Spánek u prarodičů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
surfařka
15.5.15 12:23
@lucenka píše:
jo lyžovat kluka taky beru. Ale pokud si chci pořádně zalyžovat, tak ho musím odložit (naštěstí chlap nelyžuje). Ale pokud by lyžoval, tak by mě mrzelo, že se toho nemůžeme účastnit společně, jet spolu na lanovce na nějakou drsnější sjezdovku než modrou. Nebo strávit den v Louveru, sjíždět duny v poušti. To pro dítě vhodný není a nechci o takovéhle zážitky přijít jenom kvůli tomu, že mám dítě.

Naše od. max 5 let sjede i černou sjezdovku, takže si opravdu krásně zalyžujem všichni. A poušť mě neláká. A to je právě asi ono, že moje zájmy jsou vhodné i pro děti, když je k tomu hned odmala začnu vést…

• Citovat
  • Upravit
7266
15.5.15 12:26

Tak my jedeme na každoroční raft se spolužákama z výšky, kam se neberou ani protějšky (my jsme výjimka, neboť jsme původně spolužáci) a ani děti a myslím, že to tu osmiměsíční nenadchlo. No ale nijak to nehrotím a ani si podle toho nijak neurčuju názor, prostě je to pařba víkend na vodě se spolužákama a dál nad tím nějak nepřemýšlím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.5.15 12:27
@veverka2013 píše:
Ahojky chtěla bych se zetat od kdy jste nechali malé spát bez vás u babiček a dědečků, dceři je 19 měsíců a spí celou noc.

ve 3 letech, rovnou na týden. Protože dřív byl závislák na mě a rodiče mám daleko. Jinak bych to klidně udělala dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
15.5.15 12:32
@surfařka píše:
Naše od. max 5 let sjede i černou sjezdovku, takže si opravdu krásně zalyžujem všichni. A poušť mě neláká. A to je právě asi ono, že moje zájmy jsou vhodné i pro děti, když je k tomu hned odmala začnu vést…

Moje zájmy jsou vetsinou taky vhodné pro kluka a i ho k tomu vedu. Ale prostě si chceme občas užít volno sami jenom s partnerem. A zároveň dopřát klukovi něco jiného - babička ho nechá dyl vzhůru apod.

• Citovat
  • Upravit
1008
15.5.15 12:46

Můj má 1,5r a zatím (bohužel) u prarodičů na noc nebyl. Nikdo ho nechce, protože se furt budí po 2 hodinách :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
15.5.15 13:03

Já také nevidím nic špatného na tom, když dítěti dopřeji víkend u prarodičů. Sama jsem si jako dítě čas u babičky moc užívala. Navíc tchánovci mají statek, pole, muzeum traktorů atd. Nechápu, proč by se rodiče měli za každých okolností přizpůsobovat dítěti, či naopak dítě rodičům. Syn stráví prima čas u prarodičů a já se můžu věnovat s partnerem koníčkům, které máme společné - např. vyrazit na víkend na koloběžkách, jet na metalový festival, kouknout se na hokejové utkání. No a když pak bude dítě zase s náma, tak místo festivalu půjdeme do zoo nebo na hrad, prostě uděláme plán takový, abychom si to užili všichni. :nevim: Ale upřímně nevidím důvod, proč bych se měla vzdávat věcí, které mám ráda kvůli tomu, že mám malé dítě, když mám ochotné tchánovce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
15.5.15 13:12

Mamka hlídala malou přes noc v jejích 9. měsících, ale u nás. A hlídala jí 2noci a 2dny. Byli jsme s manželem v zahraničí. Já jsem taky ráda, že jsme jeli jen sami s manželem - je úžasné spát celou noc v kuse, válet se v posteli, netlačit před sebou pořád kočár, moci si v klidu vše prohlídnout, v klidu se najíst. Samozřejmě, až dcera bude starší, budeme jezdit společně, ale myslím, si, že týden pro sebe si manželé za ten rok zaslouží. Budovat vztah je důležité, aby až děti odejdou, něco společného rodičům zůstalo.:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
15.5.15 13:24

Naše 27měs na noc u babičky ještě nebyla. jednak se ještě v noci budí na kojení a druhak..já bych celou noc nezamhouřila oko :) Na noc u babičky ještě nejsme připravené ani jedna :) Jsem vděčná, že babičky hlídají klidně celý den a užívají si své vnučky, ale večer patří dcerka ještě k nám do postele bez pardonu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
15.5.15 13:58
@klenice píše:
Můj má 1,5r a zatím (bohužel) u prarodičů na noc nebyl. Nikdo ho nechce, protože se furt budí po 2 hodinách :twisted:

kvůli něčemu podobnému syn spal poprvé u babičky skoro ve dvou letech… do té doby se v noci budil a byl dvě až čtyři hodiny vzhůru :pocitac: :pocitac:
překvapivě ho také nikdo na spaní nechtěl… :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
surfařka
15.5.15 14:35
@Oter píše:
Já také nevidím nic špatného na tom, když dítěti dopřeji víkend u prarodičů. Sama jsem si jako dítě čas u babičky moc užívala. Navíc tchánovci mají statek, pole, muzeum traktorů atd. Nechápu, proč by se rodiče měli za každých okolností přizpůsobovat dítěti, či naopak dítě rodičům. Syn stráví prima čas u prarodičů a já se můžu věnovat s partnerem koníčkům, které máme společné - např. vyrazit na víkend na koloběžkách, jet na metalový festival, kouknout se na hokejové utkání. No a když pak bude dítě zase s náma, tak místo festivalu půjdeme do zoo nebo na hrad, prostě uděláme plán takový, abychom si to užili všichni. :nevim: Ale upřímně nevidím důvod, proč bych se měla vzdávat věcí, které mám ráda kvůli tomu, že mám malé dítě, když mám ochotné tchánovce.

Aby to nevyznělo jinak než jsem to myslela. Já na tom taky nevidim nic špatnýho, jen můj osobní postoj je jiný. Můj první příspěvek byl reakcí na to, že Lucenka psala, něco v tom smyslu, že nechápe rodiče, co nenechávají hlídat (omylem jsem tam nedala citaci). A já přes noc jenom tak hlídat nenechávam, tak jsem se k tomu chtěla vyjádřit z té druhé strany - děti přes den nechávam hlídat naprosto normálně, prarodiče mají moc rádi, ale na noc dokud „nemusim“, samotné prostě neposílam - to si opravdu necham až na dobu, kdy budou mít dlouhé prázdniny a my budem v práci…

• Citovat
  • Upravit
1952
15.5.15 15:59
@Lonette píše:
Mamka hlídala malou přes noc v jejích 9. měsících, ale u nás. A hlídala jí 2noci a 2dny. Byli jsme s manželem v zahraničí. Já jsem taky ráda, že jsme jeli jen sami s manželem - je úžasné spát celou noc v kuse, válet se v posteli, netlačit před sebou pořád kočár, moci si v klidu vše prohlídnout, v klidu se najíst. Samozřejmě, až dcera bude starší, budeme jezdit společně, ale myslím, si, že týden pro sebe si manželé za ten rok zaslouží. Budovat vztah je důležité, aby až děti odejdou, něco společného rodičům zůstalo.:)

Amen :-D krasne napsane, souhlasim s vami..uzit si chvile s partnerem k nezaplaceni..syna milujeme a az bude vetsi, bude jezdit s nami, ale myslim si, ze plahocit rok a pul stare dite napr. do Rima, jak pojedeme my je zcestne..bude to hlavne poznavacka, chci ho brat, az si to bude moct uzit a mit hezke vzpominky a navic babicka ho zboznuje a postara se o nej ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
15.5.15 17:11
@andelka83 píše:
Záleží odkdy si prarodiče troufnou. U nás babička v necelých 3 letech.
@j.a.n.i1 píše:
No, ono to dost často není o rodičích…

Máme to taky tak. Klukovi budou dva a nejdéle byl na hlídání u babičky na půl dne v den mého druhého porodu. Nikdo se do hlídání nehrne. A to jsem si k vánocům přála den bez dítěte. :mrgreen:

@surfařka píše:
Já zase právě naopak vůbec nechápu, proč někdo dává spát děti po příbuzných (když k tomu není důvod).

A to já zas chápu, já bych třeba ráda byla s manželem po dvou letech jen na jediný večer ráda sama doma jen ve dvou, ráda někem vyrazila nebo si mohla ráno pospat do dýl než šesti hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
surfařka
15.5.15 18:36
@Svistice píše:
A to já zas chápu, já bych třeba ráda byla s manželem po dvou letech jen na jediný večer ráda sama doma jen ve dvou, ráda někem vyrazila nebo si mohla ráno pospat do dýl než šesti hodin.

Jasně, ale tak to je o tom, co už tu padlo - záleží na tom, jaký má kdo normálně režim. Nás děti ráno nebudí, spí stejně jako my, večer usínají v klidu - taky nás k tomu nepotřebujou a když chcem někam večer jít, prarodiče se nabídnou sami, že dorazí uložit a pohlídat. Že bych jela na dovolenou bez dětí, si vůbec neumim představit (proč je o to připravit). Takže já osobně TEĎ nemam žádný důvod je kamkoli na noc posílat, až půjdou do školy a my budem mít málo dovolené, asi se to změní (jestli bude mít někdo zájem :) ).

• Citovat
  • Upravit
surfařka
15.5.15 18:40
@Svistice píše:
A to já zas chápu, já bych třeba ráda byla s manželem po dvou letech jen na jediný večer ráda sama doma jen ve dvou, ráda někem vyrazila nebo si mohla ráno pospat do dýl než šesti hodin.

Ale když je pro někoho třeba jednodušší dítě na hlídání poslat, třeba proto, že prarodiče by doma vnouče pohlídat nechtěli, tak to chápu. Ale dovolenou bez dítěte teda prostě nechápu. Do dvou let dítěte jí přizpůsobim, ale byla příjemná i pro takového prcka a od dvou let už můžem podniknout cokoli (z věcí, co nás lákají, na žádné extrémy nejsme)…

• Citovat
  • Upravit
lucenka
15.5.15 21:49
@surfařka píše:
Ale když je pro někoho třeba jednodušší dítě na hlídání poslat, třeba proto, že prarodiče by doma vnouče pohlídat nechtěli, tak to chápu. Ale dovolenou bez dítěte teda prostě nechápu. Do dvou let dítěte jí přizpůsobim, ale byla příjemná i pro takového prcka a od dvou let už můžem podniknout cokoli (z věcí, co nás lákají, na žádné extrémy nejsme)…

Tak den v muzeu, večerní romantika ve městě není žádný extrém. Ale pro batole nebo predskolaka to není. Ale je to o zájmech.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510