Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Nicolink promiň ale buzení co 3 hodiny v noci ve 2 měsících je podle mě zcela normální.
JMě se budil co hodinu, to byl teprve mazec. Naučíš se usínat hned po kojení, vždyť co 3 hodiny to jsou 2 kojení od půlnoci… to mají některé maminky i do roka půl. No u nás začal spát v 8 měsíci sám od sebe celou noc. Noc před tím jsem kojila ještě 5× za noc (počítám od půlnoci kdy chodím spát) a druhý den už nic. A už mu to zůstalo.
Obvykle to je tak 2-5. měsíce to kojení 2-3× za noc a pak už se to začne prodlužovat. Neboj to uteče.
AD režim: ten se ještě 100 x změní. Však není logické, aby měsíční dítě dělalo to stejné co třeba půlroční, pro ně je i sebemenší změna (třeba to, že se naučí spát na boku) nebo zvedat hlavu, velká věc, která se někde projeví.
Jinak ve 2. měsíci po 3 probdělých nocech jsme museli odstranit zavinovačku a začít dáváat spát na bříško a pak se to zas normalizovalo a budil se třeba 5× za tu noc (ne 15×)
@Myrha
jo? a já zas četla že od 3 měsíců začínají miminka spinkat déle, některé i celou noc..naše malá se budila do 2 měsíců jen jednou za noc ( když nepočítám to období co jsem tady s váma řešila předtím
) a tedka když ji běží 3 měsíc tak začne takhle ponocovat? je to nějak obráceně
proto mi to příjde divné…a navíc u toho kojení fakt vyvádí a to taky nedělala ![]()
@Nicolink jo a já znovu zavedla zavinovačku a je to mnohem lepší
@ivana-domca muzu se zeptat, co vam biogaia udelala??? ja ji ted vysadila… pomohla s prdikama, ale ma hrozny problemy s kakanim… je plne kojena, takze me napadla jen ta probiotika
@Tůmička špatné MM neexistuje, jestli vám ale podání UM vyhovuje oběma, tak není co řešit. Jen si ohlídej, abys kojila dostkrát, abys o to mléko fakt nepřišla, pokud teda kojit chceš.
Ono to není tak, že dítě chce jíst jen když má hlad a ne vždy když pláče, tak nutně chce jíst.
Navíc existuje a v noci hlavně spirálá, čím víc kojíš, tím víc ho zlobí bříško a tím víc chce pít (ví, že když pije tak to rozpohybuje a uleví se mu). Tím se budí častěji a častěji.
Není to stoprocentně u všech dětí, ale u toho mého to tak bylo. Takže na velmi časté buzení (tj. po 30 minutách) fakt fungovalo mu nedat napít a raději dělal 100 a jednu věc, než nakojit. Pak nastali 2-3 noci, kdy spal i 3-4 hodiny v kuse, ale pak se zase něco stalo a přišla zlá noc.
Jo a docela dlouho platilo, že čím líp spal přes den, tím líp spal v noci. Hlavní bylo ho nepřetáhnout, což šlo hodně snadno.
@Nicolink moje mala ma v 6 vanicku, pak se naji, usne a spi tak do 12 -1 pak zase jidlo a pak 3-4 a pak kolem 6-7 se budi na pul hodky nebo na hodku a pak zase usne! Nekdy je to kojeni ake taky boj, nez ji prilozim k prsu tak uz breci a pak kdyz ji tak stipe, kouse a tak… dela to proto, ze ji boli brisko, takze behem kojeni, ji dam na brisko hrejici polstarek a pak hezky papa ![]()
@Nicolink holka já toho četla…
, ale s holkama co tu chodím do diskuze tak u hodně z nich to bylo tak, že první měsíc dobrý a pak se to začalo kazit.
Já byla extrém prvních 8 měsíců fakt peklo pekloucí, ale teď mám zas klid. Ony měli supr první měsíc, pak tak normál, vstávání 3× za noc, ale zase třeba jim děti takhle vstávájí i teď v roce.
Nejvíc mě dokázalo naštvat ve 3. měsíci, když po 12 kojeních a probděné noci jsem si přečetla, že už je dítě schopné spát celou noc… Ne můj syn.
Jeslti Ti dělá bordel u prsu možná pít nechce, možná ti to neteče tak rychle jak by chtěla (spurt), možná se jen zajímá o tisíc věcí, zkuz třeba kojit někde v naprostém klidu, jestli se to nezlepší (začíná víc aa víc vnímat).
Oni jsou ještě malincí a ten režim a návyky se prostě mění ze dne na den. Neznamená, že když dneska funguje to, zítra to nutně musí fungovat taky. Těch dětí, které to mají takhle lineárně je minimum.
Většina je furt jiná a ty nestíháš měnit to, co už jsi dávno myslela, že funguje. At jde o spaní o denní režim o jídlo, oblečení, hračky.
@BABIES bio gaia jsou probiotika ne? za mě moc drahá, ale furt probiotika
Pokud se vzteká u prsa kvůli bříšku (což tak často bývá), holky vydržet ve 3 měsících většinou ta střeva dozrávají a pak už je mnohem líp.
@BABIES premnozila se mu bakterie e-coli ve střevech, dávám u třetího laktobacilky od swissu a je klid ![]()
@Myrha jojo. nam asi po mesici zabrala na koliku, ale od ty doby co je bereme ma mala problemy se vykakat. Coz nechapu, probiotika by to mela spravit
dostala dokonce i cipky
no mala se ted snazi kadit kazdej treti den. a at tlaci sebevic nic z ni nevyleze nebo uplne minimum, hrozne place od bolesti
a to pak nechce ani jist!!! ale ja drzim, kojeni je pro me dulezity, takze i kdyz treba na 50 pokusu, stejne ji nakojim
@ivana-domca tak to je des :/ ja jsem v anglii takze biogaia he jedina, co jsem sehnala ![]()
@Myrha Láhev dávám jen ráno a večer. Mezí tím jen kojím. Museli jsme nasadit příkrm, protože moc nepřibíral. A vyhovuje nám to oběma. On je spokojený a já také. V půl osmé koupeme, pak mu dám láhev (150ml), do devíti jde spát a spí cca do 1-3. Pak se budí po 1,5-2 hodinách. Občas vydrží i 3 hodiny, ale to jen málokdy. Přes den kojím také tak. Podle pláče už poznám, kdy je to hlad a kdy ne
samozřejmě chci ještě nějakou dobu kojit. Hlavně v noci. Je to pohodlnější. Nakojím, uložím a jdu spát.. A spím během 5 minut. Ale taky se mu to spaní zhoršilo. Do měsíce spal v noci nádherně. Budil se po 4 hodinách a spal maloučko přes den. Pak se to nějak začalo otáčet a spí přes den i v noci tak nějak stejně. Vstáváme většinou kolem sedmé, do devíti ležíme v posteli a pak ještě jdeme na hoďku spát. Někdy spí až do půl deváté, tak to pak rovnou vstáváme.
@svycarka

ale ona u toho prsu dělá binec víš?? odvrácí se, kroutí se, štípe mě a pořádně nepije tak si neumím představit když by to dělala celou noc v posteli
@Tůmička
spinká v postýlce sama… po nakojení chvíli pláče ale bud ji dám dudlík nebo otočím na bříško a většinou usne a spí další 2 hodinky asi…já vím, že se děti budí častěji v tomto věku ale ona to nedělala tak mě napadlo že je málo najezená a proto nemůže dlouho spinkat