Spermiogram a žádná spermie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
matysek a sarinka
2.8.10 12:53

spermiogram

Dobry den chtela bych se zeptat,byly sme s pritelem na spermiogramu,,a nemel ani jednu pohiblivou spermii,,k tomu mame nejakek zanet ted budu brat antibiotika,,,jeste jdeme jednou na spermiogram,,a na urologii,,,ale chtela bych poradit,,,dekuji vsem za odpoved,,byla bych rada kdyby ste mi psali na email,,sluni4ko@seznam,cz dekuji matysek a sarinka

• Citovat
  • Upravit
3.8.10 21:45

dobrý doktor

Ahoj holky, jsem moc ráda že jsem našla Vaši diskuzi, která mi dala naději. Minulý týden jsme byli s přítelem na spermiogramu, protože jsme půl roku neotěhotněli. Můj přítel před několika lety podstoupil chemoterapii a předpokládali jsme, že by to mohl být problém. Gynekoložka mi napsala doporučení a my šli na Karlovo náměstí k sexuologovi. Byla jsem překvapená, že ač jsem chtěla jít s partnerem do ordinace, doktor řekl ať počkám venku a neumožnil mi to ani poté, co se ho přítel zeptal, jestli mne má zavolat. Přítel vyšel z ordinace, řekl že příště už půjde sám a potom dodal, že výsledek je tak špatný, že jediná cesta je umělé oplodnění a to možná až za tři čtvrtě roku. Málem jsem omdlela a brečela tři dny, než jsem našla tuhle diskuzi. Nicméně to nevzdám a ráda bych našla doktora, který by mluvil nejen s přítelem, ale i se mnou (přítel jí a udělá co řeknu, ale sám od sebe se nezajímá a veškerá aktivita je na mně), provedl kvalitní vyšetření a navrhl léčbu aniž by první a poslední řešení bylo IVF. Nevíte o takovém fajn doktorovi v Praze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4252
9.8.10 00:56

monduell

ahojky, jsem tu dnes poprvé a narazila jsem na tvůj příspěvek.
Snažíme se o miminko už přes rok a půl :-( . Doktorka nás poslala na spermiogram, ten nevyšel dobře- presne jak pises ty.Bud jen inseminace a nebo umele, ze prirozenou cestou nam nedava sanci.
Chtela jsem se zeptat jake vitaminy manzel bral?ze mu to pomohlo???
Doktorka mi rikala ze dalsi postup je ze pujdu na laparoskopii. :-?
Porad hledam jeste nejakou moznost aby jsme pocali prirozenou cestou!
Mohla by jsi mi prosim poradit?
 Dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
9.9.10 11:42

Právě manžel dobral vitaminy CARNITALGIN jsou prej moc dobre na spermie ale pravě jsem našla vitaminy ktere tvoři přimo spermie doporučila mě je doktorka ARGINMAX tak uvidime hlavně nesmime nic vzdavat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1596
14.9.10 10:15

ahoj Saritka, na tom lieku pisu ze je na zlepsenie erekcie:-) naozaj maju vplyv na spermie? moj manzel ma asteno-terato-zoospermiu a vlastne kvoli tomu sme este doteraz neotehotneli. ma 98% patolog. spermii…poslali nas teraz na IUI, ale aj tak by som chcela aby sa mu nejak zlepsiel, lebo sa bojim ze ked odovzda spermie a zistia este vacsiu patologiu, asi ma uz porazi :nevim: ty si tie vitaminy uz skusala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
14.9.10 10:28

Takže mému ,manžovi se ani po roce a půl vůbec nezlepšil SPG počet kolísa od 5 mil do 27 mil. ,al vždy má tak 98 % špatnou morfologii a tím pádem i pohyb. Bral vitamíny rok , cvičil mojžíšovou ,ale efekt nulový. Opakovaně má v ejakuláty baterie ty prý ničemu nevadí . Takže čekáme na příští týden jěště nanázor dr. Kočího v Praze tak jsem moc a moc zvědavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1296
14.9.10 12:54

Holky a je možný,že za půl roku se spermiogram zhorší o víc jak 50 procent..nějak se mi tomu nechce věřit…v březnu jsme měli spermio v normě a ted před IUI máme strašně málo pohyblivých a žádný progresivní :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
14.9.10 13:22

Je to možné spg totiž kolísá ,ale také je důležité udělat kultivaci zda tam nemá nějaké bakterie které to mohou ovlivnit. nějaká ureoplazmata, streptokoky a další. Zeptej se zda to dělaly nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1296
14.9.10 13:40

no nám vyšel takhle děsně před IUI…nicméně něco mi tam zavedli,ale co všechno v centrech dělají před výkonem nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
14.9.10 13:50

Tu kultivaci nedělají před výkonem ,ale většinou pokud se dělá kontrolní SPG . Manželovi to dělal urolog a přidal to do žádanky na spg.Takže si to zkus zjistit protože pokud by tam byla nějaká mrška tak muže mít i vliv na to ,že nevychází ani IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1296
14.9.10 13:54

a to mám říct jako v CARu ..nám totiž to IUI udělali,ale prý aby to vyšlo by musel být zázrak…takže až dostanu MS,mám napsat mudrovi,kterej hned pošle žádost na pojištovnu a hned bysme šli do IVF…to je divný,přeci v centru o takových věcech musí vědět…první spermio jsme si nechali dělat sami v březnu a ted to druhý bylo v den IUI…
a jak dlouho ta kultivace trvá? a myslíš,že by mělo smysl to zopakovat cca po 14 dnech od toho permia před IUI? a léčí se to jak? ATB?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
14.9.10 14:19

Ano léčí se to ATB, říci to v Caru ,aby mu to udělaly dříve než pujdete na IVF . trvá to caa 7 až 3 týdny dle centra . Bude lepší když budeš vědět ,že je i po této stránce v pořádku.Dle mého totiž pokud tam má nějaké bakterie může zase přenášet do tebe a tělo se tomu může bránit . já po předešlé IUI měla odpadávajíci hnis ze spodu ted se to konečně po třech měsících bude dořešovat. Můžu mít taky problémy s imunitou vuči jeho spermiím . Do těla s bakteriemi dostaneš i jeho spermie a tělo se začne bránit. je to logické ,že potom bere i spermie v tom postiženém ejakulátu jako bakterie. Mi jedeme na to vyšetření do Prahy příští týden a nevím kdy budou výsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1596
14.9.10 14:59

no my mame zly spermiogram na 98% je morfologia zla, ale aspon objem je dobry. a jeden lekar v bratislave mi povedal, ze neviem co riesim, preco riesim neplodnost, ked ja som ok, a spermiogram sa moze menit kazdych 72 dni sa tvoria nove, ze on dovod na IVF nevidi…ale podla mna to tak celkom nie je, lebo za 3 roky babo nemame, takze co z toho, ze ich je vela, ked su poskodene? ale to iste mi povedala aj ina lekarka v kosiciach…takze asi bude na tom nieco pravdy, ze ked je zla morfologia, tak to este nemusi znamenat neplodnost… no a mame naplanovane IUI a ked som to dobre pochopila tak urobi sa kontrolny spermiogram a v ten den zakroku sa odoberu cerstve spermie, v centriguge sa oddelia a vlozia sa do zeny. uz kolko ich bude tolko ich tam daju. a este nieco!moj manzel nema v spermiach bakterie ani hnis ani nic podobne, ALE ta tekutina v ktorej su spermie je prilis HUSTA a aj ked je tam niekolko dobrych tak sa nemozu z nej uvolnit. a to sposobuje prostata!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
22.4.15 19:09

@antoinnetka Jen to pH, ale zas někde se uvádí, že není horní hranice stanovena, no. Probrala bych to s Dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
20.5.15 14:37

Ahojky, holky chci se optat jak dlouho trvá než budou výsledky spermiogramu? Dostaneme je hned, nebo je budou nějak posílat? Jedeme příští pátek do sexuologického ústavu v Praze, protože se nám cca třičtvrtě roku nedaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí