Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
ahoj, nedávno ukazovaly v Sama doma, jak se váže šátek… já s tím vždycky zápasila až jsem vyměnila šátek za manducu a hotovo
. Kdyby mi tohle někdo ukázal dřív ![]()
http://www.ceskatelevize.cz/…chiv-clanku/?…
@AnastazieB píše:
To spíš ne, pokud ti nejde kříž s kapsou uvnitř, tak kapsa venku je mnohem horší na dotažení. Děláš to jako na tomhle videu? http://www.youtube.com/watch?…Jinak mě nenapadá, v čem by mohl být problém, je potřeba dítěti hezky podsadit nožišky, když ho dáváš do kapsy a pak šátek utáhnout na ramenou. Takovéhle vyklonění se mi nikdy nijak nepodařilo…
jo jo, podle téhle paní to vážu, já mám takovéhle vyklonění pokaždé
zkusím do kapsy zavázat i hlavu
Napadá mě jedině fakt pořádně utáhnout. A ještě jsem si hlídala, aby při posazování měl nožičky pěkně omotané kolem mého pasu. Vložím naší fotku.
@AnastazieB píše:
@suricata A co máš za šátek? Není třeba moc úzký?
naopak mi příjde široký, jinak mám storchen wiege 4,8m
Tak to fakt nevím… podívej se na www.nosenideti.cz a založ tam diskuzi, holky ti poradí ![]()
Ahoj zakladatelko, nevim jestli uz nejdu s krizkem po funuse, ale moje rada zni:
Podle fotky to vypada, ze mas povoleny horni lem u kapsy, kdyby byl utazeny tak ti mimco nezklouzne. Nevim presne v jakem bode delas chybku, tak se to pokusim popsat.
Kdyz davas miminko do kapsy, tak mu dost latky zaloz pod zadecek (podsad zadecek) a latku roztahni od kolinka ke kolinku (aby mel kolinka vys nez zadecek) a ted zacni utahovat popruhy, pekne pruh po pruhu (nestaci zatahnout za cely poruh najednou) zacni hornim lemem ( to je ten vnitrni, bliz k miminku) potom druhy popruh a to opakuj (stridej - utahni jeden, podrz, potom utahni druhy a podrz a opet utahni prvni
do te doby nez bude miminko k tobe utazene tak, ze kdyz se predklonis tak bude stale ve stejne pozici (neodlepi se od tebe)… Obcas se mi stane, ze se mi satek povoli v okamziku kdyz se snazim popruhy skrizit pod zadeckem, takze na to si dej taky pozor ![]()
Prejio hodne zdaru a kdyby cokoli urcite se ozvi ![]()
@Ifka07
děkuju, přesně jak píšeš, když jsem křížila pod prdelkou, šátek se trochu povolil a ten kluk ušatý sklouzl, teď jsem začala dávat horní lem až k uším a utahuju postupně, miminko mi v tom perfektně sedí, ani se nehne a je moc spokojené.
Ještě jednou děkuju a určitě se ozvu, když se zase vloudí chybka ![]()
@suricata píše:
@Ifka07
děkuju, přesně jak píšeš, když jsem křížila pod prdelkou, šátek se trochu povolil a ten kluk ušatý sklouzl, teď jsem začala dávat horní lem až k uším a utahuju postupně, miminko mi v tom perfektně sedí, ani se nehne a je moc spokojené.
Ještě jednou děkuju a určitě se ozvu, když se zase vloudí chybka
Super, tak to mám radost! Tak ať je malý v šátku co nejvíc spokojený, zatím papa
Ahoj holky, potřebuju poradit co dělám špatně. Dnes mi manžel přinesl vypůjčený elastický šátek MaM a hned jsem zkoušela první úvaz podle videa na youtube. Jo, prcek má měsíc a tři týdny. Do vertikálu do kříže s kapsou nechtěl a ani se mi to nedařilo, hrozně křičel, tak jsem vyzkoušela kolíbku s venkovní kapsou a tam usnul, ale když dýchá tam lehce chrčivě, tak ho pořád poposunuju, snažím se najít polohu aby tak nechrčel, ale už nevím. Co dělám špatně?
Může to být tím, že je tam moc zapadlý zadečkem nebo moc na těsno?
Tak to mě zajímá ![]()
Malá u mě chrčela, u tatínka ne, tak jsem usoudila, že mám moc úzký hrudník. Neporadím, ale nemusíš se s chrčením cítit osaměle
Třeba má někdo trik, jak uvázat líp.
taky jsem vázala kolíbku, ale pak už byl malý moc velký a brada mu padala na hrudníček a chrčel, od dvou měsíců jsem ho začala vázat do vertikálu, ale dalo to na začátku docela zabrat, prvně řval, pak jsem ho měla uvázaného nakřivo, ale po troše cviku, jsem si zvykla já i prcek a oba si to s šátkem moc užíváme, občas se dokonce směje, když se do něj začínám šněrovat, protože ví, že jde na bříško
zkus ještě ten vertikál
@Beru já myslím, že máš tu kolíbku moc hezkou.
Ale kolíbkový odborník moc nejsem. Vázala jsem rovnou vertikál kvůli širokému balení.
Ale jukni sem www.nosenideti.cz . Je tu spousta rad a odkazů a určitě tam najdeš radu