Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Domisova píše:
Ahoj, zacla jsem brat lindynette pri menstruaci a dnes je to 8 a porad spinim, tak nevim co s tim.
ja spinila cely mesic a pak jsem je prestala brat ![]()
ale priznavam, ze jsem proste nebyla schopna brat prasek kazdy den ve stejnou dobu, takze to byla spis moje vina.
Já jí musela vyměnit. Měla jsem diky ní tak rozhozenou MS, že to bylo fakt děsný. Měla jsem MS 18 dní, pak 14 dní nic, pak 10 dní zase… pak třeba 6 týdnů bez mesntruace a to už jsem byla na prášky a pak jsme jen zašpinila. Dr mi řikal, že to je nějaká licenční antikoncepce a až jim vyprší licence, tak zas na trhu nebude, že je lepší brát ty ověřený, co na trhu budou pořád… hlavně je nízkohormonální, takže to může taky dělat.
Moje teta při braní lindynette otěhotněla
no mám jí od šestinedělí taky a zatím dobrý ![]()
První 3 měsíce může tělo reagovat různými způsoby, po 8 dnech se nedá nic posuzovat. Počkat, uvidí se. Já ji beru a jsem nanejvýš spokojená
Já ji beru 14dní a taky pořád slabě špiním. Počkám ty tři plata (jiné problémy mi zatím nedělá) a uvidím.
K.
Oživuju debatu
beru první měsíc (jsem skoro na konci) a vždy po sexu slabě krvácim a druhý den nic
setkaly jste se s tím? Ještě počkám co MS a v lednu a pak si jdu stejně pro další recepis tak možná změnim ![]()
@kikipeta22 Tak brzy nemá cenu měnit… pokud špiníš jen po sexu tak to může být jen nějakými změnami na čípku nebo klidně i tou HA, ale je první měsíc, hrozně brzy, počkala bych opravdu ty 3 a pak to řešila. Myslím, že to ale přejde ![]()
Holky mohu mit taky dotaz na tuhle antinu? sem 5mesicu po porodu, kojila sem jen necelej mesic, a ms stale nedosla? mohu zacit brat pilulky i drive, nebo musim pockat az dojde ms. nejak ee v tom nevyznam.diky
@kikipeta22 já beru teď druhé plato, při prvním jsem prvních 15dní špinila (z toho teda prvních 6 klasická MS, začala jsem brát první den MS), potom v pohodě, MS došla 4 den po posledním prášku. Druhé platíčko ok, zatím jsem špinila 3dny zhruba v půlce. Takže asi si to sedá.
Já teda špiním i bez HA, takže pokud to vymizí, budu happy. Určitě bych počkala ty 3měsíce.
Ja brala lindynette několik let a vše v pohodě. Po vysazení jsem brala vitaminy 3 měsíce a hned se nam povedlo otehotnet. Ale po porodu se mi dostavilo taky spineni… myslela jsem ze se to srovna, ale ani po 3 mesicich se to nespravilo, spis naopak zhorsilo… tez mi dr. rekl ze po porodu se telo a hormony zmeni a ze mi jiz nedostacuje, tak prechazim na jinou HA
Dobrý den, můžu se vás zeptat jaké vitamíny jste po vysazení brala?
děkuji
@Lentilkaaa34 píše:
Dobrý den, můžu se vás zeptat jaké vitamíny jste po vysazení brala?děkuji
Brala jsem Inofolic ![]()
Ahoj, zacla jsem brat lindynette pri menstruaci a dnes je to 8 a porad spinim, tak nevim co s tim.