Společné bydlení - názor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34473
10.1.16 10:48
@Julie16 píše:
@Tunrida Mamce je 41,takže hypotéku má do 66 let a jsem jedináček. Kdybych měla sourozence, tak bych vůbec neřešila to, že chci odejít protože by tu máma někoho měla..Bohužel, dům je,,blbě,, řešený-v přízemí je koupelna, pak jsou schody tam je obývák a kuchyň (ta společná) pak jsou další schody kde má máma ložnici a naproti je terasa a pak jsou další schody kde máme wc, obýváček a naší ložnici v podkroví ( tu jsme si s manželem předělali před rokem, jinak bysme měli jen jednu místnost)..Takže šance na nějaké další prostory, jako udělat si kuchyň nebo koupelnu není možná, bohužel.
@Tunrida Ano, hypotéku si brali s otcem, a když onemocněl, tak začal pátrat po tom, jestli se hypotéka zaplatí, kdyby došlo k nejhoršímu. Bohužel jsme zjistili že nebyl pojištěný, a nikdo by ho už s touto nemocí nepojistil. Takže když zemřel, hypotéka nám zůstala..Nakonec jsme se teda rozhodli, že to zkusíme u manžela rodičů, ještě to ale někam musím říct své matce, ale vůbec nevím jak začít, bojím se jak bude reagovat.. Chtěla bych jí to říct co nejdřív, klidne už dnes, ale má tu toho svého playboye a nechci to řešit před ním, už tak se na mě dnes tváří jak kakabus :lol: Takže jestli máte nějaké rady, jak na to budu jedině ráda :kytka:

Me přijde že u toho nemyslite ani jedna. Rikas že mama barák neutahne a pak se ze dne na den odstehujes? Asi ideální by bylo kdybys ji řekla co planujete a navrhli ji že s ní budete dokud dům neproda nebo třeba nepronajme. Až bych věděla že to zvládne, s čistým svědomím bych odešla. Pouze pokud by neměla snahu to řešit, odešla bych hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
10.1.16 11:17

@terien Nebude to ze dne na den, chceme se stěhovat začátkem dubna (po porodu) Takže máma bude mít čas si vše promyslet co a jak bude. Mezitím si všechno zařídime u tchanovců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
10.1.16 11:20
@Julie16 píše:
@terien Nebude to ze dne na den, chceme se stěhovat začátkem dubna (po porodu) Takže máma bude mít čas si vše promyslet co a jak bude. Mezitím si všechno zařídime u tchanovců.

Tak to je rozumný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
11.1.16 07:39

Dočtu diskuzi později, ale zatím mi přijde, že zakladatelka od mámy stejně nechce. Všechny návrhy okamžitě odpálkuje a neustále obhajuje důvody, proč zůstat.

Hele, jste dospělí. Vy jste rodina a měli byste být sami. Jestli má maminka hypotéku, kterou neutáhne, ať dům prodá a postaví si něco menšího na zahradě (psala jsi, že místo tam je) a možná něco málo zbyde i na Vás. Podle mě je to nejjednodušší řešení, než čekat, až se něco stane a přijde bez pardónu o střechu nad hlavou. Sama vidíš, že na dosmrti tam s malým nezůstanete, není místo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
11.1.16 07:40

Ha, změna :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
11.1.16 10:52
@Julie16 píše:
@Tunrida Mamce je 41,takže hypotéku má do 66 let a jsem jedináček. Kdybych měla sourozence, tak bych vůbec neřešila to, že chci odejít protože by tu máma někoho měla..Bohužel, dům je,,blbě,, řešený-v přízemí je koupelna, pak jsou schody tam je obývák a kuchyň (ta společná) pak jsou další schody kde má máma ložnici a naproti je terasa a pak jsou další schody kde máme wc, obýváček a naší ložnici v podkroví ( tu jsme si s manželem předělali před rokem, jinak bysme měli jen jednu místnost)..Takže šance na nějaké další prostory, jako udělat si kuchyň nebo koupelnu není možná, bohužel.
@Tunrida Ano, hypotéku si brali s otcem, a když onemocněl, tak začal pátrat po tom, jestli se hypotéka zaplatí, kdyby došlo k nejhoršímu. Bohužel jsme zjistili že nebyl pojištěný, a nikdo by ho už s touto nemocí nepojistil. Takže když zemřel, hypotéka nám zůstala..Nakonec jsme se teda rozhodli, že to zkusíme u manžela rodičů, ještě to ale někam musím říct své matce, ale vůbec nevím jak začít, bojím se jak bude reagovat.. Chtěla bych jí to říct co nejdřív, klidne už dnes, ale má tu toho svého playboye a nechci to řešit před ním, už tak se na mě dnes tváří jak kakabus :lol: Takže jestli máte nějaké rady, jak na to budu jedině ráda :kytka:

A oni po nich v bance při uzavření hypotéky nechtěli pojistku? Obzvlášť když už o ni žádali v poměrně nestandardních letech? To je jasný no, že dodatečně už pojistku nedostal, to bohužel. Ale nejde mi do hlavy, že ta hypotéka nebyla jištěná žádnou pojistkou.
No prostě si musíte spolu sednout a probrat to všechno úplně od základů a vymyslet, jak to bude pro všechny nejideálnější. Jako pokud nechcete bydlet společně, tak prodej nebo pronájem domu bude nejrozumnější, když maminka dům prostě neutáhne.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová