Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Martassek koupila jsem dnes Biopron. Ty Biogaia jsou az pry od mesice.
@Lnm A není možný, že ho trápí spíše brkání? Synovi jsem taky dávala na prdíky všechno co mě napadlo a ve výsledku ani nevím, co mu vlastně doopravdy pomohlo, nejspíš z toho vyrůst
no ale chtěla jsem říct, že někdy právě plakal kvůli tomu že ho tlačilo odříhnutí a ne prdíky…
@Lnm píše:
Ahoj, nemate nekdo radu jak na prdiky, krome vydrzet? Davame Espumisan, mazu Pupik, hybu nozickama, nosime na tygrika. Piju fenyklovy caj. Ted prvni den zkousim Biopron. Malemu jsou 3 tydny. Predchozi dny brecel tak 2-3 hodky denne a ted posledni dva dny pobrekava prakticky cely den i noc
Ahoj, mela jsem stejny problem, bude to znit blbe, ale vis urcite, ze to jsou prdiky? U nas to tak bylo, ale pak uz nepomahalo nic, ani rourky (to te doby posledni moznost a vzdy zabrala). Mala zacla mit hlen ve stolici a to nemohla vytlacit… a nakonec se ukazalo, ze vlastne trpi hlady. A to se chovala stejne jako u prdiku (prohybala se do luku atd). Zjistila jsem az podle vahy, prestala prospivat, zacla jsem vazit a zjistila, ze i kdyz pila 40 minut tak si vzala treba jen 30ml ![]()
Jinak my jsme meli espumizan, po biopronu se mi zdalo, ze to bylo horsi, v krajnim pripade rourky.
@Fiškuska davam odkrknout po kazdem jidle ale je fakt, ze kolikrat si u toho breku i krknul..co s tim?
@Yopii ve stredu jdu na kontrolu k pediatricce. Natocila jsem ten jeden zachvat, tak uvidim co mi rekne. Ale hlad asi nema. Pribira ukazkove a navic ja kojim a jeste dokrmuju. A to mi kolikrat uz plive, ze nechce. A na krmeni pres den budim. V noci si rekne sam.
@Lnm
No ja to chtela taky tak, ale mala to plivala, nakonec poradne nevypila ani to ani to… sli jsme na UM na nutrilon omneo comfort a byl klid… pokud dokrmujes muzes ho zkusit - je ale drahy, ale je primo na tyhle koliky, my mame klid ![]()
@Lnm No asi jedině prostě dávat po každém jídle odříhnout a když vidíš že se kroutí i mezi tím, tak zkusit vzít třeba na tygříka… Vím že to je rada k ničemu, ale na nic lepšího jsem bohužel nepřišla. Ať je brzy líp!
@Fiškuska mne prijde, ze pokazde zabere neco jineho. Dnes byl od rana jen jeden vetsi zachvat. Jinak se obcas zakrouti ale spinka. Tak cvicim nozkama a davam dudlik.
@Lnm Taky jsem měla někdy pocit, že zabírá „všechno a vlastně nic“, když jsem používala delší dobu espumisan tak se mi zdálo, že nepomáhá, tak jsem zkusila babycalm a asi tím že jsem chtěla aby pomohl tak jsem si vsugerovala že je to lepší, ale asi ve výsledku kdybych nedávala nic tak to vyjde nastejno…
@Fiškuska ja premyslim, ze zkusim ten Infacol. A jeste me napadlo jestli nema moucnivku. Pry to take zpusobuje bolesti briska a on ma asi dva dny bily povlak na jazyku a bilej vridek na rtu. ![]()
@Lnm Infacol určitě zkus, třeba pomůže
S moučnivkou zkušenosti nemám, ale bílý jazyk může mít i z mlíka…tak jedině ještě koupit tu genciánovou violeť.
@Fiškuska tak moucnivka to je. Na prdiky jsem koupila Infacol a zkousim Nutrilon Colic. Dnes rve cely den. Tak uz fakt nevim.
@Yopii Ja ted na radu pediatricky taky vazim a prvni krmeni si vzal 40 ml. A prikrm pak uz ani nechtel
Taky přidám svoji zkušenost… Kmín ani fenykl u malého nefungoval, spíš ho to ještě víc nadulo, takže bych s odvary byla opatrná. Kojení flaškou bych kvůli čaji taky zbytečně neriskovala – u takhle malých miminek to může narušit techniku sání. Nejvíc se nám osvědčilo úplně „obyčejné“ věci: po každém kojení delší odříhnutí, nosit v klubíčku, masírovat bříško a kojit raději kratší dobu, aby nehltal tolik vzduchu. A z kapek nám jako jediné ulevily Pegaso Baby. Malý po nich nebyl tak nafouknutý a ty noční křeče byly o něco mírnější. Bohužel tohle období má spousta miminek a většinou se to postupně zlepší, jak dozraje trávení. U nás to začalo polevovat kolem 6. týdne. Hlavně nejsi v tom sama.