Špekáčky v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35970
1.5.21 12:08

:roll: :roll: No já si myslím, že už si z hlavy něco pustila…doufám, že se ti to brzo vrátí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
1.5.21 12:11

@admin víte co by mě zajímalo? Jestli špekáčky, chesecake, Lišková omáčka, apod je stejná osoba?

• Citovat
  • Upravit
996
1.5.21 12:11
@Anonymní píše:
Ahoj, včera jsme si u mých rodičů na zahradě na ohništi upékali špekáčky. Koupili jsme je den předem v řeznictví. No a já mám teď strach, abych z toho něco nechytla. Měla jsem ho naříznutý klasicky do kříže na koncích a nijak jinak už ne. Tak teď mám strach, že se mi to uprostřed dostatečně nepropeklo. Byl klasicky do zlatova, ale nevím, jak dlouho jsem ho upékala, odhadem 5-10 minut. Já jinak uzeniny vůbec nejím a teď mám z toho výčitky. Jsem 15. Týden a četla jsem, že jsou rizikové v těhotenství potraviny jako plísňové sýry, paštiky, různé pochoutkové saláty a taky různé druhy uzenin z důvodu listerií, salmonel atd. Myslíte, že si s tím mám dělat starosti nebo to můžu pustit z hlavy? Jinak špatně nám nikomu nebylo. Ale přesto se bojím.

A ted si predstavte, ze ja jsem v 35tt a vcera jsem si na Carodkach dala nejen spekacek, ale i grilovanej hermelin!!! 😱 😱 😱

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
1.5.21 12:16
@janikema90 píše:
A ted si predstavte, ze ja jsem v 35tt a vcera jsem si na Carodkach dala nejen spekacek, ale i grilovanej hermelin!!! 😱 😱 😱

Měla jsem pivo. Do mě! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.5.21 12:21

Ahoj, tady zakladatelka, díky za reakce. Vidím, že bych si s tím dělala hlavu jen já. Nevím, prostě mi ten možná nedopečený špekáček přišel kdoví jak rizikový no. Asi že to běžně nejím. Mám ráda maso, ale uzeniny si dám tak třikrát za yrok. To je celé. Všichni je tam jedli, vypadaly dobře, voněly dobře, tak jsem si jeden s chlebem a hořčicí dala. Koupila jsem je já osobně den předem v dobrém řeznictví, teď před pálením čarodějnic měly určitě odbyt, takže si myslím, že jim tam dlouho neležely a sice jsem je vezla hodinu v autě domů, ale byly v termotašce, tak snad přežily bez újmy a snězeny byly za 24 hodin po zakoupení. Tak snad nebudu v budoucnu litovat jednoho snězeného špekáčku.

• Citovat
  • Upravit
19983
1.5.21 12:22

Mam pocit, ze posledni dobou, všechny co pocuraji test přijdou o mozek :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15298
1.5.21 12:25

I kdyby jsi ten sekaček snědla studenéj, tak se nic nestane, není to syrový maso. Zbytečný drama, děláš jak kdyby jsi snědla jed.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2998
1.5.21 12:27

Já bych měla strach, ze jsem chytla covid :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
1.5.21 12:30
@Anonymní píše:
Ahoj, včera jsme si u mých rodičů na zahradě na ohništi upékali špekáčky. Koupili jsme je den předem v řeznictví. No a já mám teď strach, abych z toho něco nechytla. Měla jsem ho naříznutý klasicky do kříže na koncích a nijak jinak už ne. Tak teď mám strach, že se mi to uprostřed dostatečně nepropeklo. Byl klasicky do zlatova, ale nevím, jak dlouho jsem ho upékala, odhadem 5-10 minut. Já jinak uzeniny vůbec nejím a teď mám z toho výčitky. Jsem 15. Týden a četla jsem, že jsou rizikové v těhotenství potraviny jako plísňové sýry, paštiky, různé pochoutkové saláty a taky různé druhy uzenin z důvodu listerií, salmonel atd. Myslíte, že si s tím mám dělat starosti nebo to můžu pustit z hlavy? Jinak špatně nám nikomu nebylo. Ale přesto se bojím.

Mela sis ho nariznout ještě veprostred „na ježka“. Takhle bych měla strach. Ale pohotovost to jisti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1020
1.5.21 12:31
@Anonymní píše:

Opravdu je ten dotaz myšlen vážně? Mám pocit, že pokud člověk takový dotaz vznese, nemůže snad být svéprávný 8o Mimochodem, i kdyby ten špekáček byl nedopečený, tak co jako? Vždyť se jí i studený, není to žádné syrové maso :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
1.5.21 12:36

Uzeniny jsou od slova uzený, tudíž už jednou ty špekouny tepelnou úpravou prošly. Plus podruhé jí prošly, když jsi je opekla. Klobásku po studenu jsi nikdy neměla? Achjo, přestaň číst nesmysly. Plísňové sýry jsou taky v pohodě, pokud jsou pasterizované, což drtivá většina je. Nechápu tuhle hysterii. Schválně kolik znáš ženských, co potratily po jídle? Já 0.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.5.21 12:38

O ty karcinogeny vznikající v ohni mi nešlo, jím to jednou za rok, tak to snad přežijeme, spíš si nejsem jistá tím, jak se tady ty uzeniny tepelně opracovávají atd, jestli dostatečně, ale asi Jo. Spousta lidí to jí doma už tepelně neupravené. Můj manžel to stejné. Stále ty jeho klobásky, špeky, tlačenka a jitrnice. PS: nečetla jsem nic o Liškové omáčce, cheesecaku ani nic podobného nepsala. A špekáčky příště naříznu do hvězdičky.

• Citovat
  • Upravit
2181
1.5.21 12:50
@Anonymní píše:
Ahoj, tady zakladatelka, díky za reakce. Vidím, že bych si s tím dělala hlavu jen já. Nevím, prostě mi ten možná nedopečený špekáček přišel kdoví jak rizikový no. Asi že to běžně nejím. Mám ráda maso, ale uzeniny si dám tak třikrát za yrok. To je celé. Všichni je tam jedli, vypadaly dobře, voněly dobře, tak jsem si jeden s chlebem a hořčicí dala. Koupila jsem je já osobně den předem v dobrém řeznictví, teď před pálením čarodějnic měly určitě odbyt, takže si myslím, že jim tam dlouho neležely a sice jsem je vezla hodinu v autě domů, ale byly v termotašce, tak snad přežily bez újmy a snězeny byly za 24 hodin po zakoupení. Tak snad nebudu v budoucnu litovat jednoho snězeného špekáčku.

Až bude dítěti kolem dvou let, tak sní takový věci, že nějaký špekáček je proti tomu vysoce hodnotná superpotravina. :lol: Např. králičí howno, brouka, listí z kytek, písek a jiné pochutiny :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.5.21 12:53

Bal tašku a honem do nemocnice. To bude na hospitalizaci.
Jejda neblázni. Nic se nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
606
1.5.21 13:00

Chybí tady zcela zásadní věc a to, jestli jsi ho měla s kečupem, nebo hořčicí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí