Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Russet píše:
A co zavinout? Na spaní bych malé mimino nikdy na břicho nedávala. Jen v bdělém stavu.
My zavinovat nesměli, malý měl blbou termoregulaci a v zavinovacce se prehrival a měl teploty skoro 39 stupňů, poprvé se nám to stalo ještě v porodnici. Já se přiznávám, ze jsem se toho spani na břichu nebala, na zádech se budil a jecel jak blazen. Do dneska spí převážně na břichu
Taky jsem dávala od cca 2,5 měsíce, spinkala tak klidně než v jiné poloze. Když začala brečet, normálně jsem ji pretocila a hlavičku na stranu.
@Mamaal Ja bych pockala, az se otoci sam. Starsi syn na brise nespal snad nikdy a mladsi snad porad az do tri let od chvile, kdy se naucil otacet. Ale reguloval si to sam, takze se za noc nekolikrat pokoulel, nez nasel prijemnou polohu.
@Russet no to teď budu taky zkoušet ale potřebuju nějakou pořádnou zavinovacky z které se nevykope ptoze má desnou sílu a kdyz je svázána tak se hrozně vzteka i u pití je to boj. vubec nepije v klidu pak je naštvaná a nechce pít a ubírá mi na vaze je nám měsíc a půl a od porodu přibrala jen 300 je to normalni jsme jen něco málo nad porodní váhou.
@Mamaal píše:
@Russet no to teď budu taky zkoušet ale potřebuju nějakou pořádnou zavinovacky z které se nevykope ptoze má desnou sílu a kdyz je svázána tak se hrozně vzteka i u pití je to boj. vubec nepije v klidu pak je naštvaná a nechce pít a ubírá mi na vaze je nám měsíc a půl a od porodu přibrala jen 300 je to normalni jsme jen něco málo nad porodní váhou.
Zkusila jsi polštář? Aby do něj na zádíčkách zapadla jako do hnízdečka. Syn nesnášel zavinovačky, tak jsem ho pokládala na čtvercovou peřinku. Spal klidněji. S pitím jsem taky bojovala, dokrmovala jsem přes prst stříkačkou a vážila před a po kojení ![]()