Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Dn0712 píše: Více
No, jsou takové děti
moje jednička od toho půl roku celé noci spal, trojka dokonce od pěti měsíců. Ale pravda, nekojila jsem a děti byly dudlíkové, tak to je asi jednodušší. Zato ke dvojce jsem vstávala čtyřikrát za noc ještě po třetím roce. Ale to už bylo jen doběhnout do pokojíčku, pohladit, dat napít vody, popřípadě vyčůrat, a spal dál. Už jsem to uměla prakticky ve spánku ![]()
U nás se to zlepšilo až když začala víc jíst přes den a omezilo se kojení. Jinak jsme se mohli stavět na hlavu a nepomohlo nic.
@Kačka9543 píše: Více
U starsiho nekojeni v noci pomohlo, u mladšího ne. Bylo mu 2,5 a jo, zlepšilo se to. Budi se treba jen pětkrát v noci, ale neni to každý den bohužel. Casto je to desetkrat a vic nebo jsme vzhůru hodinu, dvě. Po odstavu v zari to vypadalo měsíc lepe, dokonce mi jednou prospal noc.
Měla jsem to samé, malá byla schopné se budit i 10× za noc. Přešlo to až, když jsem ji před týdnem odstavila. Ale budou jí tento měsíc tři roky.
@maky 1993 píše: Více
Děkuji za odpověď, nechci odstavovat, jen jsem myslela, že to půjde po těch 1/2 roku samo
.
Bohužel ani neusíná sama musím jí uspat(kojení, houpání). Všichni mi říkají, že si za to můžu sama, že jsem jí hned měla učit do postýlky(ano to asi ano) ale neměla jsem na to poslouchat jak pláče
. A ještě k tomu jsem měla naprd porod, takže jsem jí chtěla mít u sebe. Teď bych ale byla ráda, kdyby spala trochu více a tím, že usne v postýlce to prý taky funguje ![]()
To je maturita ty děti
![]()
@citlivaduse píše: Více
Tak snad se blýská na lepší časy.. za 2 roky
![]()
@Kačka9543 píše: Více
U nas neprosla postýlka od narození. Je extrémně kontaktni, vecer usina sice s tátou. Ale během noci uz od mimina neexistuje, abych tam nebyla ja. Takze se probudi a prilepi se na me a ještě musime obličejem. A buď mi drzi ruku kolem krku nebo ho držím za ruku. Kolikrat jsem v noci zkousela uspat jinak, výsledkem bylo, ze se probudil natolik, ze mu pak neslo usnout hodinu. Takze tyto pokusy moc nedělám. Jsem tak unavená, ze je pro me jednodušší se pritulit a usne ve většině případů v podstatě hned.
Já mám teď roční. Už od narození se mi budí co 3h na um.
Ve 4m jsem si ji hodila už taky do postele, ale žádné zlepšení.
Já už jsem si ale teda zvykla ![]()
U vás bych to ale tipla na to prso. Kojené děti se budí častěji, protože potřebují uklidnit právě prsem.
Ty 3h jsou ještě pohoda, ale byla jsem zvyklá, že starší mi spala hned celou noc a to byla kojená ![]()
@Kačka9543 Mně se právě taky nikdy nepodařilo uspat jinak, než kojením. Kromě jízdy v autě
.. Slýchala jsem od svojí babičky to samé, že jsem si malou rozmazlila atd… Ale ona měla také horší start a prostě už od porodnice špatně spala a já jsem nechtěla, aby brečela. Sice se to podepsalo i na mém zdraví, ale já plakat prostě nenechávám
. Někdo chválí homeopatika na spaní, já jsem je nezkoušela. Prostě jsem se snažila nějak přežít
.