Spolubydlící a praní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.4.16 20:19
@yasmine5 píše:
Ja bych to nevydržela. Bud bych sla ja, nebo ona. Jako co pořád pere, pro boha? No my jsme 3, 2dospělí a dítě a peru max 3týdně. Pro jednu osobu by mi stacilo 1týdně. Ohledne morcat, at si je da do pokoje, kdyg ty mas mit panev nebo co ve svym pokoji. Ted je otazka, jestli se nechas psychicky deptat nebo ne. Dej inzerat a uvidíš

Morčata už si po zásahu majitele odnesla. Já už se spíš snažím najít jinou práci a jít bydlet sama, než zase s cizím člověkem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.4.16 20:20
@blabla123 píše:
Celý nájem za byt je 4500, nebo půlka?

4845 je polovina nájmu včetně energií a internetu.

• Citovat
  • Upravit
143
4.4.16 20:21

Ahoj, hele i kdybys chodila prát do veřejné prádelny, tak ať ti dává na vodu větší zálohy. Mohla by se odstěhovat před vyúčtováním a tak bys to platila ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
4.4.16 20:21
@Anonymní píše:
Ty nechci já, už jsem s nimi bydlela a já víc jak jednoho člověka prostě po bývalých zkušenostech nechci.

Co hodit inzerát na spolubydlení v Plzni, jsou skupiny i na FB… Jen si myslím, že samotný člověk tam za tuto cenu nepůjde. Když by byli 2, tak si myslím, že půjdou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.4.16 20:22
@jahuhudka píše:
Co to je za blbost? Majitel ti podnajal pokoj, jí taky. Tys koupila pračku, ale využíváte ji obě? 8o A kolik si myslíš, že stojí praní 8o

No já myslím, že je to drahé. A majitel mi pronajal byt, po tom co se přistěhovala ona, tak se smlouva napsala na obě. Pračku jsem dostala na novou nemám peníze. A ano využíváme jí obě. Zase je blbost abych já prala a ona si to šmudlala v umyvadle. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
527
4.4.16 20:24

Tohle sem viděla na FB :mrgreen: no, řekla bych ji to, at se sklidni s tím pranim, nebo az bude nedoplatek, tak si ho zacvaka sama, kdyz to nepomůže hod řeč s majitelem a kdyz nic, tak mu řekni, ze si budeš hledat spolubydleni jinde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
4.4.16 20:25

Mohu se zeptat, mimo téma, pere se v pračce v teplé, či studené vodě?
Děkuji za odpověď.

• Citovat
  • Upravit
527
4.4.16 20:27
@Anonymní píše:
No já myslím, že je to drahé. A majitel mi pronajal byt, po tom co se přistěhovala ona, tak se smlouva napsala na obě. Pračku jsem dostala na novou nemám peníze. A ano využíváme jí obě. Zase je blbost abych já prala a ona si to šmudlala v umyvadle. :nevim:

Tak at smudla v umyvadle :mrgreen: třeba pak nebude nedoplatek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
4.4.16 20:28
@anonymouss píše:
V centru? V pěší vzdálenosti do centra? Klidně tip do SZ.

Doporučují skupiny jednotlivých fakult Masarykovy univerzity (přpadně i jiné, ale to nemám zkušenost), koncem, případně začátkem nového semetru tam podobných inzerátů vidím desítky. Já sama platím 3900 a mám to do centra 15 minut pěšky. V průběhu semestru ti bohužel neporadím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.16 20:28

Děkji

Holky máte pravdu, co nejdříve s ní promluvím. tak mi držte palce. Jinak dva lidi v bytě nechci ani náhodou. Bydlela jsem takhle se čtyřmi a nebylo žádné soukromí. Asi bych tu ani víc lidí nesnesla a usmolené s prominutím studentíky kteří mají hluboko do kapsy a věčně by dlužili na nájmu (osobní zkušenost), to už vůbec ne. Nejspíš se poohlédnu p po něčem levnějším a po lepší práci abych si mohla dovolit samostatnou garsonku. Asi nejsem správný tip do spolubydlení, mám ráda svůj klid, a nechci sdílet byt s více jak jedním člověkem. Ale se spolubydlící si promluvím.

• Citovat
  • Upravit
2562
4.4.16 20:34
@Anonymní píše:
Holky máte pravdu, co nejdříve s ní promluvím. tak mi držte palce. Jinak dva lidi v bytě nechci ani náhodou. Bydlela jsem takhle se čtyřmi a nebylo žádné soukromí. Asi bych tu ani víc lidí nesnesla a usmolené s prominutím studentíky kteří mají hluboko do kapsy a věčně by dlužili na nájmu (osobní zkušenost), to už vůbec ne. Nejspíš se poohlédnu p po něčem levnějším a po lepší práci abych si mohla dovolit samostatnou garsonku. Asi nejsem správný tip do spolubydlení, mám ráda svůj klid, a nechci sdílet byt s více jak jedním člověkem. Ale se spolubydlící si promluvím.

Tak už to chápu. Jsi prostě smolařka. Já i spousta kolegů jsme bydleli na studiích leckde a nikdy jsme „usmoleně“ za nájem nedlužili, měli jsme díky práci či brigádám peněz dost, ne na vyhazování, ale na nájem vždycky. Ale když je pro tebe lepší ex_alkačka s prací obsesí, tak proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15517
4.4.16 20:36
@Anonymní píše:

Když čtu tento příspěvek, tak si říkám, že nejspíš ani s tebou nebude bydlení med…
A ti usmolení studentíci, jak ty říkáš, mají kolikrát z brigád víc, než kdejaká pokladní… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
4.4.16 20:37
@Šmoulice píše:
Máš jen dvě možnosti. Buď ji prostě vykopneš, nebo to budeš dál snášet. :nevim:

A nebo si budeš hledat jiný podnájem…ona at se tam třeba pos… Nechápu, že se necháš tak omezovat..Chce zvířata, tak ať si je dá k sobě a neobtěžuje tím ostatní. Chceprát, tak bych jí povolila 2 pračky týdně nebo perte společně. jInak bych se postavila k pračce, a vypínala bych ji. Chce vařit? tak ať si po sobě umyje nádobí, dokud by nebylo použitelné a čisté, vracela bych jí to. Ale tyhle naschvály nemají řešení..
Pokud nenajdete kompromis, bud promluvit s majitelem bytu nebo si hledat jiné bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
4.4.16 20:39
@Anonymní píše:
No já myslím, že je to drahé. A majitel mi pronajal byt, po tom co se přistěhovala ona, tak se smlouva napsala na obě. Pračku jsem dostala na novou nemám peníze. A ano využíváme jí obě. Zase je blbost abych já prala a ona si to šmudlala v umyvadle. :nevim:

Nezlob se na mě, ale je to celý nějaký divný. pronajmeš si byt, nezařízený, majitel ti tam nastěhuje spolubydlící a ty ten byt zařizuješ, šetříš na cizí nedoplatky. Na morče si stěžuješ, ale vodu s majitelem neřešíš. 8o Odstěhovat se nechceš, vyrazit spolubydlící alkoholičku taky ne 8o

• Citovat
  • Upravit
597
4.4.16 20:40
@Anonymní píše:

Tak já se teď musím zastat studentů - neznám žádného, co by neměl na nájem. A za sebe radši beru studenta, než bývalou alkoholičku, co pere 2-3× denně. Ono studenti nejsou vždy úplně socky. Neřekla bych, že na spolubydlení záleží hlavně na povolání, spíš na inteligenci a slušnosti obou stran.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný