Špatné spinkání miminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31104
25.8.13 06:27

@Nicolink a jak ti spí přes den?

Když jsi z postele nervózní tak by jí to neuklidnilo. Nejhorší je nervozita. Je potřeba jí ukládat a věřit, že tohle bude ta dobrá noc :-).
Jestli máš monitor tak se bříška neboj. už vůbec. Malý fakt tak strávil celý druhý měsíc.

Jinak odnaučování něčeho je individuální. Taky se samo dítě může rozhodnout, že už chce svůj prostor a jseš druhá s veškerými plány :-).

Já teda malého v posteli nemívám. Nikdy ho to neuklidnilo. Kojila jsem v sedě. A naopak mi vyhovovalo, když jsem ho neměla ani hned u postele, protože jsem neslyšela každé fňuknutí.

Ještě. když se ti vzbudí po.20 minutách jak brečí?

Máte nějaké pomůcky? Zavinovaní? Dudlika? Jak spala doteď?

Příspěvek upraven 25.08.13 v 07:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
25.8.13 07:13

Pokd se ti vzbudí po 20. minutách, tak musí být pretazena, na to platí pevně zavinout rucicky k tělu, aby s nimi nemohla sermovat a pustit bílý šum třeba vysavac ;-) Já dávám syna spát hned jakmile vidím první známky únavy, co se týká koupání, tak koupu už v 6 ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
25.8.13 07:17

Na bříško dáváme probioticke kapsle laktobacilky od swissu, bříško ho trápí, ale minimálně, když to začne, tak mu na bříško dáváme nahraty polstarek z pecicek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
25.8.13 07:20

@ivana-domca to zavinovaní i bílý šum je taky individuální. Malý první měsíc byl zavinovaný druhý se rozhodl, že zavinovaní je pro mrnata nebo nevím a sice se budil, ale vyvinuty prostě neusnul. Kroutil se tak dlouho než se z toho dostal. A bílý šum ho rozčiloval :-)

Ale s prvními známkami únavy souhlasím. Ty děti jsou v téhle době na to hrozně citlivé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
25.8.13 07:24

Jinak já probiotika v kapslich dávala taky. Zažil ale i koliky i když znám horší exempláře. Jen já ty kapsle rozpouštěla do dokrmu. Pak do čaje. Jako na lzicce to nejde rozmíchat. Takže pro malé plně kojené miminko mohou být kapičky lepší volba. Probiotiké jsou kromě bio gaia ještě od biopronu. Značně levnější. Mají i kapsle. Jsou taky levnější než ty od swissu. Nicméně pomohl i sab simplex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
25.8.13 07:27

@Myrha je to individuální, ale musí to vyzkoušet, našeho syna pro změnu rozčílí poloha na bříšku, chvilku pase koniky a jak si položí hlavu, tak začne řvát, bez zavinuti neusne, jak ve dne tak v noci a přes den spí jen u bílého šumu, ale hraje mu to v postýlce potichu, takže to nikoho neobtěžuje ;-)
Ted jsme měli období 14 dnů kdy spal přes den jen po půl hodinách a to byl masakr, když mám doma další 2 děti :zed: :zed: Jinak je to spáč, vydrží přes den max. hodinu vzhůru, pak na hodinu až 2 usne, večer usíná kolem 7, vzbudí se kolem 10 a 3 na kojení a mezi 6 a 7 vstavame..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
25.8.13 07:30

@Myrha bio gaia nám u druhého syna nadelaly paseku, tak jsem se bála dát je i třetímu, koupily jsme ty laktobacilky a v porovnání v kapkami jsou lepší, mají v sobě víc těch prospesnych bakterii a rozmichavam to ve strikacce s odstrikanym mlékem, na lzicce to rozmichat nešlo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
25.8.13 08:39

@Nicolink myslím, že malá je přetažená. Nevím jak ti spí přes den (když jí dáváš hajat pak až v 9.), ale ta devátá mi přijde opravdu pozdě. Zkus to dřív, klidně v 7.vykoupat, to jí také unaví, pak nakojit a spát. Uvidíš jestli to zabere. Zavinuješ? Mě se zavinovačka osvědčila nejvíc při obou dětech :palec: Malý je v ní pořád, to má 4,5 m. a čouhají mu nohy :lol: Ale spinká hezky.
Jinak ten režim si bude určitě měnit, u nás taky jednou spinkal od 8.večer do 6.ráno, pak se začal budit třeba 3×, teď zase chrní hezky, ale vzbudí se třeba jednou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
25.8.13 08:56

