Sourozenec u porodu - zkušenosti

426
16.3.21 11:40

Sourozenec u porodu - zkušenosti

Ahoj, zajímají mě pouze zkušenosti těch, kteří měli starší dítě u porodu. Moje porodnice to dovoluje. Ale zajímá mě jak to probíhalo, a kolik bylo dítku. Případně co s sebou pro staršího. A jestli jste měli plán B, že v případě komplikaci dítě někdo vyzvedl, nebo šlo s tatínkem na chvilku ven apod.
Klidně i jestli jste rodily doma a ne v porodnici :srdce:
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4133
16.3.21 11:49

Tak to si na zkušenosti počkám, celkem mě to zajímá, jestli je někdo tak odvážný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1870
16.3.21 11:52

Muj nazor te tedy zajimat nebude, ale nesouhlasim s tim. Za me to musi byt traumaticke i treba pro 15-ti lete dite videt matku zakrvacenou a v bolestech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4927
16.3.21 11:54

Jestli máš Facebook, tak se přidej do skupiny „porod v domácím prostředí OT“, u domarodiček je to celkem běžná praxe a určitě se někdo se zkušenostmi rád podělí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
16.3.21 11:55

To je hrozný, co musí dnes děti vidět. Už chybí jenom nějaký jatka na ulici. :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.21 12:00

Nemám zkušenost z porodnice, ale z porodu doma. Dceři bylo 6 let a sama projevila zájem narození sourozence vidět (v té době už dávno věděla, jak věci chodí a viděla předtím několik videí jemných porodů na YT). Měli jsme v záloze sousedku, kam dcera běžně chodí za kamarádkou, kdyby cokoliv, tak by dcera mohla k nim. Vše ale proběhlo v pohodě, nějaké trauma se opravdu nekonalo :mrgreen: Dcera nadšená hlavně z toho, že dostala miminko na hruď ve chvíli, kdy se já šla sprchovat. S bráškou teď mají úžasný vztah a myslím, že tohle tomu hodně pomohlo :)
Prosím anonym, tohle je v mainstream společnosti opravdu kontroverzní téma a já bych nerada někoho pobouřila :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5640
16.3.21 12:03

Já ti nevím, ale x matek má z porodu trauma, otcové taktéž. Nikdy nevíš, co se stane, může se to z ničeho nic pořádně zkomplikovat a bude to hukot. Proč do toho tahat ještě dítě, co tomu pořádně nerozumí? Spousta dětí si nese do dospělosti trauma z toho, že slyšely rodiče při sexu, přitom slyšet, a hlavně vidět porod, je proti tomu nic.

Já kdybych nemusela, tak bych u porodu taky nebyla. :nevim: Jo, je emocionální zážitek, ale rozhodně to není nic, na co by se člověk chtěl koukat, když nemusí. V neposlední řadě je tu pandemie.

Co tě k tomu vede?

Příspěvek upraven 16.03.21 v 12:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.3.21 12:06

@theressapoch
Záleží na věku dítku, podle popisu bych asi typovala že to bude nějaká mladší slečna.
Kolik jí je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
16.3.21 12:13

Nikdo neví, jak ten porod bude probíhat. Děvče bych teda rozhodně k tomu nezvala, aby se toho jednu nebála. Od 6 let si děti pamatují. Ani přírodní lidi Indiáni u toho obecenstvo nemají.
Možná bychom mohli začít chodit přihlížet operacím? Nebo ukazovat dětem, jak taťka s mamkou souloží? Aby už hezky v první třídě věděly, jak to chodí.

Pokud má někdo rodinnou soudržnost, tak některé věci všem není třeba ukazovat. Některé věci se s dětmi sdílet nemusí, když to kolikrát nesnesou ani chlapi. Já v tom vidím volání o zájem, který zřejmě není ani uvnitř rodiny. Protože nejvíc se ukazují lidi, co trpí samotou a nezájmem okolí.
Navíc v tom vidím teatrálnost - jééé, já rodím, dívejte se!!

Příspěvek upraven 16.03.21 v 12:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1680
16.3.21 12:13

Jako promin, ale tohle je i tim i zalezitost, neco jako masturbace nebo sex, taky by jsi k tomu dite netahala. Ja osobne byla u nekolika porodu a taky jsem i jedno dite odrodila (jsem zdravotnik) a tedy neni to vubec hezky pohled na kricici pani v bolestech, vsude krev (dobre, ne kazdy to tak proziva nebo ma takove boleti) a sama kdyz jsem rodila, tak jsem se potom ve finale po porodu stydela i pred partnerem jak jsem hystercila (trochu komplikace, vetsi dite, malem ho tahali pumpou). V zivote bych tohle diteti neudelala, vzij se do jeho role, chtela bys tohle jako dite zazit? Jeste to zvaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
16.3.21 12:17

Mně by spíš zajímalo, která porodnice umožňuje přítomnost staršího dítěte u porodu. U nás je teď problém i přítomnost partnera při vyšetření.
Jinak já bych s sebou dítě nebrala. Chci u porodu co nejméně lidí. U prvního jsem byla jakoby ve své bublině a všechno kolem mě akorát rozptylovalo a rozčilovalo, prostě jsem chtěla být sama a pokud možno v přítmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
16.3.21 12:18

Za mě dítě k porodu v žádném případě. Jednak to považuji za intimní věc mezi partnery. Druhak by to pro dítě musel být šok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149126
16.3.21 12:20
@Ms.Ragdoll píše:
Já ti nevím, ale x matek má z porodu trauma, otcové taktéž. Nikdy nevíš, co se stane, může se to z ničeho nic pořádně zkomplikovat a bude to hukot. Proč do toho tahat ještě dítě, co tomu pořádně nerozumí? Spousta dětí si nese do dospělosti trauma z toho, že slyšely rodiče při sexu, přitom slyšet, a hlavně vidět porod, je proti tomu nic.

Já kdybych nemusela, tak bych u porodu taky nebyla. :nevim: Jo, je emocionální zážitek, ale rozhodně to není nic, na co by se člověk chtěl koukat, když nemusí. V neposlední řadě je tu pandemie.

Co tě k tomu vede?

Příspěvek upraven 16.03.21 v 12:10

Teď jsem to chtěla napsat že i chlapi to kolikrát nedávají, hroutí se, nebo rovnou k porodu ani nechtějí, když u něj jsou tak se i stane že to nedají a sexuální život s partnerkou končí a vztah se rozpadne. A dítě by se k porodu tahalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15185
16.3.21 12:21

Tohle fakt někoho napadne? Lidi nemají žádnou soudnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5056
16.3.21 12:22

Možná jsem divná, ale nechtěla bych svou matku vidět rodit a to nejsem dítě a viděla jsem ledacos… Opravdu musí děti vidět vše a být u všeho? :roll: Natož pokud by byl porodu přítomen syn (i když i s dcerou je to dost mimo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí