Sobečtí důchodci :-(

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
K.Black
17.4.13 20:45

@Capelucita jaký měsíc jsi, já prosinec :mrgreen:

• Upravit
415
17.4.13 20:46

Nečetla jsem celou diskuzi, ale musim reagovat…
Před třemi lety jsem jela do nemocnice v Ústí, měla jsem na sobě korzet (skoliosa páteře), z Mostu jsem jela vlakem, upozorňuji, že v korzetu jsem mohla pouze ležet a jakž takž sedět. Chodit bolelo, stát jsem nemohla…V trolejbuse jsem si teda sedla a nějaký starší pán do mě začal šťouchat a ať ho jako pustím sednout, že jsem mladý spratek a můžu stát, korzet byl jasně vyditelný. Moje máma se tehdy neudržela a začala na toho chlapa ječet, co si to dovoluje. Nebudu to zde rozepisovat.
Jednou mi můj táta vyprávěl shodou okolností také historku z trolejbusu. Těhotná paní se zlomenou nohou. Zajímavá kombinace. Ti supi se tam na ní snesli, že teda je mladá, a mohla by je pustit. Paní bez keců vstala a pustila důchodce sednout. Můj táta se tenkrát neudržel, a strhla se tam prý velká hádka.
Neházím je do jednoho pytle, některých mi je víceméně líto, ale tihle protivové mi vážně lezou na nervy.
A úcta ke stáří? Já bych řekla, že to je odrazem toho, jak se chovají k „mladým“, a podle mě byli stejně protivní a nesnesitelní už za mlada.
:pankac:

• načítám...
315
17.4.13 20:48

Tak já už jsem po pár letech práce v lékárně naprosto imunní a že si toho od důchodců vyslechneme každý den.. Ono s tím stejně nic neuděláme oni na nás „mladé“ mají podobné názory :-D

• načítám...
74219
17.4.13 20:49

Nemám nějak nic proti důchodcům, mě vytočí jen v některých situacích např. v kauflandu, normálně se plouží, sotva chodí a v kauflandu letí, jak šílenci, aby je nikdo nepředběhl a jsou tak sprostí, že klidně žduchnou do těhotné a nebo do dětí a tehdy mě vytočí :cert:.
A ještě mě v zimě naštvaly 2 babky, když jsem byla s dcerama na procházce a babky měly strašnou starost o moji dceru a hned obě nechci vám radit, ale dejte to dítě do kočárku, má červený nos, je jí zima :zed:
Tak jsem jim jen řekla, že je spokojená a ráda chodí a šla jsem pryč, škoda se dohadovat, že se mají starat o sebe :roll:.

• načítám...
35438
17.4.13 20:49

@K.Black No tak to je škoda, protože k tomu nemám co říct. Já totiž nejen důchodce, ale všechny lidičky mocinky moc lovískuju :srdce: muck :*

• načítám...
K.Black
17.4.13 20:50

@Tiger-lily tak to jsi tu špatně :mrgreen:

• Upravit
30910
17.4.13 20:51
@Burj Chalifa píše:
Tak další křivdy, sem s nimi! Banány, autobus, to už bylo, nikdo další nemá nějakou hezkou křivdu? Žádná mladá matka? Žádné podupané děcko? :mrgreen:

Jeste chybi, ze nekteri pracuji a zabiraji tak misto mladym. Ze se nestydi!

• načítám...
Reyne
17.4.13 20:52

@IvkaH jo ten Kaufland je přesný - složí fofrklacek do kabelky nadvakrát a hrrr na akce :evil:

• Upravit
1189

No holky. Co se týče pouštění důchodců sednout, tak to je v ČR rarita. Všude jinde ve světě na ně prdí a dokonce v průvodci po ČR máte napsáno, že se to u nás tak dělá, takže by byli cizinci hodní, kdyby to dodržovali :D

Jinak už jsem se několikrát setkala s opravdu nervními důchodci v MHD. To si vždycky řeknu, že se mi po tom v zahraničí stýská :D Jednou mě důchodkyně v autobuse mlátila holí do nohou, ať ji pustím sednout, že je stará. Autobus skoro prázdný, ale ona chtěla zrovna mé místo :)

Další zážitek měla kamarádka, když měla nohu v sádře a chodila o berlích. Seděla v metru na separovaném sedadle, jak je ta trojka a přistoupila důchodkyně a vytáhla ZTP. Ani jeden z těch dvou se nezvedl a ona tedy ano, i když měla problém udržet se na nohou. Důchodkyně si schovala kartičku do kabelky a další zastávku vystupovala a ještě nezapomněla „zavadit“ holí o její nohu.

A ještě jeden zážitek, při kterém jsem zůstala stát s otevřenou pusou, byl v autobuse u IKEMu. Pustila jsem sednout starého pána o holi, který vypadal opravdu, že na nohy se mu chodí špatně. Když jsem vystupovala, on šel přede mnou. Jakmile vlezl na chodník vzal hůl v půlce a začal si vykračovat jako by nic. Opravdu jsem stála a jen koukala :D

• načítám...
20296

Wau, tak příspěvek o tom, že je lepší aby se v MHD natáhl důchodce než těhotná, mě dostal. Jo ať se natáhne, ale hlavně ať to není moje babička, že 8o :mrgreen:

Já mívám takto nabroušené názory po kocovině :mrgreen: Ale do své „náladičky“ zahrnuju komplet všechny, co mě nase.rou. Je fakt, že důchodci v tu chvíli jedou první linii, ale to je tím, že je jich povícero.

Jinak za poslední dobu se mi naopak stalo, že mi důchodci dost v MHD pomáhali. Od dědouška, který mě (jela jsem s nákupem a BEZ syna) vyzval, ať si mu klidně sednu na klín - ať nespadnu :mrgreen: Po stařenky o holi, které nekompromisně rozhodly, že se synem budeme sedět a ony stát. Když je mi blbě nebo mám nožní problém (jo já a moje kolena) nemám problém se slušně zeptat, ve většině případů, je mi vyhověno.

Minulý týden mě pobavil náš soused, důchodce, vedle kterého bydlíme přes 20 let a každý den se potkáváme ve výtahu nebo před bytem. Chtěl opravit ovladač a když se nám to povedlo - zeptal se jestli tady býváme často, že teď jede ta extraliga. Dostal mě tak, že jsem nedokázala odpovědět :lol: A bude hůř…

• načítám...
Mišanila
17.4.13 20:53

@nety78 aneb „jejich revírem je Kaufland, jejich tempo je zběsilé“ :mrgreen:

Myslim, že je to nějaké pořekadlo z Kobry 11…

• Upravit
21987
17.4.13 20:55
  • načítám...
K.Black
17.4.13 20:55
@leni79 píše:
já si dám svojí a zjistíme, že polovina z vás jsou moji zaměstnanci, co se tu flákají počas pracovní doby a myslí si, že to moji ajťáci nezjistí.
:mrgreen: :mrgreen: asi máte prodloužený vycházky co?
  • Upravit
1857
17.4.13 20:56

No, je to s nima stejně jako s mladšíma, někteří jsou na fakt na pěst. My asi půl roku bydleli v bytovce se samýma důchodcema a to teda byli pěkný ježibaby. My je zdravili, ale jinak si jich nevšímali, ale oni co předváděli to byl děs. :pocitac: Vytírala jsem pravidelně chodbu podle služeb, ale bába odvedle si pokaždý něco našla :cert: jednou jsem to kvůli ní vytírala znova, kvůli fleku, podle kterýho věděla, že jsem určitě nevytírala, ale který vytřít ani nešel. Pak jsem jednou šla ven, její pes čekal dole s vodítkem, tak jsem vyšla ven, on tam strčil hlavu a ona, že jsem mu jí tam chtěla skřípnout schválně :cert: Takovýhle ženský prostě nemaj co dělat, tak buzerujou :pocitac: Tenkrát jsem byla v 9 měsíci a byla jsem dost citlivá, tak jsem kvůli tomu doma řvala, ale teď bych jí vrátila pěknou sodu :pocitac: Jo a ještě mi zaťukala na dveře kvůli tomu fleku a řekla mi, že já být její dcera tak by se za mě styděla, načež jsem jí řekla, že já za takovou matku taky.Je paradox, že tohle řekla ženská která má syna budižkničemu. Teď má vedle nepřizpůsobivé a dost veselo, takže teď si má teprv na co stěžovat a jelikož si byt koupili, tak s tím nic neudělá :twisted:.Ale musím říct, že kamarádka zase bydlí v paneláku plným důchodců a ty jsou prý v pohodě.

• načítám...
14396
17.4.13 20:56

@K.Black září :)

To jsi ale rozpoutala diskuzi. Tolik nenávisti jsem už dlouho neviděla. A nejhorší na tom je, že z těch nejhorších bojovnic proti stáří budou pak ty nejprotivnější stařeny, k vůli kterým nás ostatní budou mladí nenávidět.

Příspěvky taky super - např. lékárnice: jasně, má s důchodci spoustu zkušeností, protože většina návštěvníků lékárny jsou právě oni. No, jestli by neměla také říci, koho chleba jíš, toho píseň zpívej. Kdyby oni nebyli tak nemocní, tak se tu tolik lékáren neuživí. Kdyby tu psala paní, co dělá na matrice manželství, tak zase bude mít negativní zkušenosti s jinou cílovou skupinou.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová