Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jsou miminka co spí celou noc… Od sestrenky malá to tak měla… Pokud jde o kojení, můžete ji přiložit třeba po 5 h. Kvůli uleve prs… Ale jinak jak říkám jsou i mimina co spí celou noc a dohání kojení pak přes den.. Spaní se změní ještě několikrát z ničeho nic.. Nejsou to stroje mají nálady a bývají různé unavené ![]()
Také znám od kamarádek miminka co spí třeba i celou noc. Ono se to za pár týdnů třeba zase změní.
Syn se do 14m budil každé tři hodiny, někdy i dříve. Dceru jsem dovezla z porodnice, v 19h dala spinkat a spala až do 7.
Pokud normálně prospívá, tak jí na jídlo nebuď.
Dcera se po krmení hodinku rozkoukávala a pak zase usnula a spala třeba 2-4 hodiny…vůbec jsme si ji neužila, jen jsem koukala, jak spí. ![]()
Syn od 6ti týdnu spal 8h. Nikdy se to nezměnilo, i teď, v 7 letech jde občas spát po obědě ![]()
Některé děti prostě dobře spí, pokud nemá problém s přibíráním, tak NEŘEŠ! a užívej si to.
Nebuď ji!!! Zbytečné. Ona si jídla vezme dost přes den co potřebuje. Mi spala dcera už v porodnici 7hodin. Doma pak od toho 1-2m spala od 20hod. do 5ti rána, to se najedla a spala dále do 7-8. Uživej si to.
Děti nejsou stroje aby slapaly jak hodinky. Ono se to ještě Xkrat změní.
7 hodin to je jeste malo. Nase spala uz od narozeni od 7 do 7 nekdy do 9 a i sestricky v nemocnici si ji chvalili jak je hodna. Kdyz vstala tak byla vzhuru tak hodinu a zase spala 2 nebo 3 hodiny. Pak nastal vecer v 7 jsem si s ni lehla a vstavali jsme zase v 7
mela jsem stesti ze pres den ani noc nebrecela.
Malej nám spí od narození až do teď (9m) celou noc… naštěstí. ![]()
Na kojení jsem ho úzkoslivě budila párkrát (první dítě no) ale stejně u toho usínal tak jsem ho nechala. Sám si pak zabrekal až kolem 7h ráno. A odjakživa byl naopak váhově nad standardem. Prosperoval i tak velice dobře.
Ve dvou mes.me druha dcera spala celou noc plus pres den dala6-7 hodin v kuse. Rekord je 7a pul hodiny.
Je normalni a i 2 letech da po obede 3 hodiny.
Nebudila sem na kojení dceru, ani teď syna. Buď ráda, že ti v noci pěkně spává, co bych za to dala
![]()
Já i brácha jsme v noci spali 12 hodin v kuse běžně. Já od měsíce, brácha od dvou. Máma si to moc pochvalovala ![]()
Mala mi spala 7 hod vkuse
A cuca cca 7 min a při odbknuti mi hodí šabli někdy více někdy tak středně A pres den je skoro vzhuru přijde mi že rozezná den a noc to je zase super
Zdravím prosím včera jsem malou vykoupala nakojila odbrkla a položila bylo 21:00 hod dotoho byla asi 40 min vzhuru a jen tak v klidu ležela a divala se pak usla a bylo 4:20 a furt spala tak jsem ji vzbudila je normální že mi spi 7 hod vkuse? Jako když uložím malou v 21 hod tak se mi budi o pul 3 a pak kolem 6 až 7 rána a dnes tak divně
A pres den kojim cca 6 až 7 někdy se stane že 8 krát nakojim a cuca jen 7 min až 12 min