Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jak to vyhovuje tobě
já dceru dávala spát před obědem, okolo jedenácté, spala do jedné a večer šla spát tak akorát.
@Etcetera78 taky bych ho dala spíš, ale on neusne spíš než o té půl druhé ![]()
Mame uplne to same. Nekdy mi odpoledne odmita spat.Ale v noci spi od 20:00 do 7:00 coz je fajn
No u nás je to podobné je mu teda 19 měsíců ale během dne spí 1,5h a večer usíná kolem půl 10 a ráno v 6:20 jak zazvoní budík staršímu do školy už je vzhůru
Pokud ho odpo nedám spát tak je protivnej takže to zatím nechávám ale pokud by vydržel a nebyl unavený a neřekl si tak bych dala spát v těch 8 večer a měla klid.
Kdybych si měla vybrat z těchto dvou variant, tak určitě nedávám spát vůbec, ale záleží, jak to vyhovuje vám. ![]()
Edit. Myšleno po obědě. ![]()
Nedávala bych ho přes den spát, zvlášť když krásně usíná večer. moje děti ve dvou letech už přes den nespali, ale jsou nespavci už od narození:) když je manžel doma tak si můžou spolu hrát a ty budeš mít chvíli klid:)
Mě nejstarší kluk nespal snad vůbec odpoledne od mimina byla jsem z toho na nervy a od roka jsem to vzdala nespal jednoduše po obědě a ani dopoledne a snad ani večer.. Neměl asi potřebu
, tak bych to nehrotila a nedavala bych spat jelikož člověk chce mit večer už klid sam pro sebe ![]()
Náš malý chodí spát okolo 13h a spí většinou tak do 14.30-15h. Večer chodí spát okolo 19.30 a ráno se budí mezi 7 a 7.30.
Už je na tento režim navyklý a nám to taky vyhovuje ![]()
Náš chlapeček chodí spát po obědě kolem 12:30 hodiny, chvíli si tam mluví, brouká a kolem té 13 hodiny spí. Spí tak do 14:30 hodiny a večer chodí spát kolem 20 hodiny. Spí do 7:30 - 8 hodiny. Někdy se stane, že po obědě neusne, ale nechávám ho ležet alespoň do té 14 hodiny, ať je v klidu a alespoň takto si trošku odpočine. ![]()
Mam doma to same. Po obede kolikrat nechce jit spat, ale bez spani nevydrzi {a priznam se, ze ani ja} a vecer jde spat v deset se vsemi ostatnimi. Kdyz naaahodou vydrzi odpoledne nespat, tak jde spat vecer stejne v deset, navic je protivny a ja unavena. Spad dopoledne driv nejde ani omylem… to bude skakat po posteli a delat kraviny, ale spat urcite ne.
To samé, když usne přes den, jde večer až před desátou, když neusne jde kolem osmé. Vstává taky kolem sedmé, osmé.
Máme to stejně. Po o jde tak v půl druhé- když ji dám dřív, tak neusne…a večer sůvačí do půl 10…ale já si to dělám spíš sama. Ráno mi totiž spí klidně do 9, tak se pak nemůžu divit, že mi po o usne až v půl druhý a pak sůvačí. Dneska jsme vstali před 8, tak ji dám po o dřív a třeba usne dřív večer…no je to na popel…
Večer dávám do postele mezi 20 a 21hod. bez ohledu na to, jestli je unavená. Ráno vstává mezi 7 a 8:30, po obědě někdy spí, někdy pár minut, obvykle jí uspím v kočárku tak kolem 14hod a je schopná spát i do 17hod.
Mi dcerka po o musi spát, protože jinak usne v 18 hodin klidně ve stoje, o protivnosti nemluvě, a probudí se ve 20 a usne až o půlnoci, vstává v 6… V noci se ještě probudí a vyžaduje, at si k ní jde taťka lehnout… To dělá ale pořád s o spánkem nebo bez.
Ahoj holky, chci se zeptat, jak vám spí 2leté děti? Malý, když ho dám po o spát, tak usne nejspíš o půl druhé, spí max.do 15h, ale pak vydrží do půl desáté
když ho nedám po o spát, tak spal od 20h do 8h, ale manžel je přes zimu doma, tak ho zase dává po o spát a já pak se s ním trápím do půl desáté! Tak co je lepší? dík za názory.