Současná situace a finanční krize

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
21.3.20 22:36

My do práce chodíme, jsme oba zaměstnanci, děti máme větší školáky, jsou samy doma. Pokud nebudou zvládat školu, budu muset jít na OČR. Zatím to jde. Je mi moc líto lidí v gastronomii nebo různých malých podnikatelů a živnostníků, které to položí :?

• Citovat
  • Upravit
17472
21.3.20 23:27

Já jsem v pr… už od loňského podzimu.. odešla jsem z práce, dítě mi vyhodili z družiny, dalo mi celkem fušku sehnat alespoň brigádu s mnou požadovanou pracovní dobou, ač celkem mizerně placenou.. do toho jsem si dělala řidičák v domnění, že mi to pomůže v hledání lepší práce.. vydala jsem se z veškerých úspor.. na začátku března začala moje nadřízená zkoumat možnosti, jak mě vzít na hlavní poměr, ale stále s pracovní dobou od 8 hodin.. 9. března mi řekla, že teda smlouvu dostanu.. a bum, zavřené školy.. jako matce druháka mi teď smlouvu opravdu nikdo nedá.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
22.3.20 00:05

Mam v živé paměti nedávné diskuze o tom, že než skudlit 2000 měsícne, tak je lepší utratit celý příjem. Diskuze, že si někdo za navýšení rodičáku zaplatí nová prsa :( to co se děje bude pro podobné smýšlející hodně tvrdá lekce. My jsem zatim v pohodě (pokud nepřijde nějaká reforma), nikdy jsme nekupovali drahé věci, tak máme úspory a i nějaký prijem, to co ale řeším je, že vloni jsem dala poměrně dost peněz nadacím a nějaký dar i do zdravotnictví, tak vaham co letos - i když si rikam, že naopak je doba, kdy peníze co někomu poslu, tak budou mít o to větší vyznam :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
22.3.20 07:34

Pracujeme ve zdravotnictví a v sociálních službách. Je to negativum (v podstatě kdykoliv mimo pracovní dobu nás můžou zavolat a strávíme v práci 24 a více hodin, což znamenalo nutnost prakticky si nastěhovat domů tchyni, aby v takovém případě pohlídala dítě), i pozitivum (nespočet přesčasů, dvojitých dvanáctek, nočních se nám na výplatě odrazí v podobě příplatků, taky nehrozí, že bychom o tu práci kvůli epidemii přišly). Můj vedlejšák na živnostňák ale padl - doufám, že jen dočasně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
22.3.20 07:41

Manžel má dobrou práci a já jsem minulý týden dostala tři nabídky práce, takže doufám že aspoň jedna klapne. Úspor máme dost, naštěstí umíme šetřit. Minule jsem byla půl roku na nemocenské a v pohodě jsme přežili. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
22.3.20 07:49

Manžel pracuje v IT, má home Office, jeho plat nám zůstane celý. Já jsem doma s dětmi, teď mateřská, v květnu rodicak, pro staršího mi zavřeli školičku (má 2 roky), ale tam chodil teprve od ledna. Jinak, cca 10 hod týdně pracuji pro zaměstnavatele na dohodu, jak stihnu, když děti spí, tak se to teď bude hodit. Sice to není bůhví kolik ale všechno lepší než nic Finančně se nás tahle krize naštěstí nedotkne. Kdyby teda manžel nemohl do práce, tak máme rezervu na cca 4 měsíce plnyho platu a průběžně doplňujeme.

My máme s celou situaci jiný problém - tchán měl nastoupit na zotavení k boromejkam a pak do domova pro seniory a teď nám ho nikam nevezmou a on už prostě není sobestacny. Manžel se tam teď navíc boji jezdit aby ho nenakazil kdyby náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
22.3.20 08:06

Stále jezdím do práce, mám příjem i z vedlejší činnosti, mám rezervu, přijatelné náklady na bydlení, bydlím ve svém. Kromě omezení vycházení a snahy stýkat se s omezeným počtem lidí se pro mně nic nezměnilo. Mám životní styl, kdy netrávím život nakupováním, takže kromě respektu i z této nemoci a větších obav o blízké se nic nezměnilo.
Jsem ráda, že stát změnil pravidla a podpoří finančně lidi na OČR atd. Překvapilo mně to. Jistě, mají nižší příjem, ale mají i nižší náklady, vaří doma, nejezdí autem, možný odklad hypotéčních splátek… Pro většinu lidí by tato situace neměla být likvidační. Ovšem kdo vesele rozhazoval a nemyslel na zadní kolečka, nebo kdo má všechno na splátky, protože musí mít všechno top, i když na to nemá, tak ten asi problém mít bude.
Doufám, že všechno ve zdraví zvládneme!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.20 08:48

Ja jsem na rodicaku a manzel programator stroju v mezinarodní firme a zatim vyrabeji, ale pristi tyden si bere dovcu, aby byl s nami doma, pak je mozna taky zavrou, ale maji dobre odbory, tak snad za 100%. Neco me osvitilo na zacatku roku a vyhodne jsme prefinancovali hypoteku s navysenim a oproti drivejsku vicemene od vyplaty k vyplate mame ted 200t na uctu, zaplacene vsechny kontokorenty, splatkove kalendare a dodava mi to absolutni klid na dusi, bez toho bych to taky vnimala jinak. Uz nikdy nechci nemit rezervu na ucte, predtim jsme porad vrazeli do baraku, to radsi budu dalsich par let bez fasady:-(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.3.20 12:23

Holky děkuji za příspěvky tak vidím že skoro všichni jste ok. Jen Teda v mém okolí to některé lidi zrunjuje. Bohužel mám spousty známých kteří po zaplacení vychází tak tak, a teď když musely maminky na OČR a tatínek třeba číšník musel zůstat doma tak to je strašné. Pak mám i kamarádky jako prodavačky Pepco, Elektro. Každý se snaží nějakou tu rezervu mít ale jestli to bude trvat dlouho :,( Samozřejmě zdraví máme jen jedno ale když pak někteří nebudou mít ani na chleba :,(

• Citovat
  • Upravit
1069
22.3.20 17:23
@Jan Exekuovaný píše:
Jenže většina z nich má exekuce a podobný systém je jedinou možností, jinak jim nezbyde ani na nájem. Kdybych zůstal v čechách, musel bych fungovat podobně.

Pokud mají exekuce je to čistě jejich problém :mrgreen:. Mají se chovat zodpovědně :poblion:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí