Splácení auta

252
3.11.14 21:58

Splácení auta

Přítel si koupil na splátky auto, poslední splátku platil minulý rok v dubnu. Platil trvalým příkazem. Jenže před týdnem mu přišel dopis s tím, že má do 15 dnů uhradit jednu splátku, která tam chybí. Jelikož už je to rok a půl zpět, tak mu tam naběhly i penále a tak chtějí 8 500kč. Žádná upomínka mu nepřišla až teď ten dopis. Přijde mi divný, že si vzpomněli až po roce a půl. Radši bych si to prověřila než bysme to odeslali, ale přítel by to nejradši poslal hned bez prověřování. Tak by mě zajímalo jak byste se v takové situaci zachovaly ;) vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
381
3.11.14 22:00

Určitě prověřit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
3.11.14 22:08

Prověřit. U které společnosti splácel?

• Citovat
  • Upravit
2418
3.11.14 22:20

Ja bych taky urcite proverila, za prve svuj ucet, pokud mate standardni internetove bankovnicstvi, tak lze plathy vyfiltovat treba podle castky a zkontrolovat, zda je narok opravneny. Nebo pak zajit na pobocku banky. Rozhodne bych po roce a pul neposlala skoro desitku jen proto ze si nekdo najednou vzpomnel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
4.11.14 07:37

Prověřit, třeba v tom mají chybu oni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
4.11.14 07:40

@Labuť19 urcite oroverit. Lizingovka neni socialni pojistovna, sve pohledavky urguje ihned. Takze je to docela divne. Taky bych se mrkla do smluvnich podminek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
4.11.14 08:23

Určitě prověřit. Mě se stalo něco podobného, tak jsem tam ihned volala, co že to znamená a najednou zjistili, že to někdo v kanceláři spletl. :roll:

Edit: Ať už budou chtít platbu oprávněně nebo ne, nechte si potom zaslat písemné potvrzení, že auto je již doplacené celé. Aby se vám náhodou nestalo, že si za pár let zase na něco vzpomenou. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
4.11.14 09:00

A co když je to podaný soudně? I přesto by mohli udělat chybu? A pokud to má zaplatit do 15 dnů, tak se počítaj i víkendy nebo jen všední dny? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
4.11.14 11:40
@Labuť19 píše:
A co když je to podaný soudně? I přesto by mohli udělat chybu? A pokud to má zaplatit do 15 dnů, tak se počítaj i víkendy nebo jen všední dny? :nevim:

Zalezi jestli tam mas do 15 KALENDARNICH dnu, nebo do 15 PRACOVNICH dnu. Pokud kalendarni, pocitaji se i vikendy, pokud pracovni, tak ne. Obecne se vikendy nepocitaji, ale radsi si to prover.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
5.11.14 20:11

No jestli je to primo uver na auto tak si vetsinou berou velky technicak do konecneho splaceni uveru. Jestli byl vracen neresil bych to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel