Spaní ročního dítěte v posteli

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1850
22.1.18 13:26

Můj syn spal s námi do třech let do nástupu do školky, ale mě to nikdy nevadilo..pomohlo že dostal novou, vyvyšenou postel, a pod ní jakoby bunkr :D když teď nekdy v noci přijde a přítulì se jsem naopak ráda…asi jsem divná :lol: ps: nejsem taková ta alternativní matka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
22.1.18 13:34

Mám děti u sebe v posteli od malinka, takže mají potřebu fyzického kontaktu uspokojenou a teď nemají problém spát samy v postýlce. Přijde mi, že čím víc se mimino odděluje od mámy jako malé, tím víc na ní visí později :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
22.1.18 13:44
@Oplatečka píše:
Můj syn spal s námi do třech let do nástupu do školky, ale mě to nikdy nevadilo..pomohlo že dostal novou, vyvyšenou postel, a pod ní jakoby bunkr :D když teď nekdy v noci přijde a přítulì se jsem naopak ráda…asi jsem divná :lol: ps: nejsem taková ta alternativní matka :mrgreen:

Syn taky nad ránem chodívá do naší, jinak nejraději usíná ve své. Neupírám mu možnost být se mnou. Tři se tam poskládáme. Víc dětí by byl asi mazec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25113
22.1.18 19:40

Já nevím, proč to se tohle tak moc hrotí. Vždyť to dítě chce jen mámu, tátu, nic víc. 13 měsíční je hodně maličké (jak takové ještě 2× v noci kojila, takže bylo hodně se mnou v posteli + dětská postýlka byla vždycky přikurtovaná k mojí straně). Ono ho to přejde, do 18 tam nebude chtít být. My máme v ložnici v posteli nebo v postelích, které jsou vedle naší, 3 děti. 6, 4 a 2 roky a už teď víme, že na to jednou budeme s lásku vzpomínat. Až budou mít pokoj, nikdy jim nebudu bránit, aby k nám během noci přišli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25113
22.1.18 19:42
@Lucie_Sx píše:
Mám děti u sebe v posteli od malinka, takže mají potřebu fyzického kontaktu uspokojenou a teď nemají problém spát samy v postýlce. Přijde mi, že čím víc se mimino odděluje od mámy jako malé, tím víc na ní visí později :nevim:.

Něco na tom možná bude. Ono každý extrém je špatný. Ale nikdy nepochopím, jak může někdo dát novorozeně hned do svého pokoje odděleného od matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
22.1.18 19:49
@Aries6 píše:
Já nevím, proč to se tohle tak moc hrotí. Vždyť to dítě chce jen mámu, tátu, nic víc. 13 měsíční je hodně maličké (jak takové ještě 2× v noci kojila, takže bylo hodně se mnou v posteli + dětská postýlka byla vždycky přikurtovaná k mojí straně). Ono ho to přejde, do 18 tam nebude chtít být. My máme v ložnici v posteli nebo v postelích, které jsou vedle naší, 3 děti. 6, 4 a 2 roky a už teď víme, že na to jednou budeme s lásku vzpomínat. Až budou mít pokoj, nikdy jim nebudu bránit, aby k nám během noci přišli.

Máme to stejně. Taky nejsem přítel studeného odchovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.18 20:12

Syn odmalicka spaval sam v postylce, cca od 4 mesicu sam v pokoji. Od roka jsme zrusili postylku, dostal velkou postel, usinal sam, lezl k nam rano kdyz se vzbudil. U nas v posteli spal mozna 5× za cely prvni rok.

V cca roce a pul bum prask! Zacal lezt k nam, okamzite jsem ho spiciho odnasela zpet do postele. Kdyz jsem ho takhle odnasela i 8× za noc, po par nocich jsem to vzdala s tim, ze do 18 s nama snad spat nebude.

Mel 2,5 kdyz se mu narodila segra. Prospal ve svym pokoji asi 14 dni (mimino ho budilo, tak si dobrovolne zalezl k sobe), pak si jako spravny chlap zvykl a misto syna jsme ve 4 mesicich od nas z loznice stehovali dceru (ji budil bratr i tatinek).

Synovi jsou 3,5, stale leze v noci k nam (usina u sebe a spi tam cca 3 hodiny). Dcera behem prvniho roku nikdy nespala s nami, dokonce si u nas v posteli ani nelehne a prospi si krasne celou noc sama v detskem pokoji.

Syna obcas odnasime a mame takove “zachvaty”, ze ma spinkat v pokoji a ne s nami ale vetsinou to po x neprospanych nocich vzdame opet s teorii, ze v jeho 15 uz budeme dostatecne trapni na to, aby nam v noci postel zabiral.

Na zacatku leta cekame treti, tak jsem zvedava, jestli to syna vyzene z nasi postele aspon na 14 dni :D

Prosim anonym, nikdo jeste nevi, ze cekame dalsi.

• Citovat
  • Upravit
23.1.18 14:29

Děkuji za příspěvky. @vertunka ano nejlepší by bylo vrátit se v čase a nikdy ho nevzít do naší postele :potlesk:,ale to bohužel nejde.Syna jsme učili od miminka spát v postýlce, v půl roku měl zápal plic a byl týden na JIP a to pak nad takovými věcmi nepřemýšlíte, sedíte u postýlky a pláčete, a když víte že je pak v pohodě, že je u vás, tak to prostě uděláte. Nikdy to ale netrvalo dýl jak 3-4 dny, a pak zase klidně spal u sebe v postýlce. Teď to trvá už 14 dní, napadlo mě jestli ho netrápí zoubky, nebo tak něco a chtěla jsem se jen zeptat jestli někdo nezažil to stejné a zase to přešlo. @vverru díky za podporu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
12.2.18 17:48

Dobrý den holky, chtěla bych se zeptat i když to nesouvisí úplně s úvodním příspěvkem, jak to děláte s detma přes den pokud spí ve vaší posteli. Mala spí s náma a už je na to tak zvyklá že když ji prendam do postýlky vzbudí se do pul hodiny, a celá se klepe a brečí a nechápe v tu chvili kde je právě proto že na to není zvyklá. Takže přes den si chodim většinou lehnout s ní, mám to jako takový povinný odpočinek ale ne vždy se mi chce nebo se mi to vždy nehodí (potřeba uvařit, nebo prijde návštěva) a ja mam hrůzu aby nespadla. Je ji rok, slezat ze sedačky v obýváku už umi sama hezky ale po probuzení v posteli by prostě spadla zase tak v maliku to slezani nemá. Z její strany máme zabranu ale přes den to nestači když tam nikdo z druhé strany neleží. Vím že to není ideální a tak prosím aspoň o malou radu ze zacarovaneho kruhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
12.2.18 18:01
@Sabinaelt píše:
Dobrý den holky, chtěla bych se zeptat i když to nesouvisí úplně s úvodním příspěvkem, jak to děláte s detma přes den pokud spí ve vaší posteli. Mala spí s náma a už je na to tak zvyklá že když ji prendam do postýlky vzbudí se do pul hodiny, a celá se klepe a brečí a nechápe v tu chvili kde je právě proto že na to není zvyklá. Takže přes den si chodim většinou lehnout s ní, mám to jako takový povinný odpočinek ale ne vždy se mi chce nebo se mi to vždy nehodí (potřeba uvařit, nebo prijde návštěva) a ja mam hrůzu aby nespadla. Je ji rok, slezat ze sedačky v obýváku už umi sama hezky ale po probuzení v posteli by prostě spadla zase tak v maliku to slezani nemá. Z její strany máme zabranu ale přes den to nestači když tam nikdo z druhé strany neleží. Vím že to není ideální a tak prosím aspoň o malou radu ze zacarovaneho kruhu.

Měla jsem zábranu a smotanou peřinu z druhé strany. Kamarádka měla podél postele na zemi matraci.
Ale nejvíc asi udělala kvalitní chůvička, měla jsem ji i z ložnice do kuchyně, přenášela sebemenší zvuk a vždy jsem tam byla dřív, než se dítě někam pohnulo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí