Spolubydlící a praní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15544
9.4.16 22:29
@Gina108 píše: Že jí leze do pokoje a bez dovolení používá její věci.

Zakladatelka nezná klíč? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.16 10:26
@ropucha 02 píše:
@Šmoulice I mně to tak přijde, měla jsem podobného přítele. Holt, když jedou všichni proti vám, jedete ve špatném pruhu.

Tak to není ale promiň prostě mi vadí lidi, kteří mě nějak omezují. Já sama se snažím žít tak abych nikoho neomezovala. tak prč bych měla doplácet na spolubydlící která je závislá na praní? A že z důvodů ochrany svého soukromí tady nechci kolegyni která jen tak mimochodem by soukromí už nerespektovala vůbec? Co je na tom nepochopitelného? Já chápu, že majitel mi chce pomoc ale zase když už si tady platím nájem tak bych snad měla mít právo si určit s kým chci sdílet domácnost.

• Citovat
  • Upravit
15544
11.4.16 10:28
@Anonymní píše:
Tak to není ale promiň prostě mi vadí lidi, kteří mě nějak omezují. Já sama se snažím žít tak abych nikoho neomezovala. tak prč bych měla doplácet na spolubydlící která je závislá na praní? A že z důvodů ochrany svého soukromí tady nechci kolegyni která jen tak mimochodem by soukromí už nerespektovala vůbec? Co je na tom nepochopitelného? Já chápu, že majitel mi chce pomoc ale zase když už si tady platím nájem tak bych snad měla mít právo si určit s kým chci sdílet domácnost.

Pokud je byt na tebe, tak ti majitel nikoho jen tak dohodit nemůže, pokud s tím nebudeš souhlasit.. Zůstaň v něm sama a máš klid. :roll:
Víš co nechápu? Proč jsi šla do takového bydlení, když víš, že ho neutáhneš sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.16 10:31
@Gina108 píše:
Přesně tak, je dost náročná. Sice uznávám, že tahle spolubydlící alkoholička - to je teda nářez, ale proč ne tu kolegyni? Však což, v práci ať si vzkládaj co chtěj :nevim:

Proitože jí znám a opravdu nestojím o tom aby o mě v práci vykládala i kdy jsem byla na záchodě a kdo ke mě chodí na návštěvu. Řešila by to přede všemi s majitelem. A kde je potom nějaké soukromí? Nebo jsem divná a ve spolubydlení na soukromí nemám nárok? Nic špatného tady nedělám ale přesto si myslím, že nemusí všichni v práci vědět jak trávím večery, kdo za mnou přišel na návštěvu, kolikrát jsem byla na záchodě a jak často si myju vlasy. A tohle by všichni věděli, když bych tu ubytovala tu nevětší drbnu z práce. Já jsem člověk který práci a osukromí dohromady nechce míchat a kdybych věděla, že majitel o mých problémech se spolubydlící bude informovat všechny kolegy, raději bych se sand ani nenastěhovala. I když člověk sdílí domácnost s někým dalším, má snad na soukromí právo. :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.4.16 10:32
@AjinaVlada píše:
Tak si najdi chlapa? budete tam v podnajmu a budes mit klid? :mrgreen:

No taky nápad ale kde najít někoho nezadaného? Na mě letí jen úchylové.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.4.16 10:34
@Šmoulice píše:
@Gina108

Nářez, že někdo hodně pere? Hned jí měla říct své stanovisko, jak s praním, tak se zvířaty a bylo by problému. ;)
Nářez je spíš to, že drží hubu a krok a nakonec si stěžuje majiteli :roll:

A pořád si myslím, že by skutečně měla jít do garsonky a bydlet sama. ;)

Já si nestěžovala. Já jsem byla zticha ale majitel není hluchý ani slepí a ani blbý víš. Když bydlí nad námi a každý den několikrát denně slyší pračku a když vidí pytle se senem na balkoně. Co jsem jako měla dělat když se mě zeptal? Měla jsem mu snad lhát?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.4.16 10:37
@Šmoulice píše:
Ona asi jo, ale co ten chlap? :mrgreen:

CO proti mě máš? Už jsem tady všechno vysvětlila. Zdá se mi to, nebo tu chceš jen rýpat? Ano já uznávám, že jsem jí to měla říct hned ale ona mi taky hned neřekla, že je alkoholička, řekla mi to až dlouho po nastěhování a to si myslím že byla daleko větší podpásovka. A stejně jako jí i mě bylo hloupý o tom začít hned mluvit. Nechtěla jsem jí nijak omezovat. Nakonec jsem jí to řekla. Prostě stejně jako jí bylo blbý říkat mi o svém alkoholismu, mě zase bylo blbý říkat jí o tom ať tolik nepere a dá si morčata do pokoje.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.4.16 10:40
@Liliana08 píše:
Tak já zas zakladatelku chápu, taky bych asi nechtěla bydlet s kolegyní, pokud je to drbna, nepotřebuji, aby o mně v práci věděli všechno :)
Spíš nechápu, že to se spolubydlící neřešila dřív, podle posledního příspěvku to vypadá, že se s ní nějak dohodnout dá.

Děkuji, opravdu chci mít své soukromí, už tak je nalomené samotným majitelem, který mé problémy se spolubydlící řeší přede všemi v práci. A kdyby tu bydlela ještě ke všemu kolegyně, tak až bych si našla partnera ani bych si ho nemohla přivést domů protože by o tom druhý den věděli v práci všichni. Ano, měla jsem to řešit dřív ale bylo mi to blbý, nechtěla jsem jí omezovat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.4.16 10:42
@Šmoulice píše:
Zakladatelka nezná klíč? 8o

Ale zakladatelka zná klíč. To by ovšem nesměl být termostat u spolubydlící v pokoji. A když já si svůj pokoj zamknu, ona zamkne svůj a já se k termostatu nedostanu. Jo a jinak ty věci mám v kuchyni, jde o nádobí, sendvičovač. To si mám jako celou kuchyni nastěhovat do pokoje a zamknout?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.4.16 10:45
@Šmoulice píše:
Pokud je byt na tebe, tak ti majitel nikoho jen tak dohodit nemůže, pokud s tím nebudeš souhlasit.. Zůstaň v něm sama a máš klid. :roll:
Víš co nechápu? Proč jsi šla do takového bydlení, když víš, že ho neutáhneš sama…

Já jsem do toho nešla sama ale s kamarádem. On mi podepsal nájemní smlouvu a po měsíci od podpisu se na mě vykašlal. tak jsem si musela hledat jinou spolubydlící.

• Citovat
  • Upravit
15544
11.4.16 11:00
@Anonymní píše:

Ty máš pořád nějakej problém :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15544
11.4.16 11:03
@Anonymní píše:
Ale zakladatelka zná klíč. To by ovšem nesměl být termostat u spolubydlící v pokoji. A když já si svůj pokoj zamknu, ona zamkne svůj a já se k termostatu nedostanu. Jo a jinak ty věci mám v kuchyni, jde o nádobí, sendvičovač. To si mám jako celou kuchyni nastěhovat do pokoje a zamknout?

A to je opravdu takový problém, když si spolubydlící půjčí nádobí? 8o 8o 8o
Taky jsem spolubydlící měla, ale toto skutečně není problém. 8o
Sestra žije ve studentském bytě a nádobí si taky normálně berou. Nedělají z toho kovbojku :roll:

Termostat, jo? :mrgreen: Když k němu tak nutně potřebuješ, vyměňte si pokoje :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
11.4.16 12:06
@Anonymní píše:
Děkuji, opravdu chci mít své soukromí, už tak je nalomené samotným majitelem, který mé problémy se spolubydlící řeší přede všemi v práci. A kdyby tu bydlela ještě ke všemu kolegyně, tak až bych si našla partnera ani bych si ho nemohla přivést domů protože by o tom druhý den věděli v práci všichni. Ano, měla jsem to řešit dřív ale bylo mi to blbý, nechtěla jsem jí omezovat.

A co spolubydlící teď? Už se trochu polepšila? :) Pokud ne, fakt zvaž bydlet sama - nějakou garsonku by sis určitě dovolit mohla a budeš tam mít svůj klid. Nějakou ústní dohodu s majitelem bych neřešila, zvlášť, když ti tam chce nacpat někoho jiného a rodičům to může být jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796
11.4.16 16:05
@Anonymní píše:

Fakt nechci rýpat, ale to, že na někoho letí JEN úchylové, to asi o něčem svědčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
18.4.16 11:06

Zajímavá diskuze :D. Studenti fuj, ale „bývalá“ alkačka ok? Stěžuje si, že jí leze do pokoje, ale sama dělá to samé (kvůli termostatu)? Vybaví celý byt, i když má pronajatý jen jeden pokoj???
@Šmoulice Mně teda vadí, když někdo používá mé nádobí. Bydlím ve spolubydlení, a mám své poličky ve spíži, kde mám svoje nádobí. Hrnky a talíře mám dost odlišné od ostatních, a spolubydlící je nepoužívají. I toaleťák máme každá svůj. Nepřijde mi to divné, naopak. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný