Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Nemá někdo sonický kartáček z lídlu? Dcera by si ho přála. Je to velký rozdíl tento a třeba phillips?
Mám, skoro dva roky a spokojenost
nemám srovnání s lepším, každopádně od té doby konečně ani jeden kaz
(předtím jsem měla nalezený kaz snad na každé půlroční prohlídce u zubaře).. ale známá má Philips a před ním měla taky z Lidlu a říkala, že se to nedá srovnat, že je to jako jezdit Škodou 120 nebo Porschem
tak nevím, asi bude fakt lepší, i když nevím v čem, účel splní i ten z Lidlu ![]()
KOukám i na ty phillipy…Dá se koupit už za 1000Kč a jde to pak výš kolem 2-3tis.
Taky máme z Lidlu, my i synové. Čištění zubů je najednou bavi a to už je máme dobrého půl roku a pořád je to drží
vždycky je nechám, ať si je čistí sami a pak je docistuji a u toho staršího (4,5 let) musím říct, že je vidět, že si tím už krásně vyčistí. Jiné sonicke jsme neměli, tak porovnání nemám, ale s těmi z Lidlu jsme spokojeni. Akorát teda teď se mi povedlo objednat jiné nástavce, mají to v tom shopu rozdělené podle druhu kartáčku a já už samozřejmě vůbec nevím, co máme za typ, tak tam šly hůř nasadit, ale funguji
A je fakt, že je měním možná trochu častěji než klasické kartáčky, ty jsme měnili vždy jednou za měsíc, ale ty sonicke mi přijdou roztrepene dřív. Ale možná jen moc tlacime ![]()
@Veru1987 píše:
KOukám i na ty phillipy…Dá se koupit už za 1000Kč a jde to pak výš kolem 2-3tis.
Mela jsem oba Phillips (levnejsi i drazsi) a je to skoro jedno. Ty drazsi maji belici program, kdy to chvilku kmita rychleji, ale vysledek je stejny, takze uz kupuji jen ty levnejsi.
Ted mame s muzem ty 2 ks Phillips cca za 1400 Kc a spokojenost (predtim jsem mela za 2500). Tj. jeden vychazi asi na 700.
Jinak ten Phillips vydrzi tak ty 2 roky a pak se rozbije. Pokud se rozbije driv, bez problemu ho v zaruce opravi a pokud pozdeji, tak jsem cetla na FB, ze to nekterym lidem take opravili zdarma.
@solip píše:
Taky máme z Lidlu, my i synové. Čištění zubů je najednou bavi a to už je máme dobrého půl roku a pořád je to držívždycky je nechám, ať si je čistí sami a pak je docistuji a u toho staršího (4,5 let) musím říct, že je vidět, že si tím už krásně vyčistí. Jiné sonicke jsme neměli, tak porovnání nemám, ale s těmi z Lidlu jsme spokojeni. Akorát teda teď se mi povedlo objednat jiné nástavce, mají to v tom shopu rozdělené podle druhu kartáčku a já už samozřejmě vůbec nevím, co máme za typ, tak tam šly hůř nasadit, ale funguji
A je fakt, že je měním možná trochu častěji než klasické kartáčky, ty jsme měnili vždy jednou za měsíc, ale ty sonicke mi přijdou roztrepene dřív. Ale možná jen moc tlacime
To asi moc tlacite a to neni dobre…
Mam nejdrazsi model Philips uz pet let, zatim drzi, tuk tuk tuk. Deti maji z Lidlu, zda se mi, ze to kmita pomaleji, proto si na ne zvykly hned, Philips byl pro ne tak nesnesitelny, ze si zvykat odmitly. A cisti asi dobre, kazy zadne nemaji.
A co dásně? Všude slyším varování, že elektrické - jak rotační tak sonické, kartáčky ničí dásně, stejný názor jsem slyšela od 3 dentistů, hlavně riziko u dětí, že je lepší když si vytvoří správný návyk u čištění ručním kartáčkem a tak. Samozrějmě mě i děti to láká
proto bych uvítala Vaše zkušenosti hlavně když to používáte u dětí déle než 6 měsíců či rok a více? A co na to Váš zubař? Díky ![]()
https://www.mall.cz/…care-duopack
Holky co myslíte tyto? Je to pro děti. 9 a 13 let.
@Anonymní píše:
A co dásně? Všude slyším varování, že elektrické - jak rotační tak sonické, kartáčky ničí dásně, stejný názor jsem slyšela od 3 dentistů, hlavně riziko u dětí, že je lepší když si vytvoří správný návyk u čištění ručním kartáčkem a tak. Samozrějmě mě i děti to lákáproto bych uvítala Vaše zkušenosti hlavně když to používáte u dětí déle než 6 měsíců či rok a více? A co na to Váš zubař? Díky
Pouzivam u obou deti jiz vice nez 2 roky a zubar nic nerikal… Zuby i dasne maji zdrave. U nas zubar i sonicke doporucuje (dospely… detskeho jsem se neptala).
A nevim, jak by mohl nicit dasne, kdyz jen kmita a netoci se…
Taky máme ty z Lidlu, už asi rok a půl a jsme spokojení. Srovnání s jinými nemám.