Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@blabla123 píše:
Celý nájem za byt je 4500, nebo půlka?
4845 je polovina nájmu včetně energií a internetu.
Ahoj, hele i kdybys chodila prát do veřejné prádelny, tak ať ti dává na vodu větší zálohy. Mohla by se odstěhovat před vyúčtováním a tak bys to platila ty?
@Anonymní píše:
Ty nechci já, už jsem s nimi bydlela a já víc jak jednoho člověka prostě po bývalých zkušenostech nechci.
Co hodit inzerát na spolubydlení v Plzni, jsou skupiny i na FB… Jen si myslím, že samotný člověk tam za tuto cenu nepůjde. Když by byli 2, tak si myslím, že půjdou.
@jahuhudka píše:
Co to je za blbost? Majitel ti podnajal pokoj, jí taky. Tys koupila pračku, ale využíváte ji obě?A kolik si myslíš, že stojí praní
No já myslím, že je to drahé. A majitel mi pronajal byt, po tom co se přistěhovala ona, tak se smlouva napsala na obě. Pračku jsem dostala na novou nemám peníze. A ano využíváme jí obě. Zase je blbost abych já prala a ona si to šmudlala v umyvadle. ![]()
Tohle sem viděla na FB
no, řekla bych ji to, at se sklidni s tím pranim, nebo az bude nedoplatek, tak si ho zacvaka sama, kdyz to nepomůže hod řeč s majitelem a kdyz nic, tak mu řekni, ze si budeš hledat spolubydleni jinde
Mohu se zeptat, mimo téma, pere se v pračce v teplé, či studené vodě?
Děkuji za odpověď.
@Anonymní píše:
No já myslím, že je to drahé. A majitel mi pronajal byt, po tom co se přistěhovala ona, tak se smlouva napsala na obě. Pračku jsem dostala na novou nemám peníze. A ano využíváme jí obě. Zase je blbost abych já prala a ona si to šmudlala v umyvadle.
Tak at smudla v umyvadle
třeba pak nebude nedoplatek ![]()
@anonymouss píše:
V centru? V pěší vzdálenosti do centra? Klidně tip do SZ.
Doporučují skupiny jednotlivých fakult Masarykovy univerzity (přpadně i jiné, ale to nemám zkušenost), koncem, případně začátkem nového semetru tam podobných inzerátů vidím desítky. Já sama platím 3900 a mám to do centra 15 minut pěšky. V průběhu semestru ti bohužel neporadím.
Holky máte pravdu, co nejdříve s ní promluvím. tak mi držte palce. Jinak dva lidi v bytě nechci ani náhodou. Bydlela jsem takhle se čtyřmi a nebylo žádné soukromí. Asi bych tu ani víc lidí nesnesla a usmolené s prominutím studentíky kteří mají hluboko do kapsy a věčně by dlužili na nájmu (osobní zkušenost), to už vůbec ne. Nejspíš se poohlédnu p po něčem levnějším a po lepší práci abych si mohla dovolit samostatnou garsonku. Asi nejsem správný tip do spolubydlení, mám ráda svůj klid, a nechci sdílet byt s více jak jedním člověkem. Ale se spolubydlící si promluvím.
@Anonymní píše:
Holky máte pravdu, co nejdříve s ní promluvím. tak mi držte palce. Jinak dva lidi v bytě nechci ani náhodou. Bydlela jsem takhle se čtyřmi a nebylo žádné soukromí. Asi bych tu ani víc lidí nesnesla a usmolené s prominutím studentíky kteří mají hluboko do kapsy a věčně by dlužili na nájmu (osobní zkušenost), to už vůbec ne. Nejspíš se poohlédnu p po něčem levnějším a po lepší práci abych si mohla dovolit samostatnou garsonku. Asi nejsem správný tip do spolubydlení, mám ráda svůj klid, a nechci sdílet byt s více jak jedním člověkem. Ale se spolubydlící si promluvím.
Tak už to chápu. Jsi prostě smolařka. Já i spousta kolegů jsme bydleli na studiích leckde a nikdy jsme „usmoleně“ za nájem nedlužili, měli jsme díky práci či brigádám peněz dost, ne na vyhazování, ale na nájem vždycky. Ale když je pro tebe lepší ex_alkačka s prací obsesí, tak proč ne.
@Anonymní píše:
Když čtu tento příspěvek, tak si říkám, že nejspíš ani s tebou nebude bydlení med…
A ti usmolení studentíci, jak ty říkáš, mají kolikrát z brigád víc, než kdejaká pokladní… ![]()
@Šmoulice píše:
Máš jen dvě možnosti. Buď ji prostě vykopneš, nebo to budeš dál snášet.
A nebo si budeš hledat jiný podnájem…ona at se tam třeba pos… Nechápu, že se necháš tak omezovat..Chce zvířata, tak ať si je dá k sobě a neobtěžuje tím ostatní. Chceprát, tak bych jí povolila 2 pračky týdně nebo perte společně. jInak bych se postavila k pračce, a vypínala bych ji. Chce vařit? tak ať si po sobě umyje nádobí, dokud by nebylo použitelné a čisté, vracela bych jí to. Ale tyhle naschvály nemají řešení..
Pokud nenajdete kompromis, bud promluvit s majitelem bytu nebo si hledat jiné bydlení.
@Anonymní píše:
No já myslím, že je to drahé. A majitel mi pronajal byt, po tom co se přistěhovala ona, tak se smlouva napsala na obě. Pračku jsem dostala na novou nemám peníze. A ano využíváme jí obě. Zase je blbost abych já prala a ona si to šmudlala v umyvadle.
Nezlob se na mě, ale je to celý nějaký divný. pronajmeš si byt, nezařízený, majitel ti tam nastěhuje spolubydlící a ty ten byt zařizuješ, šetříš na cizí nedoplatky. Na morče si stěžuješ, ale vodu s majitelem neřešíš.
Odstěhovat se nechceš, vyrazit spolubydlící alkoholičku taky ne ![]()
@Anonymní píše:
Tak já se teď musím zastat studentů - neznám žádného, co by neměl na nájem. A za sebe radši beru studenta, než bývalou alkoholičku, co pere 2-3× denně. Ono studenti nejsou vždy úplně socky. Neřekla bych, že na spolubydlení záleží hlavně na povolání, spíš na inteligenci a slušnosti obou stran.
Morčata už si po zásahu majitele odnesla. Já už se spíš snažím najít jinou práci a jít bydlet sama, než zase s cizím člověkem.