Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Vlacilova píše:
@pikola asi budu mít umělé zuby no
Ale proč? Moji rodiče taky nemají svoje zuby, babička vyndávací a já ve 42 pořád všechny svoje, i když se léčím s paradentózou
nesmiřuj se s tím, že by jsi měla mit tak brzy umělé zuby propána, není doba jak před 30 lety ![]()
@stinga 1 maličký? 😅 ja si zuby čistím, jak už jsem psala, a mám ty kazy strašně velké. Hold je to asi v genetice nebo nevím. Přitel si zuby někdy nevycisti vecer, protoze prijde unavený z prace a kazy nemá vubec.
Příspěvek upraven 10.07.23 v 18:57
@Vlacilova píše:
@stinga 1 maličký? 😅 ja si zuby čistím, jak už jsem psala, a mám ty kazy strašně velké. Hold je to asi v genetice nebo nevím. Přitel si zuby někdy nevycisti vecer, protoze prijde unavený z prace a kazdy nemá vubec.Příspěvek upraven 10.07.23 v 18:56
opravdu není problém v genetice, jen vy doma se na to vymlouváte, najdi si rychle dentální hygienu, ať tě naučí správně si zuby čistit, nestačí čistit, ale správným způsobem
@Anonymní píše:
@Tarjei přesně, otec ma spatne zuby, oba rodice uz maji vydávací, maminka ma paradentozu, sestra taky a babicka taky. Spatne zuby mame v rodině a mne uz ve 4 letech trhali zuby skrz nervy. Bohuzel i pres čištění je mam hold spatne.
Moji rodiče měli také dost zkažené zuby, kazily se i mně až do chvíle, kdy mi jedna paní doktorka řekla, jestli vím, že si je čistím špatně a naučila mě to dělat správně. Od té doby (25 let) mi kaz spravovali letos asi čtvrtý, jestli dobře počítám. Takže asi tak.
@Vlacilova píše:
@pikola proč? Protože se mi rychle kazí.
Zuby se nekazí jen tak. Navíc to jak ti to opravuje je hrůza
jakou ti navrhuje náhradu těch zubů, co už nemáš?
@stinga tak to pozor, zuby si čistím dobře, vzhledem k tomu, ze jsem mela mit rovnátka a tak mě to učili😂 když nevíte, nepište.
@Vlacilova píše:
@pikola nic mi nenavrhl
Jestli to nebyly osmičky, tak tě přece nenechá bez zubů
@pikola no obě 6tky nahoře a 4 nahoře. Nevím proč nic nenavrhnul
@Vlacilova píše:
@stinga tak to pozor, zuby si čistím dobře, vzhledem k tomu, ze jsem mela mit rovnátka a tak mě to učili😂 když nevíte, nepište.
však v pohodě, moje zuby to nejsou ![]()
@Anonymní píše:
@K82 předtím ne a provizorní neni, uz to takhle necha. Nicmene zacnu shánět nového zubaře, ten ke kterému chodim je strasnej. V 18ti mam takto znicene zuby a to jen kvuli nemu, protoze to neumi asi
Zuby nemáš zničené Kvůli němu, ale Kvůli sobě, holka. Pořádně čistit, dentální hygienu a nebude ti muset nic vrtat a nic lepit. Tak to je. A taky nebudeš nic platit, jen toho hygienistu.
@Vlacilova píše:
@pikola no obě 6tky nahoře a 4 nahoře. Nevím proč nic nenavrhnul
A ty rovnátka nemáš proč? Holka, přece nemůžeš být bez zubů, to se musí nějak řešit. Vaši to asi nechtějí platit, co? Najdi si nového zubaře a začni chodit pravidelně na dentální hygienu. Není to zas takový balík jednou za půl roku.
@stinga Přesně, je to jako s obezitou třeba. Ano, někdo muže mít zdravotní problém, dokonce dědičný, ale většina tlustých je jednoduše vyzrana. A totéž zuby. Dědičné? Muj otec neměl zuby v padesáti, maminka měla v šedesáti klapačky. Jedná sestra je má taky, ale tam je to po léčbě, to beru. Bratr má krom osmiček všechny. Další sestra nemá žádné osmičky a chybí jí jeden další, další sestře jich taky chybí pár. Jsem nejmladší z nich, je mi 66, loni mi trhala poslední osmičku. Zbytek mám. Takže dědičné, jo?
@inkakřivák ježiš vy jste fakt dementi 😂 kolikrat to tu budu psat. Zuby si čistím správně, na dentální hygienu si zajdu, ale budu to muset probrat s rodiči, zubaře změním a NEJSEM JEDINÁ, CO MÁ S TÍMTO ZUBAŘEM PROBLÉM!!!