Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
janca84 píše:
Tohle jsem řešila s rodiči taky…Bohužel u nás v MŠ nelze nechat si některé děti hrát a některé nechat spinkat.Lehárnu máme v mezipatře.A na směnu je jen jedna učitelka.Pamatuju si na jednu maminku,jak mi říkala,že její dcera určitě spinkat nebude,protože nespává.No tak jsem se „těšila“ co si s holčičkou počnu…Přečetla jsem pohádku a holčina byla tuhá![]()
Pak jsem ale měla dítko,které od 5ti let neuslo a celou dobu spaní prostě chlapeček ležel,byl zlatej,hrozně hodnej.Jinak ze zkušenosti rodičů tě snad uklidním,že se to srovná.
Holky tak aspoň jedna paní učitelka mezi náma
Je to jasný, prostě ze strany učitelek v MŠ s tím nejde nic udělat. Nejde prostě vyhovět všem dětem. Odpočinek je pro děti přínosem. U nás ve školce mají spaní ve třídičce a taky jedna paní učitelka. Už tak je obdivuju, jak všechny ty děti zvládají.
Já si vzpomínám sama na sebe ze školky, že jsme nespala jen 1×, jinak pokaždé. Ale uklidnili jste mě, že v tom nejsme sami a máme to všechny stejně.
Budeme muset vydržet a těšit se na každý víkend, kdy nebude spinkat poo
Holky, moc Vám všem děkuji za rady a Váš čas, který jste mi tu věnovali, opravdu moc děkuji.
![]()
To by bylo aby se to nesrovnalo,uvidíš,že jo.Ve větších školkách je víc učitelek.Ale já jsem učila před MD ve vesnické školce.Takže 25dětí od 3-7let.Na směnu jsem na ně byla sama a bylo to kolikrát o hubu,ale to už je z jiného soudku.Jo a vzpoměla jsem si ještě-jedné mamince jsme vyšly vstříc a její dceru budily o 20min dřív než ostatní děti.Ona byla hrozně hodná,takže jen jsem ji pohladila,řekla,ať se pomaličku probudí,že za „chvilku“ budou vstávat i ostatní děti.Zbytek času jen „doležela“ v postýlce.