Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lejaa já jsem neznala emimino, tak že mě nenapadlo, že se mu něco stane ono i novorozeně umí otočit hlavičku na stranu
U nás to bylo tak,2 donošené děti, takže žádný monitor, ten má smysl jedině u nedonošených miminek a obě děti jsem nechávala spát dle libosti a v 7 měsíci jsem to neřešila už vůbec ![]()
Malou jsem dávala spát na břicho tak v měsíci, bez monitoru, proč se bát? Dřív víceméně všechny děti od narození spaly na břiše, nechápu tu dnešní hysterii…
@Fjodorka píše:
Malou jsem dávala spát na břicho tak v měsíci, bez monitoru, proč se bát? Dřív víceméně všechny děti od narození spaly na břiše, nechápu tu dnešní hysterii…
On jednou nekdo rekl ze to mozna neco zpusobuje
u nas to zpusobilo mimino bez prdu. Taky jsem polohovala asi ood mesice.
@dani24687 Ano, kroutící se mimino v polospánku lze zbavit prdů (bez buzení) jen tímto způsobem ![]()
Jojo, údajně větší riziko SIDS - no samozřejmě, že když děti dlouhé roky spaly jen na břiše, tak nejvíce SIDS proběhlo u dětí, které zrovna spaly na břiše, to je tedy statistika ![]()
@Lejaa U nás to bylo přesně jak u @Ivuša.Nen . A vůbec se neplaš. Dcera, když mi to začla dělat, taky jsem se bála, ale ona prostě jinak neusnula. Měla jsem sice monitor dechu a bylo by řečeno mamkou, ať nejančím, že dřív děti spávaly jen na břiše (tak jak to tady píšou holky) a nic se nedělo, že to jenom všichni zveličují. Ale přesto jsem ty obavy, vzhledem k tomu, že malá byla opravdu ještě malé miminko, měla. U tvého syna bych se nebála už vůbec, je už dost velký, aby si natočil hlavičku, jak sám potřebuje. ![]()
A mimochodem, taky jsem kvůli tomu zakládala diskuzi. ![]()
@Lejaa obě moje děti spinkají na bříšku od zahojení pupíku. Jinou polohu absolutně nesnesou. U 7 měsíčního dítěte bych to naprosto neřešila. On si jistě pomůže kdyby něco.
@dani24687 @Fjodorka Moje teta jako mimino málem umřela když si na zádech ublinkla a vdechla to. A to byla donošená a jinak naprosto v pořádku. Takže si fakt nemyslím, že na zádech je to nejak extra bezpečnější ![]()
@paola white píše:
@dani24687 @Fjodorka Moje teta jako mimino málem umřela když si na zádech ublinkla a vdechla to. A to byla donošená a jinak naprosto v pořádku. Takže si fakt nemyslím, že na zádech je to nejak extra bezpečnější
No prave mi prijde logictejsi lezet na brise, pokud dite blinka. Mamka mi rikala, ze kdyz jsem byla mala, tak bylo v tv, ze umrelo dite spici na brise tak, ze vdechlo zvratky. A prej od te doby se to nema…co je na tom pravdy, to nevim. Ale ze by se 7 mes. Dite udusilo polstarem pri spani na brise, to je hodne psycho ![]()
Nikdy jsme neměli monitor, nebyl důvod, na břiše spí synáček od té doby, co se na břicho otočil, jinak neusne ![]()
Syn mi ležel na bříšku v kočárku asi ve 2mesicich a najednou začal blinkat. Hlavu měl samozřejmě normálně na stranu. Přesto kdybych tam nebyla a neviděla to, tak věřím tomu, ze by se udusil, jak se davil…
holcicka mela reflux a nikdy bych si nedovolila ji dat spát na zadá nebo na bříško. Spala jediné na bokach a po kojení jsem ji musela držet v náruči minimalne hodinu…
Holky, mockrát vám děkuji za uklidnění:-) Jsem ráda, že jen vyšiluji ![]()
Já se hlavně bála, aby kdyby si zabořil hlavičku a třeba tvrdě usnul, aby se zvládnul otočit, když by neměl kyslík:-) Je fakt, že je už velký, blinkací není, takže snad OK..:-)
@Lejaa píše:
Holky, mockrát vám děkuji za uklidnění:-) Jsem ráda, že jen vyšiluji
Já se hlavně bála, aby kdyby si zabořil hlavičku a třeba tvrdě usnul, aby se zvládnul otočit, když by neměl kyslík:-) Je fakt, že je už velký, blinkací není, takže snad OK..:-)
a co ten Sunar? přešli jste?