Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bareen Já vím, že by to bylo úplně nejlepší řešení jak pro nás tak i do budoucna pro prcka, ale už ted´ máme v rodině trošku složité vztahy a tak nechci abych se ještě přestala bavit s mámou protože jsem Ještě nezmínila, že jsou to 3 roky co můj táta zemřel, a tak tu mámu beru trošku jinak než kdybych měla oba rodiče..
@Julie16 To je jasné. Říkala jsi, že na takovou hypotéku nedosáhnete.. na jakou dosáhnete? Jak vysokou ji má Tvoje mamka na ten dům a jak velký máte nezastavěný prostor na pozemku?
@90-60-90 Její partner je zadlužený a nezvládá tyto dluhy platit, takže to že by jí přispíval když sem jede na víkend bohužel nehrozí.. Jsem ze všeho už emočně vyčerpaná, nevím jestli je to těma hormonama nebo co
Vím, že je kravina abysme spolu bydleli kvůli topení, ale pořád si s tím dělám hlavu a ani nevím proč..
@Bareen Dosáhneme tak maximálně na byt, se kterým bysme si ani nepomohli a lepší už by to bylo tady
.. Matka má hypotéku ještě 25 let a je to něco kolem milionu. Tu hypotéku si brali ještě když tu táta byl.. Pozemek sice máme celkem velký, ale nedokážu si představit že bysme si tam měli něco stavět ![]()
@Julie16 Proč ne? Nějaké menší 3kk není finančně zase tak náročné postavit. Za pozemek ušetříš. Bude to vaše, na vašem pozemku a budeš blízko mamce, ale tak daleko, aby jsi měla klid od jejího přítele a klid pro svou rodinu.
![]()
@Julie16 píše:
@90-60-90 Její partner je zadlužený a nezvládá tyto dluhy platit, takže to že by jí přispíval když sem jede na víkend bohužel nehrozí.. Jsem ze všeho už emočně vyčerpaná, nevím jestli je to těma hormonama nebo coVím, že je kravina abysme spolu bydleli kvůli topení, ale pořád si s tím dělám hlavu a ani nevím proč..
Vidíš, nabízí se ti nová možnost, žít v klidu -za určitých pravidel, která jdou nastavit.
Maminka si takového partnera vybrala, nejsi za to nijak zodpovědná. Netrap se a užívej si těchto pěkných chvil, kdy jsi těhotná.
Maminka také tvým odchodem mnohé získá, nejen ztratí..pochopí, že její partner je jí téměř k ničemu. Nemá v něm oporu.
Píšeš, že přítel maminky žije 35km „daleko“ jasně je to 70 km denně, ale za opravdovou lásku stojí i těch 70 km.
Máš vlastní život. Tak si ho koukej užít ![]()
@Bareen Jde o to, že když už bysme si měli brát hypotéku tak až nastoupím do práce po mateřšké, ted by to nemělo ani cenu si ji brát. A taky když už tak na byt, nebo dům někde jinde. Tak nějak doufám, že by si třeba našla jiného přítele který by se sem třeba nastěhoval a tak by na to máma nebyla sama..
@Julie16 Tak to potom jak píše @90-60-90 . Když odejdete teď, do pro vás lepšího, tak si třeba dříve uvědomí, že tenhle chlapík jí moc oporou nebude a třeba ho kopne do zadele dřív.
Když jsme se my stěhovali od mojí maminky, se kterou jsem byla od rozvodu, tak mě to taky bolelo, obě jsme to oplakaly, byly jsme vždycky víc jako kamarádky. Ale říkala jsem si, že bude třeba i ráda, že má zase čas jen pro sebe, Každý chce už někdy prostě ten „svůj“ klid. A teď to i vidím. Uvidíš. Mamka je dospělá, musí se postarat sama o sebe. A když má ten dům takovou citovou hodnotu, tak ať nenechá nějakého chlápka jen tak ho zaneřádit svým bordelem, je to JEJÍ dům.
![]()
Příspěvek upraven 09.01.16 v 20:00
@90-60-90 Já ti opravdu děkuji za názory, dost mi to pomohlo
Doufám že nakonec zvítězí rozum nad soucitem.
@Bareen Děkuju za názor, asi jsem to potřebovala slyšet od nestranných lidí. Tak ted´ mi ještě držte palce ![]()
@Julie16 píše:
@90-60-90 Já ti opravdu děkuji za názory, dost mi to pomohloDoufám že nakonec zvítězí rozum nad soucitem.
Neboj, vše v životě se dá zvládnout, jsi zdravá, těhotná, máš vše před sebou, tak se pokus za pomocí manžela, přestěhovat a být v klidu ![]()
Soucit by se neměl vyžívat v setrvávání ve spolucítění/útrpnosti, měl by vést k činu, tak hodně sil. A ty na to máš, tak se ničeho neboj.
My tak bydleli v RD s pritelem a jeho rodici od mych 21 do 24let. my pokoj v prizemi (dost velky pro oba), v patre spolecna koupelna a kuchyn.(2.bytova jednotka - babicka) po roce jsme si udelali vlastni koupelnu dole, ale kuchyn porad spolecna a uprimne, desne. pak jsme se rozhodli odstehovat a dohodli jsme se, ze si v tom RD opravime bytovou jednotku, kde je babicka a ji opravime maly bytecek dole z naseho pokoje. uz rok bydlime sami, sice v jedom dome, ale spolecny mame jen hl. vchod. ve dverich mame klice a potkavame se minimalne.. ted cekame mimco, byt rozsirujeme do podkrovi a vsichni se tesi, jak nam budou vozit a hlidat, kdyz budem chtit.. driv jsem to proklinala, ale ted jsem svym zpusobem rada, ze budu mit pres chodbu nekoho zkuseneho, kdo vychoval 2 deti a kdyz bude potreba, mam jit kam pro radu. ale od zacatku to chce stanovit si hranice. bydlim tady, platim tady, tak chci nejake soukromi, pes je muj, tak mu nikdo neda neco co nechci, dite bude moje, tak si ho vychovam podle sebe. pokud budu chtit poradit, sama si o radu reknu. pritel se me v tomto umi zastat, takze to funguje.. ale do jednoho pokoje se spolecnym soc. zazemim a vyhlidkou treba do 35let bych fakt nesla.. byť by byli rodice sebemilejsi..
Komplet jsme rekonstruovali 3+1 u manzelovych rodičů, jsme moc spokojeni, rodiče jsou skvělí, když nrstihame s práci jsou ochotni i vyzvednout děti že školky. Zatím samé plus. Klidně prostředí, bydlení bez hypotéky.
@Julie16 píše:
@Bareen Dosáhneme tak maximálně na byt, se kterým bysme si ani nepomohli a lepší už by to bylo tady.. Matka má hypotéku ještě 25 let a je to něco kolem milionu. Tu hypotéku si brali ještě když tu táta byl.. Pozemek sice máme celkem velký, ale nedokážu si představit že bysme si tam měli něco stavět
Být tvou matkou, začnu přemýšlet o tom, jestli je nutné, abych byla ještě 25 let svázaná hypotékou. Jestli tam zůstanete, pomáháte jí v podstatě s placením hypotéky a údržbou domu. Ačkoliv asi neplatíte nájemné, takže nula od nuly pojde. Když odejdete, už vidím nadšení cizího chlapa, který jí bude pomáhat s hypotékou a nic z toho mu nebude patřit. Vidím jediné řešení v tom, že si najde podnájemníka a nebo to prodá. Nemůže přece čekat, že tam budete dalších 25 let. Ten dům jí štěstí nepřínese a s vdovským důchodem a platem se jí bude dobře žít i v pronájmu. A nebo jí třeba zbude i na nějaký malý byt. Nebo vy se odstěhujete, ona nebude stíhat platit, dům jí seberou a budete v háji všichni. Milionáři, předpokládám, nejste. To by pak byla jiná.