SOS - syn mě fyzicky napadá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
19.12.21 12:24
@Sany80s píše:
Ano, některé děti se rodí s takovými povahovými rysy, které se s normálním životem neslučují.
Sluníčkáří tuto životní realitu nikdy nepochopí a budou si myslet, že dítě s psychopatickými rysy lze ovlivnit láskou. Nelze, takové dítě žádnou lásku necítí a nejspíš nikdy cítit nebude.
Má tvoje dítě takové rysy a nebo ne? To já nevím, najděte odborníka, který se v dané problematice vyzná a uvidíte.

Jo, třeba zakladatelka :mrgreen: Kluka řezala a teď se diví, že jí to vrací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
19.12.21 12:26
@yriel píše: Že musíme změnit přístup všichni, aby to fungovalo

Tak to vám podle mě dali špatnou radu :-( Změnit přístup musí RODIČE. Děti jsou „reaktivní“ - reagují na to, jak se s nimi zachází. Takže pokud chceš změnu v chování dítěte, musíš změnit svoje chování. Ty jako rodič. Ta změna musí vyjít od tebe.
Podle Milana Studničky jde docílit změny chování u puberťáka, ale rodič musí být opravdu velmi vytrvalý a trpělivý, může to podle něj trvat klidně půl roku nebo déle (naopak u batolat je změna jejich chování vidět třeba už po 2-3 týdnech toho, co změní přístup rodiče).
Být tebou, obrátím se opravdu na schopného terapeuta a rodinného poradce.

• Citovat
  • Upravit
TO_IT
19.12.21 12:54

Mně chybí jedna věc, mít toho hajzlíka ráda. Ty chráníš sebe, on na tebe útočí. Ale absentuje tam projev lásky, ne mu něco dovolit, ale že i přes to že má chyby, že ho máš ráda.

Chceš si něco vynutit, pohádáte se a v tom jedete dokola. To se musí utnout. Je potřeba tam vpravit i tu bezpodmínečnou lásku.

Jak tu někdo psal, že to neocení. Ale ocení. Tomuto stvoření nikdo nevěří, jen lidi něco chtějí, bude zase rev, on chce klid a nic nedělat - což je absolutně normální, to chce každý puberťák už od 10 let. Problém je, že mu ale nikdo nevěří a on se v tom plácá neskutečným způsobem, frustrace, agrese.

• Citovat
  • Upravit
1134
19.12.21 13:02

@yriel tak nasadit kamery. Všechno tohle natočit a pak ukázat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
19.12.21 13:08

Prosím vás, já tady nemůžu vypsat všechno, co každý den od rána do večera děláme. Tím, že jsem tu zmínila, jaké řešíme problémy, většina z vás nabyla dojmu, že kluka celý den mlátíme hlava nehlava, nepromluvíme na něj a odstrkujeme ho, jenom řveme.
Ku podivu žijeme celkem normální život, máme rádi své děti (ano, obě), podnikáme všechno možné, vymýšlíme jim zábavný program a snažíme se, plnit jejich přání. Samozřejmě se sebou nenecháme orat, když na věc přijde.
Nechápu, jak ze dvou vět o mém partnerovi všichni poznali, že nikdy syna neměl rád, vlastně ani já ne a jak to můžete s jistotou tvrdit.
Omlouvám se, že jako jediná na světě jsem odešla od partnera, se kterým jsem měla dítě a našla si jiného. Asi bychom měli až do konce života žít sami. To jsem si dovolila moc, mít i druhé dítě.

Moc děkuji za podnětné rady a kontakty. Člověka najednou všechno nenapadne, když je uprostřed dění a ve stresu. Mám už v hlavě hrubý náčrt toho, co bych chtěla podniknout.
Opravdu děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
19.12.21 13:12
@TO_IT píše:
Mně chybí jedna věc, mít toho hajzlíka ráda. Ty chráníš sebe, on na tebe útočí. Ale absentuje tam projev lásky, ne mu něco dovolit, ale že i přes to že má chyby, že ho máš ráda.Chceš si něco vynutit, pohádáte se a v tom jedete dokola. To se musí utnout. Je potřeba tam vpravit i tu bezpodmínečnou lásku

Ano, já vím…
Je už to pro nás oba v této fázi hodně těžké

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
19.12.21 13:12
@martina.se píše:
@yriel jak děti nebiju, tak udělat mi tohle syn, tak ho dobiju jak psa..a to je syn o víc jak hlavu vyšší.. twl.. ale dočítám a vidím, že v násilí asi vyrostl, tak si to přebral evidentně po svém a bere to za normální stav.. pak je chyba hlavně u vás.. v takovém případě fakt leda diagnostak.. pokud nepomůže dát jasná pravidla :think:Příspěvek upraven 19.12.21 v 09:36

Pokud je o hlavu větší, tak by mu stačilo, chytit tě za ruklu a neikoho bys „nedobila“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
19.12.21 13:17
@Bábrdl píše:
Důležité je to proto, že se z toho dá odhadnout, jestli se zastavil sám (pokud je silnější), nebo jestli tě bude mlátit, až silnější bude.Tys ho bila, naučilas ho, že konflikty se řeší tím, že silnější zbije slabšího. Tak to prostě je. A za chvíli bude silnější on.

Bohužel si myslím, že v kombinaci se vším ostatním (jít přes mrtvoly), až bude schopen mě přeprat, už ho nic nezastaví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
19.12.21 13:22
@yriel píše:
Ano, já vím…
Je už to pro nás oba v této fázi hodně těžké

Věřím.

Jen se možná zamysli nad tím, že spousta věcí které dělá jsou tak nějak normální a tve hodnocení je možná tvrdé.
To co řekl spolužákovi, to prostě děti použijí, i dospělí. Ano je to podpasovka, ale není to nic šíleného..

Že nic nechce je normální, ta agrese je špatná. Mlátit bratra je špatné, ale že nic nechce je normálka.

• Citovat
  • Upravit
36556
19.12.21 13:30
@yriel píše:
Bohužel si myslím, že v kombinaci se vším ostatním (jít přes mrtvoly), až bude schopen mě přeprat, už ho nic nezastaví

To je dost možný. Jste jedna krev. Tebe taky ‚nic nezastavilo‘, dokud byl slabý. :nevim: A měla jsi pocit, že na něj ‚nic jiného neplatí‘, jak si psala. Třeba má on pocit, že na tebe taky nic jiného neplatí.

On logicky uznává jen fyzickou sílu, tos ho naučila ty. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
19.12.21 13:31

Problém nevidím v tom, že jsi si našla jiného partnera, se který máš dítě, ale to chce hlavně táhnout za jeden provaz jako rodina. Nemůže tvůj partner jen tak říct, že si to se synem máš vyřešit sama. Sedněte si všichni ke stolu a řekněte si všichni jak byste si to nadále představovali. Chce to hodně mluvit o problémech, pocitech a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
19.12.21 13:31
@Sany80s píše:
Ano, některé děti se rodí s takovými povahovými rysy, které se s normálním životem neslučují.
Sluníčkáří tuto životní realitu nikdy nepochopí a budou si myslet, že dítě s psychopatickými rysy lze ovlivnit láskou. Nelze, takové dítě žádnou lásku necítí a nejspíš nikdy cítit nebude.
Má tvoje dítě takové rysy a nebo ne? To já nevím, najděte odborníka, který se v dané problematice vyzná a uvidíte.

Ano, psychopatie je vrozená a víceméně se s tím nic dělat nedá. Ale tohle mi nerpřijde jako ten případ. To by se podle toho choval i ve škole, ke kamarádům. Daleko pravděpodobnější mi příjde, že kluk je prostě frustrovaný, v rodině se nejde pro ránu daleko a podle toho se chová.
Já jsem něco podobného řešila s dcerou, kdy si na mě vybíjela svoje frustrace cca kolem první třídy. Má dysporuchy a ADHD, psaní, čtení, počítání jí fakt nešlo, hrozně to v ní vřelo. Na určitou dobu jsme nasadili léky a jak dysporuchy zlepšila, tak teď už spolu máme dobrý vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
19.12.21 13:33
@yriel píše:

No a co škola, kamarádi…tam se chová jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
19.12.21 13:34
@yriel píše:

On je základ v tom, že rodič se nepřetahuje s dítětem. Nechceš odložit mobil? Vypínám wifi a beru nabíječku. Neposloucháš co ti říkám, nebudu poslouchat ani já tebe… Vy už jste ve fázi, kdy potřebujete pomoc od někoho, kdo by s vámi všemi pracoval. A já si myslím, že opravdu se všemi, klukovi je 15, takže už pro to taky může něco udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.12.21 13:34
@Bábrdl píše:
Pokud je o hlavu větší, tak by mu stačilo, chytit tě za ruklu a neikoho bys „nedobila“.

Si piš že jo..když mám vztek neznám bratra.. navíc jsem dost let chodila na sebeobranu :mrgreen: kluci ví, že jak štípu dřevo, mají se mi obloukem vyhnout, páč to dělám, jen kdZ jsem fakt naštvaná :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí