 02:11

Nechápu, jak za vás může rozhodovat někdo jiný. My jsme byli ochotní udělat pár ústupků, ale zase jsme měli několik věcí, ze kterých jsme za žádnou cenu neustoupili. Nám nakonec největší paseku udělalo počasí a tomu jsme částečně ustoupit museli.
My jsme svatbu platili, my o ní rozhodujeme. Pokud se to někomu nelíbí, ať nechodí. Pro hosty jsme se snažili vytvořit příjemnou atmosféru (což se nakonec povedlo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3159
4.10.24 02:19

Tak si pronajměte jiné místo. Ono, na zahradě vás může vypéct počasí jako nás. Koho by napadlo, že 14. září bude 7 stupňů a ještě pršelo. Nám naštěstí šlo jen o obřad a fotky, jinak jsme byli uvnitř (ráno u nás i na hostině). Kdybychom to měli celé venku, že svatby by nic nebylo (pršet a být zima může i v létě). Užila jsem si nervy celý týden, když pršelo a to nám šlo jen o obřad.
Takže jen takový tip a ještě nebudete zavázání (to je vždycky nevděčné).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2756
4.10.24 02:20

Odjede si někam na dovolenou a vezměte se tam :srdce:. Nejlépe ještě letos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jihiro
4.10.24 02:24
@K. Rocánková píše: Více

Ale to já přeci udělat nemůžu. Navíc, to by mě rodiče sežrali. A na dovolenou nejsou peníze. :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný