První zuby - péče

14.8.20 14:25

První zuby - péče

Dobrý den,
Malý má první zoubky, tak bych se chtěla zeptat, jak jste o první zoubky vaší dětí staral. Na internetu jsem se dočetla, že existuje „prsťáček“, na který se dá gel s nízkým počtem fluoridů nebo úplně bez něj. Tak mě spíše zajímají zkušenosti.
Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37131
14.8.20 14:29

Jo prstacek je fajn, me se s nim dobre manipulovalo. Ono muzes ty zoubky otirat jenom gazou, ale s tim mi to neslo tak dobre. Plus teda kdyz mu zuby rostly, tam sem na ten prstacek dala takovy olejicek na umrtvení dasni a masírovala mu je tim, aby ho to tak nebolelo, takze mel dvoji využití :) hele kup ho a uvidis, stoji 60kc v lékárně, to cloveka ani nemrzi kdyby to nevyhovovalo. Akorat na to nesmis mit moc tluste prsty :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
14.8.20 14:31

Cistim klasickym kartackem od prvniho zoubku. Pastu otru o kartacek jen pocitove. Prstacek je na cisteni k nicemu, mozna pro oponujici na masirovani dasnicek pred tim nez vyroste zub.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
14.8.20 14:37
@krispyna píše:
Cistim klasickym kartackem od prvniho zoubku. Pastu otru o kartacek jen pocitove. Prstacek je na cisteni k nicemu, mozna pro oponujici na masirovani dasnicek pred tim nez vyroste zub.

Máme prstacek a taky mi přijde k ničemu. :think: Je to spíš jen na zuzlani, masirovani dásní, ale na vyčištění určitě ne. Co bys doporučila za pastu? :)

• Citovat
  • Upravit
14.8.20 14:41

Tak koupím prsťáček na dásně. Ono ty zoubky jsou ještě malinké, takže možná to s tím zatím půjde. A kartáček kuoujete klasický dětský v drogerii nebo nějaký special z lékárny? A ta zubní pasta mě taky zajímá, která je dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
14.8.20 14:49

Holky ja sleduju na instagramu detskou doktorku - dentist_for_small a prckum by ani pastu nedavala. Jestli mate instagram kouknete :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
14.8.20 14:54

Prsťáček jsem měla chvilku, pak malý měkký kartáček a Elmex pastu. Ale tu pastu ne hned od prvního zubu, který měl na sedmi měsících. Až když zvládl vypláchnout si pusu. A pasty opravdu jen hrášek nebo méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
14.8.20 14:57

Cistili jsme od prvniho zubu malym kartackem, od roka cca jsme zacali pouzivat detske pasty od curaproxu… jinak klasika, zubar 2 x rocne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.8.20 14:58

Právě malý má půl roku, takže pastu nevyplivne. S pastou jsem moc nepočítala, takže mě zajímá, co, kdo používá místo ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.8.20 15:22
@Xmichaelah píše:
Cistili jsme od prvniho zubu malym kartackem, od roka cca jsme zacali pouzivat detske pasty od curaproxu… jinak klasika, zubar 2 x rocne ;)

Přesně tak i my :palec:

Malinký měkký kartáček (my jedeme TePe), pastu dokud neumí plivnout ne, nebo bezfluoridovou (zeptej se v lékárně) a pomalu se objednejte k zubaří :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.8.20 15:27

@unuděná
Děkuji. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie