Jaký spořící účet vybrat pro dítě?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Co do uroceni/zhodnoceni vyjde asi nejlepe stavebni sporeni. Ale chce to tam posilat tech cca 20 tisic rocne a pri ruseni je potreba souhlas obou rodicu.
Taky zalezi, kdy planujes ty penize pouzit, zda chces opravdu jen sporici ucet nebo spis treba investicni fond.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice tak dceri bude teď 7let a použít je až by ji bylo 18let
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nedělejte to na její jméno, můžou z toho být problémy, kdyby ty peníze někde výrazně chyběly. Taky co když budete mít další dítě, protože určitě budete chtít aby to bylo spravedlivé. Jenom pro příklad v rodině s jedním dítětem není problém dávat stranou třeba 2500, ale když pak přijde druhé, náklady se zvýší, příjmy moc ne a dávat 5000 stranou aby obě děti měly stejně je nereálné. My dali úspory pro děti do stabilního fondu a jedni prarodiče založili na mé jméno stavební spoření s tím, že to jsou peníze pro děti. Druzí prarodiče děti podporují tak, že jim kupují dražší kousky oblečení jako jsou bundy a boty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pavla.velova píše:
@Svistice tak dceri bude teď 7let a použít je až by ji bylo 18let
Bych spíš šla do zlata/stříbra. Případně akcie nebo dluhopisy. Stavebko s tím, že po 6 letech vybereš, peníze dáš jinam a 20 tisíc rovnou vložíš na nové.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pavla.velova A jak už tu zaznělo, nedávat ten produkt na její jméno. Protože pokud dosáhne plnoletosti, tak ty peníze budou prostě její a ty se k nim nedostaneš. A pokud bude mít holka divokou pubertu, tak to může rozfrcat během chvilky za kraviny.
Pokud hodláte šetřit nějak víc, tak bych zvážila i rozložení do ruzných druhů spořících produktů a u různých institucí. Trochu to minimalizuje rizika.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jednak mi přijdou tydle produkty krajně nevýhodné, legislativa se stále mění a tím pádem může být problém s penězmi manipulovat. A další problém bych viděla v tom, že zkrátka nechci, aby v 18ti letech spadly nepracujícímu děcku ve třetáku na sstřední peníze do klína a já nemohla udělat ani popel, když si za to koupií motorku ( v lepším případě)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
založila jsem stavebko, ale nejsem z něho taky dvakrát nadšená
- načítám...
- Citovat
- Zmínit