Spolubydlící a praní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1515
4.4.16 20:42
@Anonymní píše:
Holky máte pravdu, co nejdříve s ní promluvím. tak mi držte palce. Jinak dva lidi v bytě nechci ani náhodou. Bydlela jsem takhle se čtyřmi a nebylo žádné soukromí. Asi bych tu ani víc lidí nesnesla a usmolené s prominutím studentíky kteří mají hluboko do kapsy a věčně by dlužili na nájmu (osobní zkušenost), to už vůbec ne. Nejspíš se poohlédnu p po něčem levnějším a po lepší práci abych si mohla dovolit samostatnou garsonku. Asi nejsem správný tip do spolubydlení, mám ráda svůj klid, a nechci sdílet byt s více jak jedním člověkem.Ale se spolubydlící si promluvím.

Jaká šla, takovou potkala :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
4.4.16 20:44

A - i když bude usmolený studentík dlužít na nájemném - to je tvůj problém?
Ne. Vždyť ty máš sama smlouvu s majitelem, druhá osoba bude mít vlastní smlouvu. Já nechápu co řešíš. Dlužné nájemné je problém majitele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
4.4.16 20:49
@Anonymní píše:
Holky máte pravdu, co nejdříve s ní promluvím. tak mi držte palce. Jinak dva lidi v bytě nechci ani náhodou. Bydlela jsem takhle se čtyřmi a nebylo žádné soukromí.Asi bych tu ani víc lidí nesnesla a usmolené s prominutím studentíkykteří mají hluboko do kapsy a věčně by dlužili na nájmu (osobní zkušenost), to už vůbec ne. Nejspíš se poohlédnu p po něčem levnějším a po lepší práci abych si mohla dovolit samostatnou garsonku. Asi nejsem správný tip do spolubydlení, mám ráda svůj klid, a nechci sdílet byt s více jak jedním člověkem. Ale se spolubydlící si promluvím.

takže ten problém bude v tobě?
Pronajímala jsem byt studentkám, jako usmolené studentíky bych je určitě nenazvala, platily na rozdíl od rodiny s dětmi bez problémů, včas, nedělaly žádné problémy… no, v tom případě se spíš snaž vydělat si na to, abys utáhla celý byt sama (jinak by o tobě někdo mohl říct, že jsi usmolená nestudentka, co má hluboko do kapsy a nemá na nájem) ;)
I když si osobně myslím, že dva studenti by rozhodně byli lepší volba než bývalá alkoholička léčící se na psychině s morčaty v pokoji, která pořád jen pere… tak hodně štěstí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
4.4.16 20:52

A leze zakladatelce do pokoje… To bych nevydýchala :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
567
4.4.16 21:02
@Anonymní píše:
Taky mě to štve ale co můžu dělat? Jsem ráda, že jsem do spolubydlení našla aspoň někoho:-(

Podej si vice inzeratu na spolubydlici… toby bylo aby se nenasel nekdo normalni, hod to i sem na emimino a bude, cim vic tim lip :mrgreen: preju pevne nervy a co nejdriv to vyres :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
4.4.16 21:06
@Anonymní píše:
Já jí nechci vyhodit, když se bude chovat normálně. Máme deset let starou pračku, na novou jsem neměla. A že by to bylo tak levný, to se mi nějak nechce věřit. :think:

Přijde ti 8Kč za vodu málo? Mně ne, jsem lakomá :mrgreen: Přidej k tomu elektřinu a cenu prášku a aviváže a vono to jedno vyprání se na 20 Kč vyšplhá :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
4.4.16 21:19
@blabla123
@blabla123 píše:
Mohu se zeptat, mimo téma, pere se v pračce v teplé, či studené vodě?
Děkuji za odpověď.

Z trubekbereš studenou, pračka si ji elektřinou ohřeje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
567
4.4.16 21:37
@lalaláček píše:
@blabla123Z trubekbereš studenou, pračka si ji elektřinou ohřeje

Tak to je dobre :lol: :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
5.4.16 06:28
@lalaláček píše:
@blabla123Z trubekbereš studenou, pračka si ji elektřinou ohřeje

Děkuji za vysvětlení. Ale u nás rapidně se zvedla spotřeba vody, když jsem začli prát a to pereme 2× měsíčně, takže mě to svádí k tomu, že pereme teplou. Jelikož jak zde někdo počítal tak 14 kč za vodu měsíčně to není :(

• Citovat
  • Upravit
72725
5.4.16 07:23
@Anonymní píše:
Prosím o radu, před časem jsem sem psala o své spolubydlící. Začalo to tím, že mi zatajila, že se léčí z alkoholismu a řekla mi to až když po mě požadovala abych odstranila alkohol z ledničky. V tom jsem jí raději vyhověla. Potom mi oznámila, že si do kuchyně dá morčata a na balkon pytle se senem. To se mi nelíbilo kvůli jídlu ale tak nějak jsem to skousla ale majitele si všimnul pytlů na balkoně a když se mě zeptal já mu lhát nechtěla. Nelíbilo sem u to ale uznal, že on do toho nemá co mluvit. Tak jsem spolubydlící večer požádala, jestli by si morčata mohla odnést k sobě do pokoje, neudělala to. Po týdnu za mnou byl majitel v bytě protože jsem s ním potřebovala něco vyřešit a všimnnul si, že morčata jsou pořád v kuchyni, tak spolubydlící vynadal a ona je tedy odnesla. Vím, neměl se do toho plést a já neměla právo mu nic říkat. Měla jsem si to s ní vyřídit sama ale ona na mé prosby nereagovala. Pytle na malém balkoně zůstali a to už jsem rezignovala, nemůžu jí omezovat, balkon jsem jí tedy přenechala. Dále máme jen jednu pánvičku, je pořád zamazaná od sádla, spolubydlící ji po sobě nemyje, myju jí já. Po tom jak jí majitel vyndal asi nemám právo po ní chtít aby si po sobě uklízela. Poříádila jsem si sendvičovač a spolubydlící ho bez mého svolení začala používat, skousla jsem i to. Pokud jsem nechtěla aby ho používala, měla jsem ho mít u sebe v pokoji. Jenomže teď začínám hodně šetřit na vodě, protože spolubydlící pere každý den a to 2× - a 3×. Já peru 1 týdně, stačí mi to. Ale chci se zeptat, jev možnost nějak ušetřit na vodě? Asi mi moc nepomůže levnější proud když vodu ohřívám plynovým kotlem a i jím topím? Mám pomalu strach z vyúčtování a tak raději šetřím abych pak na nedoplatek měla. Sice potřebuji nové brýle, pc a mobil mi také už odchází ale holt chtěla jsem bydlení, tak ho mám. Vím, platit budeme obě půlku ale tak já šetřím i na tu půlku. Možná by pomohlo, kdybych nosila oblečení delší dobu a prala jsem jednou za dva týdny? Možná bych se mohla sprchovat menší dobu? Já správně tuším, že jí v praní omezovat nemůžu, tak hledám typy, jak omezit sebe. Le už nevím jak. Vím, že nemám právo po spolubydlící chtít aby praní omezila.

zakládáš stále tytéž diskuze a houby z toho.. najdi jinou, nebo se odstěhuj a máš klid.. já bych ji vyrazila už při těch morčatech :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
5.4.16 14:49
@Liliana08 píše:
Tak pro studenta mi to přijde jako velká částka. Já jsem schopná v Brně sehnat samostatný pokoj v bytě s jedním spolubydlícím do 4000. Zvážila jsi levnější bydlení?

ja jsem v brne bydlela v podnajmu za 2500:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
5.4.16 15:28
@MarieOVMUC píše:
ja jsem v brne bydlela v podnajmu za 2500:D

V samostatném vybaveném pokoji?
Jundrov? Komín? Před 10 lety? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15547
5.4.16 15:33
@anonymouss píše:
Jundrov? Komín? Před 10 lety? :mrgreen:

Taky jsem si říkala kolik let to asi bude :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
5.4.16 15:45
@anonymouss píše:
Jundrov? Komín? Před 10 lety? :mrgreen:
žabovřesky samostatný pokoj ve dvoupokojovem byte, plne vybaveny - postel, stul, skrine, osvetleni:D

ke koupelne a zachodu neomezeny priostup :lol:, mohla jsem si i vyprat nebo cokoliv uvarit, upect.. nadobi jsem si pujcovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
5.4.16 15:46
@Šmoulice píše:
Taky jsem si říkala kolik let to asi bude :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

před 4 lety:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek