Poradna: Správná výživa miminek a její vliv na imunitu

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
13.10.16 15:31

Milé maminky,

pro dnešek se s Vámi loučím. Zítra se na Vaše otázky bude těšit kolegyně Jitka.

Mějte pěkný zbytek dne :-)

• načítám...
7
13.10.16 21:42

Dobrý večer, můžu se ještě zeptat, jak dlouho mohu skladovat otevřenou krabici Nutrilonu?

• načítám...
14.10.16 08:34

Příjemné páteční ráno, milé maminky,

opět jsme Vám zde k dispozici pro dotazy týkající se výživy nejmenších dětí.
Budeme rádi, když s námi budete sdílet i své zkušenosti - co chutná Vašim drobečkům a co jim naopak příliš „nejede“.

Těšíme se na Vaše příspěvky, Jitka, Nutricia

• načítám...
14.10.16 08:35

@Radunka89

Dobrý den milá Radunko,

balení lze po otevření skladovat nejvýše 1 měsíc.
Nejlépe jej uchovávat v suchém prostředí mimo dosah zdrojů tepla.
Hezký den, Jitka, Nutricia

• načítám...
669
14.10.16 11:10

@Jitka Nutricia Dobrý den, mám 5ti měsíčního chlapečka a od té doby, co jsme začali dávat příkrmy, tak mi odmítá mléko(od 6tého týdne je na UM).Zeleninu a ovoce papá hezky, večer si dá i kaši, ale mléko mi prostě nevypije. Nechci to no něj nutit, ale nevím, jestli takhle malé dítě tu mléčnou složku ještě potřebuje. Děkuji za odpověď

• načítám...
14.10.16 12:06

@jahudka76

Dobrý den milá maminko,

i přes zařazení příkrmů v tomto věku dítě ještě stále mléko potřebuje - stále ještě tvoří poměrně podstatnou část jeho výživy.
Nutit mléko násilím určitě nemůžeme - to by mohlo vést jen k ještě silnějšímu odporu dítěte a dalším potížím.
Můžete zkusit mléka připravit malé množství, nabízet je opakovaně na lžičce na ochutnání v průběhu dne. Malé množství připraveného mléka lze také přidat do ovocného pyré. Tímto způsobem dítě potkává chuť mléka a při pravidelném nabízení je větší šance, že jej znovu přijme.
Pokud chlapeček přijímá pozitivně mléčné kaše a nemá potíže s tužší stoličkou, lze je nabídnout 1-2× denně, na snídani a k první večeři.

• načítám...
14.10.16 13:33

Maminky :mavam:, chtěla bych se zeptat na radu, jak v tomhle počasí oblékat děti ven? Trošku se trápím, přijde mi, že je venku už docela zima, ale že pak zase v zimě bude ještě větší, tak malou nechci zhýčkat, ale teda spíš otužovat a zvykat, na druhou stranu nechci, aby mi prochladla, je ještě malinká. :zed: A kolikrát denně bych s ní v tomto počasí měla chodit ven? A druhá otázka, jak mám malé přichystat mlíčko, když jdeme někam ven nebo na návštěvu? Do čeho si ho dáváte a jak ho pak ohříváte? Pořád jsem to ještě nevychytala a tahám sebpou termosku s horkou vodou :nevim:

• načítám...
14.10.16 14:07

@RomčaBorůvka

Dobrý den milá Romčo,
určitě dejte děťátku o 1 vrstvu více než sobě, můžete mít ještě v kočárku navíc jednu lehčí deku, kterou případně dítko přikryjete navíc. Zatím pokud je ještě slušné počasí, tak je možné vyrazit ven 2× denně, jakmile by bylo horší počasí silný vítr, déšť - dítě je částečně kryté korbičkou hlubokého kočárku, ale je již na zvážení, zda ven vyrazit. Pokud klesnou teploty pod mínus 5 stupňů Celsia, tak se doporučuje zůstat doma.
Mléko by nemělo být připravené příliš dlouho dopředu, takže jak píšete - převařená voda v termosce je nejlepší volbou. Jsou i dávkovače mléka (prášku), kam lze odsypat přesnou dávku, abyste s sebou nemusela vozit celé balení.

• načítám...
14.10.16 16:19

Milé maminky,

děkujeme za všechny Vaše dotazy a příspěvky - jsme moc rády, že jste se do debaty zapojily.

Přejeme krásný zbytek dne a příjemný víkend. :)

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat