Soud v Klatovech, zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
22.5.14 08:44
@Keyllah píše:
Ono se tam dříve psala „dle bydliště žalovaného“…záleží kdo to žaluje. Ale u těchto! dětských" věcí bývají příslušné oba soudy - dítěte i žalovaného. U výživy a péče to tak je.

mi teď vyvedli na soudu z omylu - též jsem si to myslela. A není to tak dávno, co dorazila od soudu obálka, že to převádějí dle TP dítěte :think: nově to tak má být - jakkoliv jde o dítě, dle tp dítěte - to má prostě přednost. I když návrh jsem podávala já, žaluju otce dítěte :think: /je to měsíc zpět/.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41251
22.5.14 08:45
@Marthalex píše:
Rozhodila se mi citace a moje reakce na ní, tak se omlouvám, není pravda, že popírání otcovství musí dělat otec, popřít otcovství může jedna ze tří zúčastněných stran, bio otec, manžel nebo matka, je to jedno. U nás jsem o popření otcovství podávala žalobu já, podala jsem ji k soudu dle TP dítěte a oni to stejně převedli a soudy probíhaly v Praze podle TP otce, který byl v RL.

Tak to sedí, žalovala jsi ty jeho - takže to bylo dle zákona „dle bydliště žalovaného“ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.5.14 08:45
@Clariola píše:
@Keyllah a @martina.se zjistila jsem to v několika právních poradnách, jmenovitě Aperio a pár dalších. Pokud by to šlo podat podle bydliště dítěte, tak bych byla ráda. Nedovedu si představit cestování např. v šestinedělí. Asi se spojim rovnou s právníkem. Díky :-)

rozhodně dej k tomu návrhu na soud i odůvodnění - že máš mimino - není pro Tebe možné cestovat takovou a makovou dálku. Oni Ti fakt mají vyhovět. Tam je jasný zájem toho dítka, takže to na to jde „ukecat“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41251
22.5.14 08:46
@martina.se píše:
mi teď vyvedli na soudu z omylu - též jsem si to myslela. A není to tak dávno, co dorazila od soudu obálka, že to převádějí dle TP dítěte :think: nově to tak má být - jakkoliv jde o dítě, dle tp dítěte - to má prostě přednost. I když návrh jsem podávala já, žaluju otce dítěte :think: /je to měsíc zpět/.

Jj, je fakt, že teď podle nového občana to tak je :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
22.5.14 08:46

Nevyhovoví ani v případě velmi malého a kojeného dítěte, které taháš po soudech sebou, začala jsem se soudit, když měl prcek pět dní a táhlo se to do roku a půl a musela jsem dojíždět do Prahy, soud u nás na okrese mě vyrozuměl, že se to převádí podle TP otce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41251
22.5.14 08:47
@martina.se píše:
rozhodně dej k tomu návrhu na soud i odůvodnění - že máš mimino - není pro Tebe možné cestovat takovou a makovou dálku. Oni Ti fakt mají vyhovět. Tam je jasný zájem toho dítka, takže to na to jde „ukecat“.

A bude žalovat zakladatelka otce nebo otec zakladatelku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
22.5.14 08:48

Každopádně ať to podá kamkoli, oni si to převedou tak, jak je t příslušné, takže chybu zakladatelka udělat nemůže:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.5.14 08:49
@Marthalex píše:
Nevyhovoví ani v případě velmi malého a kojeného dítěte, které taháš po soudech sebou, začala jsem se soudit, když měl prcek pět dní a táhlo se to do roku a půl a musela jsem dojíždět do Prahy, soud u nás na okrese mě vyrozuměl, že se to převádí podle TP otce.

vyhoví, dle NOZ. Ono je to i uvedeno v zákoně - jen o to prostě musíš zažádat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
22.5.14 08:55

Je fakt, že jsem žádnou extra žádost nepodávala, ale na druhou stranu, soudy se strašně vlečou, vůbec to nefungovalo tak, že se řeší malé dítě a mělo by to jít přednostně, takže každá další žádost a projednávání může další soud jen zdržet a celé to protáhnout. Já jsem si tím prošla a bylo to na dlouho a pěkně otravné. Když přišlo konečně předvolání před soud, tak jsem byla ráda a jela klidně do jiného města, hlavně, že už se něco děje, než to zas zdržovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.5.14 08:57

@Marthalex když dostaneš doklady k tomu, že spis převedou na jiný soud, máš 15 dnů na „odvolání“ - ono je to tam napsané jinak - nechce se mi to hledat. Ale je tam lhůta, kdy když odůvodníš, proč to převádět nemají, tak Ti vyhoví. a těch 15 dní je rozhodně kratší doba, než to, že to převezme jiný soudce atd.. :think: mmchdm, jestli děti řeší přednostně nevím, ovšem žádost podána v půlce dubna a na konci dubna už jsem doplňovala údaje a posledního mi přišlo, že to přijali, přidělili dítěti zástupce a převádějí to :think: takže celkem fičák. U rozvodu se mi neozvali 3 měsíce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
22.5.14 09:00

Ach jo, nenačetl se mi příspěvek, tak znovu.
Zatím nepodal nikdo nic. Ale vzhledem k tomu, že bývalý neustále kličkuje a vymýšlí jak neplatit, nejnověji požaduje DNA test; tak jsem připravená podat na něj žalobu. Otcovství bude tedy popírat on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.5.14 09:02

@Clariola je v RL - nebo se dítko ještě nenarodilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
22.5.14 09:05

@martina.se zatím jsem v radostném očekávání (31+6), TP 18.7.
Ale mám ráda věci připravené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.5.14 09:12
@Clariola píše:
@martina.se zatím jsem v radostném očekávání (31+6), TP 18.7.
Ale mám ráda věci připravené.

jasně, chápu. Nezapomeň mu říct, že bude platit veškeré soudní výlohy vč. testu DNA - ten samotný pro soud stojí 15 tis. Ať má chlapec radost :lol: Jinak podej v místě svého TP, připoj odůvodnění, proč potřebuješ, aby to bylo tam (tíživá fin. situace, nemožnost cestovat s novorozencem atd.). Opravdu by Ti měli vyhovět ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
22.5.14 09:24

@martina.se jj pořádně se mu to prodraží :D a díky moc za radu! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie