Společné dárky k Vánocům pro sourozence

30827
19.12.17 09:51

Společné dárky k Vánocům pro sourozence

Dáváte společné vánoční dárky sourozencům? Letos se mi nějak sešly dárky, které jsou vhodné pro obě dvě dcery. Při rozbalování u nás probíhá pokaždé „kontrola“ kdo co dostala kdo má co lepší a čeho víc :roll: Tak jsem si říkala, jestli to nevyřešit dárky společnými - abych předešla tomu „to je MOJE“. Dáváte společné dárky, nebo vám to přijde jako ošizení, že nemá každé díte vlastní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35438
19.12.17 09:54

Ano, některé dárky dávám společné. Třeba stolní hru - ta je opravdu pro všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7987
19.12.17 09:56

Já dávám ;) Třeba nějaké společenské hry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56295

@acimedaca pokud mají tendence pro moje tvoje, tak se ti o ty společné budou prát. Ale klidně bych to tak s částí dárků udělala, ať se učí věci sdílet a půjčovat si :nevim:
U nás dostanou děti každý svoje dárky a několik společných - společenské hry, některé knížky a stavebnice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425

Zalezi na povaze darku. Vytvarne potreby, velkou krabici lega nebo deskovku bych klidne dala dohromady. Knizku nebo panenku ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
19.12.17 09:57

Dáváme každýmu zvlášt a dáváme i společný. Letos např. knížky ke kouzelné tužce, stolní hry, puzzle. A pak dostávají velký dárky dohromady, např. el. autíčko (to bylo teda k narozeninám, mají je den po sobě)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
19.12.17 10:02

Dáváme klidně dohromady. Stavebnice, společenské hry a třeba kuchyňku taky dostaly všechny dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
19.12.17 10:06

Ano dávám, mám dvojčata a spoustu hraček mají společných už od malička, alespoň je to učí se dělit. Většinou jde o větší dárky (letos např. houpací prkno, knížky, roky předtím třeba kuchyňka, tee-pee atd.). Pak mají každý i dárky jen pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
19.12.17 10:12

Já vím že i mamca když jsme byli malý tak jsme dostávali každá plno svých dárků a pak i plno společných :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
19.12.17 10:21

Dostávají každý zvlášť, ale také i společné - viz. společenské hry apod.
I tak si kontrolují co kdo dostal a pak hned rozbalují dárek podobného tvaru. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
19.12.17 10:25

My take dostavali spolecne darky a detem je davam take :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
19.12.17 10:30

Pro synovce a neter mam dva spolecny, aby se nedohadovali, kdo ten spolecnej otevre :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
19.12.17 10:34
@acimedaca píše:
Dáváte společné vánoční dárky sourozencům? Letos se mi nějak sešly dárky, které jsou vhodné pro obě dvě dcery. Při rozbalování u nás probíhá pokaždé „kontrola“ kdo co dostala kdo má co lepší a čeho víc :roll: Tak jsem si říkala, jestli to nevyřešit dárky společnými - abych předešla tomu „to je MOJE“. Dáváte společné dárky, nebo vám to přijde jako ošizení, že nemá každé díte vlastní?

Dávám jak společné - relativně drahé společenské hry či hračky, které opravdu nepotřebujeme doma mít ve dvou mutacích,
tak vlastní - vždy dva velmi podobné dárky - plastové modely podobného vzhledu, oblečení, cestovní hry, knihy, pera na psaní (modré pro jednoho syna, zelené pro druhého) nebo i dva naprosto stejné (třeba pastelky pro doplnění pouzdra).
A pečlivě hlídám, aby počet balíčků pro obě děti byl stejný. :lol: Bohatě mi stačí, když nepočítám při chystání svačiny do školy - mladší se hned dožaduje vysvětlení, proč má o jeden kousek sušeného ovoce míň. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
19.12.17 10:41

Ano, dávámběžně. Jednak věci, co opravdu budou užívt společně - deskové hry, letos třeba dětskou únikovou hru… Ale i to, co s musí podělit, jednou si bude hrát jeden, příště druhý, prsotě hračky, které můžou užívat oba. Myslím, že je správné, aby se naučili dělit. Kupovat dvakrát to samé mi přijde na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
19.12.17 10:41

@acimedaca Naše 3 holky (6, 4 a 2 roky) dostanou každá jeden svůj a pak asi 5 společných. I ty, co dostane každá jakoby sama, tak jsou stejně pro všechny. Ani jeden nebude tak specifický, že by si s ním nemohly hrát i ostatní. Děláme to tak každý rok.
Tašku do školy jsme nakonec zavrhly, takže pod stromkem nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin