Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, chtěla bych malému pořídit spací pytel, zatím je ještě v zavinovačce, ale už je mu akorát, takže počítám, že do měsíce už mu nebude. Když se narodil tak měl 51cm a teď na dvou měsících má 61cm. Nechci, aby mu byl pytel velký a třeba se v něm nezamotal, ale zase nechci za dva měsíce kupovat nový… Co byste mi poradili?
Syn měl od 3 měsíců stejný spací pytel až do dvou let
, ten největší. Nikdy se do něj nezamotal. ![]()
Nektere pytle maji na obou stranach patentky ze ho muzes zahrnout a zmensit ![]()
Máme 110, který se dá zkrátit na 90. Zatím spí syn v 90, ale brzy budu prodlužovat. Má v 7 měs 76 cm.
Pokud nechcete za 2měsíce kupovat nový, tak ten 90cm. Pro syna jsem taky kupovala rovnou ten 90cm a v pohodě. Teď se Vám do něj ještě nezamotá, v tomhle věku děti se ještě moc nevrtí. A pak se to naučí ![]()
My používáme spací pytel asi od půl roku věku, kdy se malý začal strašně odkopávat. Je to super věc, máme jich několik různě teplých a rozhodně si myslím, že i malému více vyhovuje, když je pytel trochu větší. Nikdy se mi do něj nijak „dramaticky“ nezamotal ![]()
Určitě 90. ale teda do 2 let nevím jestli ti v tom vydrží. já jak začali kluci pořádně lézt, přesedlala jsem na fleecový overálky, občas vstali o trochu dřív jak já, a v tom pytli se jim blbě lezlo ![]()
Naše děti mají tyto spací pytle Dávala jsem je do nich od cca 4-6 měsíců, dají se zmenšit, takže to nijak nepřekáží. Nic menšího bych nekupovala ![]()
Tak ja je vetsinou dedim nebo kupuju ve slevach, takze jsme fajt zacinali na 70ce, ta vydrzi max do pul roku. Pak mela dcera 80ku cca do roka az 14 mesicu a ted ma 90ku (je ji 16m, meri asi 85cm). Pak mam 110ky, ty dostane tak v roce a pul, starsi v nich spala do 3 let. Co mam vyzkuseno, tak zhruba delka pytle rovna se maximalni delka ditete - sice tam nema hlavicku, ale potrebuje prostor pro natazeni nozicek a otoceni ![]()