Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Misasisi píše:
@Macaaa určitě vyjde ❤️️každý se svého miminka dočká.. Někdy je cesta trnitá.. Ale cestu si k vám najde.🍀 👶🏻
Děkuji snad ano ![]()
@Zumba1
ne, fakt nejsi sama, která potratila. Je to smutné, ale určitě není důvod se hroutit. Já přišla o dvojčata v 10t., pak mě ještě čekalo mimoděložní těhotenství a přišla jsem o vejcovod. I tak mám 2 krásné zdravé děti…jo a na to první miminko jsme čekali 4 roky…takže i když chápu, že ses těšila, tak to není žádná tragédie.
Moje kamarádka přišla o miminko týden před plánovaným porodem-tomuhle říkám tragédie…
Potratila jsem 6+0, samovolně… brala jsem to jako fakt. Taky druhé dítě. Bylo mi to líto, ale byla jsem rada, ze příroda si poradila. Nechala jsem projít jednu MS a otěhotněla jsem hned znovu a je z toho 8M syn. Takže se hod do klidu už jen kvůli staršímu dítěti. Není to žádná katastrofa… ![]()
@Zumba1 píše:
Jinak moc děkuji za reakce. Ono je lepší vědět, že na světě nejsem takhle sama, i když mi to tak teď přijde.
Potratila jsem 5× a mám 2 krásné děti. Stává se to, většinou ne tak často jako mě, ale stává… Drž se
@Zumba1 píše:
Dobrý den,
ani nevím jak začít..
S manželem jsme se snažili o druhé mimi a vyšlo to.. Teda do určité doby.Minulý týden jsem potratila..
na wc jsem si všimla, že ze mne vypadly dva kusy něčeho..asi malého. Nejhorší na tom je, že jsem je vzala do ruky (přes toaleťák) a myslím, že kdybych si toho nevšimla bylo by to asi lehčí.. Takhle vím, že to malé skončilo v záchodě a s tím se nedokáži smířit.. Kdybych jen tušila, tak ho zabalím a.. třeba někde na zahradě zakopu..
Noci jsou šílené..
Malý byl opravdu malý, byl o týden menší a na minulé kontrole neměl srdeční akci ale srdíčko už mělo náznak, že tam je..
Jsem z toho moc smutná jak to dopadlo.. v našich srdcích bude na vždy
Otázka zní: skončili Vaše potraty taky tak..?:( Zadařilo se pak na mimčo? Další potrat bych psychicky neunesla…
Máma andílka![]()
![]()
a Matýska
drzela jsem v ruce vcetne obalu cca 5×3 a potrat nejak 8-9tt. Splachla jsem to, nezakopavala. Nasledne revize kvuli ZT ve 12+1 (odpovidalo nejak 7+4). Smutna je snad kazda, ale zas v tomhle tydnu a po jednom potratu kdy je to spis zpozdena ms netreba prehanet.
Taky se mi to stalo v 6.tejdnu, ale…se mnou to nějak nic neudělalo
Měla jsem načteno že se to stává snad každýmu čtvrtýmu těhotenství, tak sem to prostě brala že jsem součást statistiky.
Já mám holt ráda statistiky no.
Dva měsíce nato jsem otěhotněla znovu a všechno už dopadlo dobře. ![]()
@Zumba1 to je mi lito, co te potkalo. Mi se tohle stalo v breznu, mela jsem byt v 7.tt a dr videl porad prazdnou dutinku bez embrya a nizke hcg. Par dni po kontrole, jsem samovolne potratila. Bolesti byly neskutecne, kt jsem nikdy nezazila. Jako by se ta sliznice z te delohy trhala a sla ven. Taky ze me vysly kusy a vedela jsem, ze uz je vse pryc. Na kontrole uz mi hcg kleslo a deloha uz byla cista. Ale jak jsem zacala potracet, tak jsem zacala uzivat gynex, a diky nemu vse odeslo, ovulace prisla 17.den a hned jsem otehotnela znova, dneska uz jsem ve 21.tt a cekame holcicku
doma uz mam dve deti
zkus si to tak nebrat, je to smutne, ze jsi potratila. Ale lepsi ted nez pozdeji, kdy uz bysi videla jak se hybe a melo by treba 12.tt. Neboj se priste to uz vyjde, byla to jenom nahoda, kdy ty bunky byly spatne.
Je to smutné. Potká to mnoho žen, bohužel. I ja mezi ně patřím. Přišli jsme o miminko ve 25 tt.- musela jsem andílka porodit. Myslím, že pokud se to má bohužel stát, rozhodně lepší varianta je, když se to stane na začátku (Určitě to nezlehčuji, bolest ze ztráty je obrovská). Miminko určitě přijde. I my jsme se dočkali a spinká nám tu v postýlce ani ne 4 měsíční chlapeček. ![]()
Děkuji moc za podporu ![]()
Je smutné čím vším si člověk musí projít, aby se dočkal vytouženého cíle..
![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.