Taky myslím, že je 9 pozdě…taky jsme dával kolem 9té, když byl malinkej, ale on před tím šíleně plakal..pak si sám posunul spaní tak, že chodí spát okolo 7…to mu vydrželo do ted - má půl roku a pokud přetáhnu například do půl 8, vyjadřuje nespokojenost, pak hůř usíná…pokud ale dávám spát okolo 7, tak vykoupu, dám mu najíst a položím do postýlky a usíná sám, bez mé přítomnosti do 10 minut. A spí cca do 5:00, kdy chce jíst a pak ještě do 6:30
Ale on je celkově dost spáč..
Přes den to samé pokud je přetažený, řve..pokud ale dodržím jeho potřebu spánku, je to pohodář :)
Takže za mě klidné dítě se rovná nepřetažené dítě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
25.8.13 09:36

@Nicolink koupej dříve, kup si kapky Baby calm-jsou přírodní, klidně může spát na bříšku, když máš monitor, akorát otáčej hlavičku, a´t ji nebolí za krkem - budíka si nařizovat nemusíš, ale při dalším kojení ji dej na tu drhou stranu. zavinutí by také mohlo pomoci, ptž na bříšku cítí teplo, jak si dýchá do matračky, a cítí teplo na hrudníčku, to jí dělá dobře, takže zavinutí by to mohlo imitovat - a dej jí něco před obličej - bryndáček, mazlíčka např. http://www.babymarket.cz/index.php?… nebo látkovou plenku - aby s do toho dýchala… to děti uklidňuje. ;)

já si ale myslím, že největší problém je to bříško… to tak po šestindělí většinou je ;) zvaž i nákup kapek biogaia - nám pomohly výtečně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
25.8.13 10:39

@Nicolink a proč ji přetáčíš z bříška, když tam spí dobře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ikyki
25.8.13 11:59
@Anix píše:
A co uděláš s dítětem které spí jenom na bříšku??? Budeš s ním celou noc vzhůru a trpět jak brečí a nemůže usnout???

Jistě, že ne ale udělám pro něj cokoli napíklad vedle ní budu ležet pohupovat ale nebudu dávat na břicho, miminka na něm prostě spát nemají, neřekla jsem to tak aby mímčo na břicho nedávala jen jsem řekla co vím o spaní miminek na bříšku ;)

• Citovat
  • Upravit
ikyki
25.8.13 12:01
@Nicolink píše:
@ikyki no tak k nám do postele bych ji nevzala…za prvé tam stejně pláče a za druhé si neumím představit jednou to odvykání… to si to radši vytrpím tedka ale naučí se hajat ve své postýlce…navíc si neumím představit že bych pod ní neměla monitor dechu :zed: ale je to jen můj názor…@Ell.Z
zatím kojím a mlíčka mám si myslím až dost…s mlíčkem zatím nebyly nikdy problémy..už v porodnici jsem mohla kojit ostatní děti :mrgreen: hold asi budu muset vydržet :nevim: ale teda nevím jak dlouho :mrgreen:
@Myrha
vyzkouším ji dávat do postýlky dříve a uvidíme co to udělá…stejně jsem měla v plánu koupání přesunout už na 7 hodinu a spánek do 8 hodin…ale než se takhle zajedem to si asi ještě počkám

Tak já klidně jednou budu odnaučovat z velké postele než jí nechat budit se každou půl hodinku, naše se ve velké vyspí bez probuzení minimálně 10hod v kuse…a nevidím jediný důvod proč pod dítětem monitor nemít i ve velké posteli :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Barushe
25.8.13 12:27

@ikyki kdyz je monitor dechu, nechapu, proc nenechat spat na brisku, kdyz se jinak budi :roll: :nevim: a ve velky postely by ti byl na prd, kdyz by to snimalo i tebe :lol: jedine ten prenosnej na plinu :think:
Rikam, nas malej spi na brisku od narozeni a nic mu neni, navic ma krasne tvarovanou hlavicku :palec: a od zacatku si ji pretaci ze strany na stranu sam ;)

• Citovat
  • Upravit
15404
25.8.13 13:05
@ikyki píše:
Tak já klidně jednou budu odnaučovat z velké postele než jí nechat budit se každou půl hodinku, naše se ve velké vyspí bez probuzení minimálně 10hod v kuse…a nevidím jediný důvod proč pod dítětem monitor nemít i ve velké posteli :nevim:

co šílíte? :lol: náš spal s náma v posteli od narození do 6ti měs a nic jsem ho odnaučovat nemusela, prostě jsem ho tam jednou položila a od té doby spí tam. a to určitě nemáme zlatý přizpůsobivý miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí