V noci buzení kvůli prsu (dcera 3 roky)

26.12.25 08:40

v noci buzeni kvůli prsu dcera 3r.

Ahoj, už sem opravdu zoufalá a nevím si rady, dcera bude mít za měsíc 3 roky. je pořád kojená i když nechci…tohle je pro mě velmi citlivé téma…už před druhým rokem sem se jí snažila odstavit ale po všech pokusech sem selhala měla sem i prášky od mého dr. na ukončení laktace ale dcera pořád plakala sahala mi na ně a tím pádem to nezabíralo..o co mi přesně jde v noci se pořád budí kvůli prsu jak ho nemá v puse tak se vzbudí já musim u ni spat natočená na boku a takhle se vůbec nevyspím co hodinu ne li půl se budí s brekem že chce kozu když je neměla přes noc tak se budila ještě víc s pláčem a pořád do mě štouchala vyhrnovala triko a vztekala se… s jejim tatinkem už spolu nebydlíme přes den pořád odmlouvá a pokouší mojí trpělivost a pořád fnuká tim jak nespim tak mě tohle hrozně vytáčí a kolikrát brečím nemám na nic energii..chci aby teďkom spala ve svojí postýlce u sebe v pokoji ale s takovou si to nesokážu představit…pořad prsa prsa i přes den když ležíme koukáme se na pohádku tak taky poraďte mi prosím co s tím děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1888
26.12.25 08:43

Do pokojíčku jsi ji měla dát podle mě už driv (dokud mohla byt v miminkovske postylce a nemohla courat). V tuhle chvíli se bohužel musíš zatvrdit. Prostě není.
Nemáš možnost hlídání přes noc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35917
26.12.25 08:55

Žádný zázrak bez toho aniž ty by ses rozhodla a prostě už nedala není. Navíc v tomhle věku uz se to dá vysvětlit. U otce spí někdy bez tebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36079
26.12.25 09:00

Jediný řešení je ji nedat a musíš to vydržet i přes to vše co dělá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.12.25 09:01

@ALIPELI Dcery tatínek mi řekl že mi pomůže že si jí vezme přes noc na pár dní ale neřekl mi kdy..občas jí má u sebe na jednu noc odpočinu si ale pak zase celý týden bez spánku a pořád do kola mám pocit že tahle nespavost a dcery vztekání přes den že mě vůbec neposlouchá tak se podepisuje na mé psychice. Kdybych spala tak mě nic nerozhodí ale takhle je toho na mě moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8616
26.12.25 09:02

Nic jiného než ji to prso nedat prostě není :nevim: ona u otce není přes noc? Proč si ji nevezme k sobě on? Třeba na víkend, pak bys ji doma už prso prostě nedala. Hlavně musíš být o odstavu přesvědčená ty, jinak to nemá cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.12.25 09:03

@pikola Ano já vím měli sme to pár dní ale jak sem pak nespala tak sem se chtěla na chvilku vyspat tak sem povolila a dala sem jí to prso a myslela si naivně že bude v klidu spát :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
26.12.25 09:04
@akvarelka901 píše: Více

Tak to otci prostě oznam, kdy má čas a ze tam bude 2-3 noci. Dceři prostě řekni, že je už na prso velká, že je pro miminka… bohužel jinak, než že jí ho nedáš, to nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.25 09:17

@ALIPELI proč jako, tyhle odstavy do pokojů nechápu 🫣 my máme děti u sebe, každý jedno nebo obě já, šestiletá občas spí u sebe na posteli 200×120cm…mladší se ještě kojí, tak mám ložnici s ní v jejím budoucím pokoji…myslím si, že tu pak stejně ještě budou děti spát spolu nebo si uděláme ložnici a oni budou v pokoji pro hosty a pokoje budou mít přes den…

• Citovat
  • Upravit
33872
26.12.25 10:06
@akvarelka901 píše: Více

Tohle je na tobě, prostě nedej a musíš vydržet. Už je dost velká na to, aby to pochopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33872
26.12.25 10:07
@Anonymní píše: Více

A proč ne? Každý ať to má jak mu to vyhovuje ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21676
26.12.25 10:17

Pokud kojit nechceš, tak dítěti řekni, že mléko už není a prostě nedej. Ani, pár dní to bude peklo, ale musíš vydržet. Pokud povolíš, tak každý další pokus bude ještě horší. V tomto věku se s dítětem dá domluvit. Vyberte třeba spolu nějakého plyšáka, ke kterému se bude v noci tulit. Ta varianta s několika dny u tatínka je také fajn. Ale pak už musíš doma vydržet. Jak už bylo napsáno, vše je primárně ve tvé hlavě. Ty musíš být přesvědčená, že to takto chceš a že to takto bude. A neustoupit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11862
26.12.25 10:24

Jak píšou istat i..prostě nesmíš povolit. tím že si předtím povolila jsi ji dala signál že když bude hodně vyvádět tak ji vyhovis, takže teď tě asi čeká trochu peklo no..ale ať bude dělat co bude tak prostě prso nedej, řekni že mlíko už není a hotovo…ale opravdu nesmíš už nikdy ustoupit..jinak se v tom budeš točit pořád dokola…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1121
26.12.25 12:08

Jak píší ostatní. Jediné řešení je prostě jí to prso nedat.
Uvědom si jak moc dceři svojí nedůsledností škodíš. Normálně ji podporuješ v naprosto zbytečné závislosti, která je pro Tebe zatěžující a omezující a samozřejmě se to následně promítá do toho jak se k dceři chováš a jak jí zvládáš :(
Tvůj příběh mě jenom utvrzuje v názoru, že kojení se značně přeceňuje a kojení déle než do roka věku dítěte je úplně zbytečné, jenom to prohlubuje oboustranou závislost a často to končí podobnou situací jaká je teď u zakladatelky.
Jako „nechci už rok kojit, ale kojím dál“…to mi přijde celkem šílený 8o. Vím, že je to blbý příměr, ale až Ti dcera řekne, že chce skočit z okna, tak půjdeš a otevřeš jí ho :think:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5168
26.12.25 12:15

Mě by fakt zajímalo, jaký má kojení přínos pro 3 leté dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí