Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já jsem to dělala u obou synů stejně, tak do 3 měsíců v zavinovačce, pak peřinka přeložená na půl, mladšímu je 6 měsíců a spí stejně jako spal, když byl v zavinovačce, jinak „drbal“ se vždy taky než usnul, spíš se mrnil ručičkama a občas se i poškrábal, i když stříháme nehty snad každý den, teď uložím, pustím kolotoč a spí, k obličeji mu dám klasickou bílou plenku a mrní se s ní
No tak tedˇ vám vytřu asi zrak
já zavinovala do 8 měsíců a když rostou zuby, tak ještě tedˇ a to má rok..od narození hodně trpěla na větry, takže to jediné pomáhalo, zavinout a houpat. Bohužel se to těžko odnaučovala. citlivka malá ![]()
@pokina To máš nějakou velkou zavinovačku
Náš mimin je dlouhý a 6.5kg, takže on už má tu zavinovačku malou a větší jsem nikde nesehnala
A když ho zavinu do staré komunistické plenkové osušky, tak to je zase moc měkké, takže se mi to vždy rozebere a nemám na to nervy ![]()
@Maarlen a to se v noci pak nebudil? Já jsem totiž zhýčkaná, malého jsem zavinula nejpozději ve 22 a on si bez probuzení chrněl do 9h a teď se budí, jak ty jeho pazourky vystrkuje
mám strach, aby vůbec spal, když ho v noci nezavinu a ten obličej má taky hrozně dodrbaný, je jak rak ![]()
jo je docelá veliká, ale čouhají jí nohy
,no mazec…stejně se v noci budí pořád, je to citlivka zhýčkaná ![]()
Ahojky, právě řešíme něco podobného, Elince jsou 4 měsíce a od začátku spala naprosto ukázkově 9-10 hodin než se budila na kojení. Zavinovala jsem jí plína + zavinovačka a spala naprosto klidně, po tom 3. měsíci už se ale ze zavinovačky vykopávala, vytahovala ruce…prostě už je na zavinovačku moc dlouhá, tak jsme přešly na spací pytel, kde se jí snažím nechávat ruce vevnitř, ale stejně si je šikulka vždycky dokáže vytáhnout. Posledních pár nocí je to hrůza, spí hrozně neklidně, pořád sebou mele, budí se, dnes to byl extrém, nevydržela spát v kuse dýl jak hoďku a půl, neustále plive dudlíka a pak ho hledá, vrtí se, fňuká… Asi jsem rozmlsaná tím, že vždy spala krásně a vím, že některé děti nespí skoro vůbec…Je to dost nepříjemná změna, doufám, že se to zase srovná…
Ahoj, mladšího syna jsem zavinovala až do 8 měsíců - pak už nebylo třeba. Nejprve byl zabalený v osušce podle dr. karpa, pak docela dlouho v rychlozavinovačce kterou jsem ještě utáhla stuhou - samozřejmě mu po čase nohy koukaly ven - byl přikrytý lehkou dekou. Pak jsem od tchýně v synově půl roce dostala zavinovačku SwaddleMe 6-10kg a ta byla skvělá
Teď jsem ji půjčovala kamarádce.
Ja jsem tez zavinovala az nekdy do 8.mesice. Nejprve do pleny, pozdeji do tetra osusky a pres to jeste zavinovacku, pripadne prevazat nejakou stuhou.
Pokud se malej drbe, tak nasadit rukavicky nebo poridit overalek s delsimi rukavy, aby se rucicky schovaly dovnitr.
Ahoj, tak na našeho mrnouse (3,5 měsíce) nezavinuju od konce prvního měsíce, spinka pěkně pod perinkou, kterou mám pro jistotu po stranách pod matraci, ručičky má většinou venku, jak je mu to příjemné a spinka mi krásné od osmi večer do šesti do rána, může se vrtet jak chce:-) a poskrabanej občas je, to je pravda, ale strihame nehtiky hodně často…
Zdravím…Naši malou jsem zavinovala maximálně prvních pár týdnů. Jakmile strkala ruce ven, nechala jsem to čistě na ní. Od té doby jsem ji nikdy nebalila a zavinovačka slouží spíš jen jako přenášedlo. Mám normální peřinku pro děti, která jí vydrží asi až do první třídy. Pěkně je v ní zachumlaná a to, že lezou ručičky nahoru nám vůbec nevadí…Myslím, že hledat zaklínadlo dokdy zavinovat je úplně zbytečné… ![]()
No pokud se budí, tak zavinovat dál třeba do osušky dle dr. karpa a pak zase zkoušet později.. on v té knížce píše, že přestat se má, až to miminko neruší…