Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, potřebuju koupit dětem softshellky, ale ne bundy, ráda bych nějakou tenčí softshellku místo mikiny. Hlavně aby to nebyla levná náhražka, ve které se mi hned zpotí.
Tenčí jsem zatím našla jen DARE2B, jenže netuším, jestli je dobrá.
Potřebovala bych ji koupit přes net.
Doporučíte?
Moc nerozumím dotazu. Softshell materiál je podle mě hlavně vnější vrstva, tedy bunda. Pokud jí chceš použít do velkých mrazů jak vrstvu prostřední a na to ještě najakou ještě membránovou bundu, tak by se dala asi použít jakákoli „softshellová bunda. Jsou softshelly buď s mikroflízem uvnitř, ty jsou silnější. Pak jen membránové "podšité“ jen bavlnou nebo jen takovou síťkou. Ty jsou tenší, letní, ale ty jako vnitřní vrstva mi přijdou blbost.
No použít bych ji chtěla spíš v teplých měsících, aby moc nehřála, aby fungovala jako mikina nebo větrovka. Na ni už bych nic nevrstvila. prostě na počasí, kdy je jen na triko a mikinu.
Všude narážím na softshellky s fleesem. Sama mám Helly Hansen, kterou používám místo mikiny, hřeje jako mikina, ale má oproti obyčejné mikče výhodu, že neprofoukne a nepromokne. Rozhodně bych ji ale nemohla použít namísto bundy třeba na podzim, to by mi byla zima. Pod bundu ji nenosím.
Tak bych ráda něco takového pro děti.
@Nelisa Mam letni softshellove kalhoty pro dceru (maji vevnitr uplet, ne flís), ale nechavala jsem je sit.. ![]()
@Anielkha Šít? Tos mě nepotěšila.
Kalhoty plánuju taky, podzimní do plískanic. Taky bych je ráda objednala přes net.
To jsem si zas dala úkol. ![]()
@Nelisa píše:
@Anielkha Šít? Tos mě nepotěšila.Kalhoty plánuju taky, podzimní do plískanic. Taky bych je ráda objednala přes net.
To jsem si zas dala úkol.
Priznam se, ze jsem v obchode tenhle typ softshellu nikde nevidela.. vsude jen ten teply s fleecem.. ![]()
Ale doporucuju, je to fakt super… nepoti se v tom, ale zas je to dost odolne.
@Anielkha No já ji právě mám a teď mi přijde, že jsem asi měla štěstí.
Taky narážím všude jen na fleesové.
Ale @Alpaka psala o těch tenčích. Můžeš mi prosím napsat, kterou značku jsi měla na mysli u těch slabších softshellek?
Tady mají jak zateplené, tak celoroční - ty by mohly být bez fleesu(?).
http://www.outdoorbaby.cz/…undy-a-vesty
@Nelisa Tak pokud bys tu tenkou chtěla pro sebe, tak to bych věděla, ale bohužel dětské velikosti nevedou ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@Nelisa Tak pokud bys tu tenkou chtěla pro sebe, tak to bych věděla, ale bohužel dětské velikosti nevedou
A co je to zač? Aspoň bych okoukla popis, co u toho mají, případně detailní fotky.
@Ukulina píše:
Tady mají jak zateplené, tak celoroční - ty by mohly být bez fleesu(?).
http://www.outdoorbaby.cz/…undy-a-vesty
Nj, to je právě ono, snad jo, ale já to podle popisu nepoznám. ![]()
Tahle softshellka mi přijde jako něco, co hledám. Ale zas nevím, jestli je to dobrý výrobce, aby se mi v tom pak dítě nepotilo.
To je jediná, kterou jsem našla. Jenže já právě moc nevím, podle čeho přesně hledat.
Vodní sloupce a jiné popisy mi moc neříkají. ![]()
@Nelisa VOldní sloupce jsou v tomhle případě k ničemu, to je nepromokavost, pak se určuje prodyšnost v g/m2/24 hod, a to co tebe zajímá je gramáž… ty úplně bez ničeho mají tak 140 g/m2, ty silné fleesové cca 310 g/m2
@j.a.n.i1 píše:
@Nelisa VOldní sloupce jsou v tomhle případě k ničemu, to je nepromokavost, pak se určuje prodyšnost v g/m2/24 hod, a to co tebe zajímá je gramáž… ty úplně bez ničeho mají tak 140 g/m2, ty silné fleesové cca 310 g/m2
Aha, děkuju za cenné informace. ![]()