Spolutrpitelky s ekzémem v těhotenství sem!

Mišis
9.12.11 20:15

Splutrpitelky s ekzemem v těhotenství SEM!

Ahoj, ekzém se mi začal oběvovat asi před půl rokem. Asi před 2mi měsíci jsem si všimla že se mi po celou tu dobu nenápadně slíval ve velké skvrny. Nyní mám 2 týdny do porodu a ekzém mám pocelém těle. Těm které to znají nemusím popisovat jak se asi cítím. Jsou dny dobré a dny kdy bych s radostí skočila z okna. Někdy mě napadají myšlenky jestli ještě vůbec budu mít normální kůži, jestli si ještě vychutnám koupl nebo dlouhou sprch. Sprchování nebo spíš po sprchování je to pro mě jako mučení. Spolutrpitelky jak to zvládate vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
lucineeccka
9.12.11 20:23

Ahojky.
Zkusila bych alternativní medicínu.Mému synovi i sestřenici to pomohlo( sestřenice s tím trápila 20 let, teď už má dva roky pokoj).Pij rakytníkový a čistící čaj ( ale nevím jestli je to vhodné, když jsi těhotná).Dobré je i akupresura nebo homeopatie.Promazávat modrou indulonou nebo lopuchovou mastí ( ale nejsem si jistá jestli jí taky můžeš ). Na jaře je taky dobrý prolevat se kopřivovým čajem nebo si dělat koupele z kopřivy.
Přeji ti snadný porod a brzké uzdravení. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
7182
9.12.11 20:24

Já trpěla celé těhotenství, žádné dobré dny. A ekzém se mi zhoršil po celém těle hned na začátku, v létě to byla opravdu paráda! :zed: Sprchovala jsem se i tak horkou vodou, protože mi to štípání dělá dobře, je to lepší jak škrábání. Mazala jsem se vším možným, zvítězila modrá Indulonana na promazávání, pomáhal mi Dětský ochranný krém , používala jsem i Elocom, bez něj by to prostě nešlo. Taky mi gynekolog napsal nějaké míchané masti (po poradě s kamarádkou kožařkou), bohužel nevím, co to bylo. Ale něco jen na promazávání (možná Lenienska, Cutilan) a něco asi taky s kortikoidy. PO porodu to ještě chvilku trvalo, pak se to zase srovnalo. Ať je brzy líp :kytka: , opravdu vím, jaké to je :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
9.12.11 20:28

Ahoj, já měla ekzém celé těhu a celích 5m po porodu :zed: mám ho na rukách, a čím víc se cákám ve vodě je to děsný! Praskají mi ruce vysušenou kůží až do krve a jsme kolikrát ráda že otevřu víčko u minerálky :zed: Třeba masti s kortikoidy mi nepomohly vůbec.. Jediné co mi zatím zabralo je domácí mast z marihuany :palec: tu vážně můžu doporučit všem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
9.12.11 20:36

Verčo a jak to mast děláš? Mě to doporučovala kamarádka, dala mi vzorek ( ale oleje)a měli jsme s Matym krásně hebkou kůži - já mám občas akné.Ale pak jsem tady četla, že to obsahuje THC tak sjem jí koupila v lékárně,ale to není ono. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14090
9.12.11 20:39
lucineeccka píše:
Verčo a jak to mast děláš? Mě to doporučovala kamarádka, dala mi vzorek ( ale oleje)a měli jsme s Matym krásně hebkou kůži - já mám občas akné.Ale pak jsem tady četla, že to obsahuje THC tak sjem jí koupila v lékárně,ale to není ono. :nevim:

Mě jí vyrábí známej a vaří jí přímo v lékařské vazelíně s francovkou… Můžu sehnat podrobný návod akorát vím, že se to vaří snad 5-6hodin :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
9.12.11 20:39
werunkaw123 píše:
Ahoj, já měla ekzém celé těhu a celích 5m po porodu :zed: mám ho na rukách, a čím víc se cákám ve vodě je to děsný! Praskají mi ruce vysušenou kůží až do krve a jsme kolikrát ráda že otevřu víčko u minerálky :zed: Třeba masti s kortikoidy mi nepomohly vůbec.. Jediné co mi zatím zabralo je domácí mast z marihuany :palec: tu vážně můžu doporučit všem…

Já měla domácí, opravdu poctivou mast z marihuany a žádnej zázrak. Na slabší ekzém a na promazávání dobrý, ale na ruce mi opravdu pomůže jedině Elocom (ruce mám taky hrozný).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
9.12.11 20:42
Raduš.ka44 píše:
werunkaw123 píše:
Ahoj, já měla ekzém celé těhu a celích 5m po porodu :zed: mám ho na rukách, a čím víc se cákám ve vodě je to děsný! Praskají mi ruce vysušenou kůží až do krve a jsme kolikrát ráda že otevřu víčko u minerálky :zed: Třeba masti s kortikoidy mi nepomohly vůbec.. Jediné co mi zatím zabralo je domácí mast z marihuany :palec: tu vážně můžu doporučit všem…
Já měla domácí, opravdu poctivou mast z marihuany a žádnej zázrak. Na slabší ekzém a na promazávání dobrý, ale na ruce mi opravdu pomůže jedině Elocom (ruce mám taky hrozný).

Tak to asi jak komu :nevim: mě fakt krom tohohle zatím nepomohlo nic :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
9.12.11 20:47
werunkaw123 píše:
Raduš.ka44 píše:
werunkaw123 píše:
Tak to asi jak komu :nevim: mě fakt krom tohohle zatím nepomohlo nic :think:

Tak jasný, každýmu pomůže něco jinýho. ;) Já už bych třeba z ruky nedala modrou Indulonu už jsem četla i názor, že někomu s ekzémem nesedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28896
9.12.11 21:23

Ahoj no já mám pleť taky hroznou. Už měsíc se mi na obličeji dělají červené fleky se suchou kůží, rozrůstá se to, k tomu mám pleť jakoby přemaštěnou a tvojí se mi akné, ale tolik, že jsem to ani v pubertě neměla. K tomu mám tváře jak Marfuša… a to jsem teprv v půlce těhu, tak doufám, že to třeba zmizí:(

Co byste mi na to doporučily? Krémy s aloe vera mi nepomáhají, hydratační klasické taky ne, zázračný kelímek taky ne:( a když si pleť vyčistím, tak se ještě zhorší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
9.12.11 21:31

Margery, zkoušela jsi ichtamol? Buď ve formě krému - Vitella ictamo, nebo ve formě mýdla. Mýdlo se musí nechat chvíli působit, štípe to, ale pomáhá. Ten krém je pohodlnější. Ichtamol je jak na ekzém, tak na akné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
804
9.12.11 21:40

Ahoj zakladatelko. Nejsem těhotná, ale ekzematička. Vyzkoušela jsem desítky mastiček za ta léta.. vždycky pomohlo jen moře a samozřejmě kortikoidy. Ale letos se to zlomilo. Přítel mi donesl krém s lanolinem. Neskutečné… pár dní jsem si sice musela několikrát denně měnit trička kvůli mastnotě, ale strašně rychle si mi pleť upravila. Už žádné drbání do krve, zakrývání dekoltu…
Asi to není univerzální rada, ale kdyby někomu pomohla jako mě, budu ráda.
Držím pěsti! B.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28896
9.12.11 21:46
Raduš.ka44 píše:
Margery, zkoušela jsi ichtamol? Buď ve formě krému - Vitella ictamo, nebo ve formě mýdla. Mýdlo se musí nechat chvíli působit, štípe to, ale pomáhá. Ten krém je pohodlnější. Ichtamol je jak na ekzém, tak na akné.

Díky za radu, zkusím ho zítra koupit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1002
9.12.11 21:54

Ahoj,

no tak o ekzému bych mohla psát romány, mám ho od dvou let. První tři měsíce těhu jsem ho měla fakt šílenej, záda a břicho úplně do masa, no děs. Tehdy jsem měla od doktorky namíchané dvě masti bez kortikoidů, ale vůbec to nepomáhalo. Po třetím měsíci jsem sáhla po Elocomu, jinak to fakt nešlo. Ten teda pomohl a pak už se to dalo přežít. Měla jsem strach, co bude po porodu (plánovaný CŘ, tudíž medikace atd.), a ono to bylo takových šest neděl naprosto v pohodě, já měla kůžičku jak miminko! Osobně si myslím, že to bylo díky klistýru a tudíž pročištění. Pak v době, kdy jsem malou kojila, to bylo taky celkem dobrý (kojili jsme do 19 měsíců), ale když jsem přestala, ekzém se zas zhoršil. Já bych asi měla celý život rodit nebo kojit a byla bych bez ekzému :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7388
9.12.11 21:58

Ahoj holky, mně se rozjel ekzém na začátku 2. trimestru, ruce a nohy a to brutálně.. nikdy předtím jsem to neměla. Bez kortikoidů to bohužel nešlo, aspoň jednou za týden jsem to musela namazat, chvíli jsem měla klid a pak zase nanovo. Nešlo jen o to, že to svědí, ale mokvalo to, ty strupy se mi rozdíraly o oblečení :roll: Pak mi doktorka na kožním poradila mast ze sibiřských bylin Kartalin (používá se hlavně na lupenka ale i na AE), je teda pekelně drahá, ale mažu se tím už přes měsíc a super. Né že by to úplně zmizelo a přestalo to svědit, ale je to v přijetelných mezích, takže nemusím používat kortikoidy a to je hlavní :palec:
Ale taky se modlím aby to po porodu zmizelo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek