Spaní miminka na bříšku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12921
2.3.14 23:42

@Lejaa já jsem neznala emimino, tak že mě nenapadlo, že se mu něco stane ono i novorozeně umí otočit hlavičku na stranu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
3.3.14 00:23

U nás to bylo tak,2 donošené děti, takže žádný monitor, ten má smysl jedině u nedonošených miminek a obě děti jsem nechávala spát dle libosti a v 7 měsíci jsem to neřešila už vůbec ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
3.3.14 01:54

Fakt to moc hrotis ¡;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
3.3.14 01:54

Malou jsem dávala spát na břicho tak v měsíci, bez monitoru, proč se bát? Dřív víceméně všechny děti od narození spaly na břiše, nechápu tu dnešní hysterii…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
3.3.14 02:06
@Fjodorka píše:
Malou jsem dávala spát na břicho tak v měsíci, bez monitoru, proč se bát? Dřív víceméně všechny děti od narození spaly na břiše, nechápu tu dnešní hysterii…

On jednou nekdo rekl ze to mozna neco zpusobuje :-D u nas to zpusobilo mimino bez prdu. Taky jsem polohovala asi ood mesice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
3.3.14 02:12

@dani24687 Ano, kroutící se mimino v polospánku lze zbavit prdů (bez buzení) jen tímto způsobem :D
Jojo, údajně větší riziko SIDS - no samozřejmě, že když děti dlouhé roky spaly jen na břiše, tak nejvíce SIDS proběhlo u dětí, které zrovna spaly na břiše, to je tedy statistika :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MDK
10952
3.3.14 06:09

@Lejaa U nás to bylo přesně jak u @Ivuša.Nen . A vůbec se neplaš. Dcera, když mi to začla dělat, taky jsem se bála, ale ona prostě jinak neusnula. Měla jsem sice monitor dechu a bylo by řečeno mamkou, ať nejančím, že dřív děti spávaly jen na břiše (tak jak to tady píšou holky) a nic se nedělo, že to jenom všichni zveličují. Ale přesto jsem ty obavy, vzhledem k tomu, že malá byla opravdu ještě malé miminko, měla. U tvého syna bych se nebála už vůbec, je už dost velký, aby si natočil hlavičku, jak sám potřebuje. :pankac:
A mimochodem, taky jsem kvůli tomu zakládala diskuzi. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
3.3.14 07:05

@Lejaa obě moje děti spinkají na bříšku od zahojení pupíku. Jinou polohu absolutně nesnesou. U 7 měsíčního dítěte bych to naprosto neřešila. On si jistě pomůže kdyby něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
3.3.14 07:11

@dani24687 @Fjodorka Moje teta jako mimino málem umřela když si na zádech ublinkla a vdechla to. A to byla donošená a jinak naprosto v pořádku. Takže si fakt nemyslím, že na zádech je to nejak extra bezpečnější :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
3.3.14 08:22
@paola white píše:
@dani24687 @Fjodorka Moje teta jako mimino málem umřela když si na zádech ublinkla a vdechla to. A to byla donošená a jinak naprosto v pořádku. Takže si fakt nemyslím, že na zádech je to nejak extra bezpečnější :nevim:

No prave mi prijde logictejsi lezet na brise, pokud dite blinka. Mamka mi rikala, ze kdyz jsem byla mala, tak bylo v tv, ze umrelo dite spici na brise tak, ze vdechlo zvratky. A prej od te doby se to nema…co je na tom pravdy, to nevim. Ale ze by se 7 mes. Dite udusilo polstarem pri spani na brise, to je hodne psycho :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
3.3.14 08:24
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
3.3.14 08:30

Nikdy jsme neměli monitor, nebyl důvod, na břiše spí synáček od té doby, co se na břicho otočil, jinak neusne :-)

• Citovat
  • Upravit
9868
3.3.14 08:36

Syn mi ležel na bříšku v kočárku asi ve 2mesicich a najednou začal blinkat. Hlavu měl samozřejmě normálně na stranu. Přesto kdybych tam nebyla a neviděla to, tak věřím tomu, ze by se udusil, jak se davil…

holcicka mela reflux a nikdy bych si nedovolila ji dat spát na zadá nebo na bříško. Spala jediné na bokach a po kojení jsem ji musela držet v náruči minimalne hodinu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
3.3.14 09:14

Holky, mockrát vám děkuji za uklidnění:-) Jsem ráda, že jen vyšiluji :lol:
Já se hlavně bála, aby kdyby si zabořil hlavičku a třeba tvrdě usnul, aby se zvládnul otočit, když by neměl kyslík:-) Je fakt, že je už velký, blinkací není, takže snad OK..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
3.3.14 09:15
@Lejaa píše:
Holky, mockrát vám děkuji za uklidnění:-) Jsem ráda, že jen vyšiluji :lol:
Já se hlavně bála, aby kdyby si zabořil hlavičku a třeba tvrdě usnul, aby se zvládnul otočit, když by neměl kyslík:-) Je fakt, že je už velký, blinkací není, takže snad OK..:-)

a co ten Sunar? přešli jste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky