Společné bydlení - názor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80119
9.4.15 14:43

Podívej se, to ti nikdo neřekne. Nikdo neví, jaké jste povahy, kolik je v tobě a rodičích tolerance, schopnosti se přizpůsobit jeden druhému a hlavně kolik ochoty se přizpůsobit. Jistě na zdejším foru napíše většina holek ani za svět ne, nikdy. Ale ono je to tak, že o špatné zkušenosti se podělí celkem každý, o dobré málokdo. Je to tím, že sem se chodí řešit hlavně problémy - s tchyní, s rodiči, sourozenci, dětmi a partnery. takže ti, kteří tyhle problémy zvládají, sem nechodí. Myslím, že pokud 71 % snach nemá problémy s tchyní, tak asi máš docela slušnou šanci být v pohodě. Je to cca 3:1. Takže takhle. Pokud máš možnost jít úplně do svého, pak ber raději tohle, samozřejmě, protože nebudou třecí plochy. Pokud ne, ber bydlení. Na druhé straně to má dost pro - máš hlídání, pomoc, a nezadlužíte se na třicet let. To je za mě, můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
12.4.15 08:53

Já bych do toho nešla, my máme vlastní bytovou jednotku a i to nedělá dobrotu. Škoda že mě nikdo neporadil :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5633
12.4.15 10:35

Kdyz jsme se brali v kostele, dostali jsme upominkovy list, na kterem je napsana citace z bible: Muz opousti matku a otce a pripojuje se ke sve zene… Nasi predci byli moudri a uz tehdy vedeli, ze souziti snacha-tchyne nedela dobrotu. Syn by v dospelosti mel byt mimo vliv sve matky. My jsme na to bohuzel dojeli, manzel nikdy tu pupecni snuru neprestrihl :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
12.4.15 12:20

Tohle nedělá nikdy dobrotu… Radši do svého :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
9.1.16 19:04

Složitá situace ve společné domácnosti

Ahoj, chtěla bych vás poprosit o neutrální názor a o radu, jak pokračovat dál..
Jsem těhotná a bydlím s manželem u mé matky v domě. Situace je taková, že tu společně bydlíme rok a půl, ale minulý rok si má matka našla přítele (zadlužený vyžírka) který k nám jezdí na víkendy. Jelikož máme společnou kuchyň se kterou je spojen i obývák (V obýváku máma s přítelem tráví veškerý čas) tak je nezbytné že se s nimi musíme neustále potkávat. Mámin přítel je návštěva, která tu neustále něco předělává aniž by o to někdo stál, a také k nám vozí ledajaké krámy které on nepotřebuje tak je přiveze sem protože si myslí že se nám budou hodit-bohužel to tak není. Má matka to omlouvá tím, že to myslí dobře a že je hodný, ale to že nám to tady zabírá místo třeba v garáži a ani to nevyužijeme jí už nezajímá. Také nám v létě přivezl postýlku pro malého o kterou já ani manžel nestojíme ale prostě ji přivezl stylem Tak tady jí máte a budete mít tuhle. A už nám bylo blbý mu říct, že ji ani nechceme. Nebudu tu popisovat v jakém je katastrofálním stavu. Za celou dobu, co sem jezdí nebyl schopen dovézt cokoliv jiného než sobě pivo, které si hned ten večer vypije. Moje matka toho přítele nemiluje, říká o něm že ji ani fyzicky nepřitahuje a že je jí z něj na blití a bohatě jí stačí že přijede na víkend, tudíž to že by se sem nastěhoval nehrozí. Takže od té doby, co k nám jezdí její přítel se neustále hádáme. Dříve jsme si skvěle rozuměli a vždy si všechno vyříkali, teď už to s matkou nejde, manžel s ní prostě nevychází, dělají si tu samé naschvály a oba dva si stěžují mě a už to není k vydržení. Dělší dobu to není o žití ale o přežití. Chtěli jsme jít do vlastního bydlení (hypotéka) ale bohužel na danou částku nedosáhneme a nájem není reálný. Dostali jsme nabídku od manžovo rodičům abysme šli k nim, tam bysme měli 3+1,mají dvougenerační dům, ale s manželovo matkou mám obavy, jelikož je vlezlá a otravná a neměli bysme klid protože by nám tam pořád chodila. Manžel říká, že se o to postará aby to tak nebylo, ale mám z toho obavy. Hlavně moje matka by tento dům sama finančně nezvládla a řekla, že jestli odejdeme bude si muset najít druhou práci. ( Prodej domu nepřichází v úvahu).Takže dilema je to, že když bych se s manželem sbalila a odešla k jeho rodičům tak by tu matka zůstala sama a já bych z toho nejspíš měla pak výčitky. A také se ojím jak by to probíhalo u jeho rodičů. Nějaké nápady jak to řešit?? PS: mám dva měsíce do porodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6870
9.1.16 19:07

@Julie16 proč se s ním maminka nerozejde?? Ty se bojíš vlezlé tchýně, ale se svojí matkou máte společnou kuchyň a obývák, to mi příjde daleko horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
9.1.16 19:13

@kve-tinka protože jí to tak prý vyhovuje a řiká, že kdyby si našla někoho jiného tak může být hůř. Ona je s ním asi spokojená-nevím..a koupelnu máme taky společnou :lol:
Ale pořád je problém ten, jestli odejít a nechat jí tu, nebo to tu nějak přetrpět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6870
9.1.16 19:16

@Julie16 koupelna! já bych zešílela, já svou rodinu miluji, ale bydlet bych nechtěla s nikým z nich…to je prostě boj…
Co mamince navrhnout ať jde do podnájmu? Vy jako brzo 4 členná rodina máte kolik „svých“ pokojů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
782
9.1.16 19:20

@Julie16
je to jen na vás co komu dovolíte.
Postýlku vyhoď a nemusíš nikomu nic vysvětlovat.

Sama se v tom dost motáš, nevíš co chceš. Je toho hodně. Starost o maminku si rozhodně nedělej, ona má přítele.

Pokuste se na nějakou dobu žít u manželových rodičů, uvidíš, třeba to nebude tak hrozné jak si představuješ. Pokud ti vadí, že je tchýně vlezlá, řekni jí to. Nastavte si pravidla a vzájemně dodržujte. U tchánů budete mít více soukromí, které budete potřebovat až se dítě narodí. Průchozí pokoj přes maminku, kde má přítele není zrovna to nejlepší řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
9.1.16 19:22

@kve-tinka No,to společné bydlení přišlo kvůli tomu, že jsme rok a půl po maturitě s manželem :). Máma chce v tomhle domě zůstat, má to pro ní svojí citovou hodnotu ( navíc má hypotéku na tento dům) S manželem máme svojí ložnici a obýváček. Kuchyń,obývák a koupelna je společná. Takže až malej vyroste neměl by ani svůj pokojíček, a mít ho u sebe do 10 let je opravdu nereálné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
782
9.1.16 19:22
@Julie16 píše:
@kve-tinka protože jí to tak prý vyhovuje a řiká, že kdyby si našla někoho jiného tak může být hůř. Ona je s ním asi spokojená-nevím..a koupelnu máme taky společnou :lol:
Ale pořád je problém ten, jestli odejít a nechat jí tu, nebo to tu nějak přetrpět?

společná koupelna není nic dobrého, s dítětem jí budete okupovat častěji. Nastanou tahanice.
Maminka je dospělá, svéprávná osoba, ty jsi její dcera a je jasné, že jednou odejdeš, tak na co čekáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
782
9.1.16 19:24
@Julie16 píše:
@kve-tinka No,to společné bydlení přišlo kvůli tomu, že jsme rok a půl po maturitě s manželem :). Máma chce v tomhle domě zůstat, má to pro ní svojí citovou hodnotu ( navíc má hypotéku na tento dům) S manželem máme svojí ložnici a obýváček. Kuchyń,obývák a koupelna je společná. Takže až malej vyroste neměl by ani svůj pokojíček, a mít ho u sebe do 10 let je opravdu nereálné :lol:

teď sis odpověděla sama :) jen to dotáhni dokonce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
9.1.16 19:27

@90-60-90 Jde o to, že jen její přítel od nás bydlí 35 km daleko, takže ho tu nebude mít každý den. A také jde o to že by to tu finančně neutáhla a musela by si hledat další práci, a já bych si připadala jako svině která ji tu nechá. Jsou tu další věci, které by nezvládala kdyby tu byla sama-třeba ted´v zimě, topíme kotlem a ona je v práci většinou tak, že přijíždí domů okolo 19 hod, což už nemá cenu ani zatápět, protože se to tu nevyhřeje a v baráku je zima jak v prdel*..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
9.1.16 19:31

@Julie16 Ahoj. :mavam: To, v čem žijete nyní není vhodné prostředí dokonce ani kdyby tam žádný přítel nebyl. Vy budete rodina. Už nebudete dvě děti v domě rodičů. Budete potřebovat svůj vlastní prostor- a to kompletní, ne jen ložnici. Ale především koupelnu. Přítele mamky bych viděla jako takový impuls se trošku osamostatnit. V tom si myslím, že by i přestěhování k rodičům partnera mohlo pomoci. Tam budete mít svojí bytovou jednotku, komplet. Tak budou o patro jinde, no co. Pokud jsi si jistá, že to manžel zvládne zkorigovat tak, aby tam tchýně nelezla bez předchozí domluvy- nedej Bože, aby si sama otevřela- tak bych se toho nebála. Nebo to udělá jednou a oba jí musíte dát najevo, že takhle tedy ne. Potom to pro vás oba bude určitě mnohem příjemnější a i pro prcka. :)

Ono je hezké, že na mamku takhle myslíš, ale musíš nyní myslet na svou vlastní rodinu a budoucnost. Mamka musela počítat s tím, že tam nezůstaneš nadosmrti a trápit se ve třech ve dvou pokojích a společnými prostory.. to se obávám, že by časem mohlo vyústit i v hádky mezi vámi. Mamce můžete pomáhat i jinak. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
782
9.1.16 19:34

@Julie16

přispívat by jí měl její partner, nyní asi nepřispívá, protože ví, že platíš ty. To není tvoje starost jak si maminka finančně poradí. Svině určitě nejsi, žiješ svůj život ne maminky. Máš svoji rodinu. Bydlet společně kvůli kotly? Když už teď cítíš, že to není ono. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová