Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@blabla123 píše:
Bydlíš v nějakém větším městě, nebo v malém?
Ve větším.
Ahoj, taky si trochu vybavuju předchozí diskuzi. Pokud nemůžeš sehnat jiného spolubydlícího co takhle snažit se vyhodt ji a její pokoj přestavět na pokoj pro 2? To už by si mohlo finančně dovolit více lidí. Nebo se odstěhovat? Najít si kamarádku a jít s ní bydlet do něčeho levnějšího? Případně se domluvit, že vodu a energie budete platit podle spoteby, ne napůl. Ale i tak bych já si nepřekousla ty morčata v kuchyni a kdoví co ještě.
@Anonymní píše:
Ve větším.
V Plzni je 4500 za samostatný pokoj, se vším všudy, mc peněz? Nebo ty nechceš studenty? To nejsou jen „party hard“ děti, ale také třeba doktorandi etc.
@Šmoulice píše:
Pročpak?![]()
![]()
![]()
Hlavně sis asi měla vybrat nájem, který sama zvládneš…
Protože všem se zdálo 4845 korun se vším drahé. Já to zvládám, jen se bojím toho vyúčtování.
@Šmoulice píše:
Počkej, já pořád nechápu jednu věc… Ty si nedokážeš svou spolubydlící srovnat? To donášíš majiteli a ten jako nadává? Nebo?![]()
Co ten s tím má společnýho?
Nikomu nedonáším, majitel si všiml pytlů na balkoně, on bydlí v bytě nad námi. Zeptal se mě co v těch pytlech je a jako pardon ale lhát mu nebudu. Na to on se anštval a ať prý si to se spolubydlící vyřídím, že mě tam za chvíli bude utiskovat. Já jsem jí to slušně řekla, jestli by si to nemohla odnést k sobě ale ona to neudělala. Potom přišel majitel kvůli něčemu jinému, zeptal se na morčata a když zjistil že jsou pořád v kuchyni tak jí vynadal. Já nikomu nedonáším ale lhát nikomu taky nebudu.
@blabla123 píše:
Nejsi uživatelka luc2ka? Klidně mi to písni do sz, jestli ano, či ne…
Ne.
@Regina Hero píše:
tak co vlastně chceš? Jí nic říct nedokážeš, majiteli nechceš, protože ona pak brečela… takže buď odejdi jinam nebo si v tom dál žij, když to s ní ani s majitelem nemáš zájem řešit…
Mám zájem ale bojím se, že když jí to řeknu, tak ona to nevydýchá a spadne zpátky k alkoholu. A to jí to chci říct normálně, slušně jí poprosit.
@hanka.br. píše:
Proč?
Prý to je drahé a pokoj byl nezařízený, na to ho vybavit už jsem fakt peníze neměla:-(
@Anonymní píše:
Ano to udělám. Bohužel jí potřebuju, protože když jsem hledala spolubydlící, nikdo ke mě jít nechtěl. Nájem je tu 4845,– se vším.
Tak pro studenta mi to přijde jako velká částka. Já jsem schopná v Brně sehnat samostatný pokoj v bytě s jedním spolubydlícím do 4000. Zvážila jsi levnější bydlení?
@Liliana08 píše:
Tak pro studenta mi to přijde jako velká částka. Já jsem schopná v Brně sehnat samostatný pokoj v bytě s jedním spolubydlícím do 4000. Zvážila jsi levnější bydlení?
V centru? V pěší vzdálenosti do centra? Klidně tip do SZ.
@blabla123 píše:
Jestli jsem si správně všimla, tak jsi z Plzně, tak co nabídnout spolubydlení nějakým studentům. Ti by to určitě brali
Ty nechci já, už jsem s nimi bydlela a já víc jak jednoho člověka prostě po bývalých zkušenostech nechci.
@Anonymní píše:
Prý to je drahé a pokoj byl nezařízený, na to ho vybavit už jsem fakt peníze neměla:-(
Ok, proč bys ten byt/cizí pokoj měla zařizovat TY?
Jsi majitel? Nebo je to tvoje rodina?
Předpokládám, že máta každá svůj pokoj, kuchyň, předsíň a příslušenství spoluužíváte. Takže žádní hlodavci ve společných prostorách nemají co dělat, to samé seno na balkoně. Co se týče praní, asi bych jí slušně vysvětlila, že pokud má nějaký prací komplex, mnohem víc si to užije, když si koupí valchu. Nebo se může nechat zaměstnat v prádelně, tam berou pořád
. Pronajimatele bytu máš na své straně, tak toho využij a spolubydlu si srovnej, s čím přijde příště?
@yasmine5 píše:
Ja bych to nevydržela. Bud bych sla ja, nebo ona. Jako co pořád pere, pro boha? No my jsme 3, 2dospělí a dítě a peru max 3týdně. Pro jednu osobu by mi stacilo 1týdně. Ohledne morcat, at si je da do pokoje, kdyg ty mas mit panev nebo co ve svym pokoji. Ted je otazka, jestli se nechas psychicky deptat nebo ne. Dej inzerat a uvidíš
Morčata už si po zásahu majitele odnesla. Já už se spíš snažím najít jinou práci a jít bydlet sama, než zase s cizím člověkem.
Garsonku neutáhnu a sem nikdo nechtěl, protože 4845,– se vším jim přišlo drahé. JO, není to logické ale já jí nemůžu omezovat aby se nenaštvala a nezačala znovu chlastat.