Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den. Jdu si k Vám zase pro radu. Je mi 45 let a v prosinci začaly mé problémy. 11.prosince jsem měla normálně podle očekávání menstruaci, ale hned 1. ledna jsem ji měla zase, což mě hodně překvapilo. Pak jsem ji čekala koncem ledna a nic. Počkala jsem do února a když se nedostavila navštívila jsem svou lékařku. V děloze mám myom už několik let, sice pomalu roste, ale žádný problém nezpůsobuje a tak mě lékařka jen hlídá. Jinak bylo vše v pořádku. Dostala jsem injekci a za 7 dnů jsem dostala menstruaci a to byl teda fičák. Byla jsme ráda, že jsem doma a blízko toalety. Tento víkend jsme měla další termín, ale nic nenasvědčovalo tomu, že by měla být. V sobotu jsme měla s manželem sex a při něm se objevila krev. Myslela jsem si, že jsem to normálně dostala, ale v neděli jsem už jen špinila a dnes už pomalu ani to ne. Nesetkala jste se s tím některá? Kdybych neměla styk, tak bych si řekla, že to je k problémům s menstruací, ale takhle mám strach, jestli by to nějak nemohlo souviset s myomem. Pokud se nic nezmění do konce týdne, navštívím zase lékařku. Ale zajímalo by mne, jestli někdo nemáte podobnou zkušenost. Moc děkuji za vaše rady. Monika
@karkarka píše:
Přechod?
Něco před přechodem už to asi bude, ale sliznice stále narůstá tak jak má. Proto ty injekce na vyvolání. Mě spíš vyděsila krev při styku a pak nic. Kdybych se normálně rozkrvácela, tak jsme to prostě dostala a jsem v klidu.